Hoe kan ik in een loop elke 3 iteraties 3 verschillende values aan variabelen geven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Snelle Jaap

Snelle Jaap

14/01/2021 12:13:25
Quote Anchor link
Ik heb een masonry element met fotos waarbij ik elke 3 fotos 3 verschillende kleuren wil geven waarna hij bij de 4e weer opnieuw begint.

Voorbeeld, de variabele $color bevat de volgende waardes waarbij het getal het aantal loops is:

1 - rood
2 - geel
3 - blauw
4 - rood
5 - geel

etc.

Hoe kan ik zoiets doen?
Gewijzigd op 14/01/2021 12:19:44 door Snelle Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:10:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2021 12:27:33
Quote Anchor link
Houd een tellertje bij en gebruik de modulo operator.
Gewijzigd op 14/01/2021 12:33:04 door - Ariën -
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

14/01/2021 13:10:59
Quote Anchor link
- Ariën - op 14/01/2021 12:27:33:
Houd een tellertje bij en gebruik de modulo operator.


Thanks, het is gelukt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
if ($imploop % 3 == 0) {
    $color1 = 'blauwoverlay';
    $color2 = 'rozebtn';
}

if ($imploop % 3 == 1) {
    $color1 = 'geeloverlay';
    $color2 = 'blauwbtn';
}

if ($imploop % 3 == 2) {
    $color1 = 'rozeoverlay';
    $color2 = 'blauwbtn';
}

?>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/01/2021 13:16:03
Quote Anchor link
Of laat CSS het hele gedoe voor je oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
img:nth-child(5n+0){
  border-color: red;
}
img:nth-child(5n+1){
  border-color: yellow;
}
...
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

14/01/2021 16:09:30
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 14/01/2021 13:16:03:
Of laat CSS het hele gedoe voor je oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
img:nth-child(5n+0){
  border-color: red;
}
img:nth-child(5n+1){
  border-color: yellow;
}
...

Ook een oplossing idd
Gewijzigd op 14/01/2021 16:09:44 door Snelle Jaap
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.