Hoe kleur geven aan $variable?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

01/05/2013 19:04:03
Quote Anchor link
Beste mensen,

Hoe kan ik een functie maken voor een menu list met bv waarden

1
2
3

word 1 gekozen moet hij de output 1 in het groen geven
bij 2 rood
en 3 blauw bijvoorbeeld.

of kan het simpel door een bepaalde $variable kleur te geven zodat telkens deze ergens word geprint(echo)
$status = color.... of zoiets
bv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo " peter is toegevoegd met status $status "?>


ik geraak er niet meteen op :p
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:22:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2013 19:06:02
Quote Anchor link
Je kan de kleuren toch met CSS doen?
HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<span class="moderator">Pietje</span>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.moderator {
    color: red;
}


En 'moderator' kan je uit de database halen. Uiteraard kan je ook andere statusnamen gebruiken.
Gewijzigd op 01/05/2013 19:06:48 door - Ariën -
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

01/05/2013 19:13:04
Quote Anchor link
hmm ja maar het systeem weet pas wat er gekozen word als de gebruiker een bepaalde status selecteerd.

bv ik heb een overzicht pagina met bv:

naam status
jantje nieuwe kandidaat

de gebruiker kan als hij een kandidaat wil toevoegen kiezen uit statussen bv
nieuwe kandidaat
nieuw online
niet weerhouden
enz..


ik wil aan elke status een bepaalde kleur koppelen

bv gebruiker voert in : pieter met status nieuw online . moet nieuw online groene kleur, kiest hij status niet weerhouden moet dat rode kleur zijn. snapje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2013 19:29:17
Quote Anchor link
Die statussen kan je toch in de database opslaan en vervolgens ophalen?
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

01/05/2013 19:43:38
Quote Anchor link
ja tuurlijk, maar ik ben niet volledig mee.

<php
.moderator {
color: red;
}



echo " u hebt $naam met status <span class='moderator'>$status </span> gekozen.

?>
gelijk welke status ze kiezen zal rood zijn.
 
Eddy E

Eddy E

01/05/2013 19:54:32
Quote Anchor link
Je kan toch zoiets maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'U heeft '.$naam.' als <span class="rang '.$status.'">'.$status.'</span> gekozen.';
?>


En dan in je CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.rang.moderator { color: red;}
.rang.administrator { color: green; }
.rang.lid { color: grey; }

Let op: geen spatie ertussen in dit geval.
Gewijzigd op 02/05/2013 08:07:54 door Eddy E
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

01/05/2013 20:13:18
Quote Anchor link
hoe flik ik dat met mijn code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP

 echo "<td>" . $row['status'] . "</td>";

?>


ik krijg het niet voor elkaar de juiste haakjes te plaatsen :S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2013 20:56:52
Quote Anchor link
Die code klopt verder. Dus waar loop je op vast?
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

01/05/2013 21:04:03
Quote Anchor link
om die span class er tussen te zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  echo "<td>" <span class="rang '. $row['status'] .'">'.$status.'</span> "</td>"; ?>


lukt niet waarschijnlijk die haakjes krijg ze niet goed door die TDS
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/05/2013 21:21:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo '<td><span class="rang ' . $row[ 'status' ] . '">' . $status . '</span></td>';
?>
 
Eddy E

Eddy E

01/05/2013 21:23:52
Quote Anchor link
Regel: ga je HTML echoën: gebruik enkele haakjes, zodat je intern makkelijk dubbele haken kan gebruiken.
Bij een query gebruik je dubbele haakjes, zodat je intern makkelijk enkele haakjes kan gebruiken.
Regel: er moeten altijd een even aantal enkele (danwel dubbele) haakjes zijn.

Tip van de dag: kijk goed wat Jan Koehoorn doet. Veel eenvoudiger, simpeler eigenlijk nog simpeler dan jij.

Gebruik je een editor met kleurcodering (dus syntax-controle direct)? Zo nee, ga daar dan eens naar kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.