Hoe kom je het aantal dagen te weten tussen een bepaalde datum en nu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Snelle Jaap

Snelle Jaap

21/03/2017 15:33:45
Quote Anchor link
Ik heb een grid met facebook posts. Na een jaar wil ik die berichten in een archief plaatsen wat kan worden geopend met een knop. Om dat te berekenen moet ik dus weten wanneer een post een jaar oud is alleen krijg ik niet de resultaten die ik verwacht met de code die ik heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?PHP
$date1
= date("d-m-y");
$date2 = date("d-m-Y",strtotime($feed_data->updated_time));

$datediff = $date1 - $date2;

$result = floor($datediff / (60 * 60 * 24));
?>


Wanneer ik $result in mijn loop plaats krijg ik bij elke post een 0 te zien en bij sommige -1. Alle posts zijn van het afgelopen jaar met op zijn recentst vorige week.

Wanneer ik $date1 en $date2 onafhankelijk van elkaar test in de loop krijg ik de datum van vandaag en de datum van de post in precies hetzelfde formaat, dus daar kan het niet aan liggen.

Weet iemand wat er fout gaat?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:19:01
 
- SanThe -

- SanThe -

21/03/2017 15:44:16
Quote Anchor link
Je bent twee strings (=teksten) van elkaar aan het aftrekken.
Probeer het eens met time (=integer).
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

21/03/2017 15:46:22
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/03/2017 15:44:16:
Je bent twee strings (=teksten) van elkaar aan het aftrekken.
Probeer het eens met time (=integer).


Heb je een voorbeeld? Dit zijn toch gewoon datums? date en strtotime.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/03/2017 16:12:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$date1
= time();
$date2 = strtotime($feed_data->updated_time);

$datediff = $date1 - $date2;

$result = floor($datediff / (60 * 60 * 24));
echo $result;
?>
 
Ivo P

Ivo P

21/03/2017 19:25:06
Quote Anchor link
http://php.net/manual/en/datetime.diff.php#example-2516


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$datetime1
= new DateTime('2009-10-11');
$datetime2 = new DateTime('2009-10-13');
$interval = $datetime1->diff($datetime2);
echo $interval->format('%R%a days');
?>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

22/03/2017 10:16:16
Quote Anchor link
Dankje voor de hulp ik was uitgekomen op date_create (procedureel) en daarna date_diff tussen die twee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.