Hoe krijg ik een constant actief script?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Martijn L

Martijn L

27/09/2011 18:14:33
Quote Anchor link
Na het zoeken in een crimegame script ( even gedownload ) heb ik geen antwoord gekregen op mijn vraag.

Mijn vraag is hoe ik bijvoorbeeld eens per zoveel tijd mijn berichten tabel leegt, om zo ruimte te behouden.

Dit wou ik eigenlijk niet via cron jobs doen maar via een script zoals dit ook gaat bij die crime spelletjes.

Heeft iemand enig idee? Of snapt überhaupt iemand mijn vraag?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:09:48
 
Gerhard l

gerhard l

27/09/2011 18:18:49
Quote Anchor link
"eens per zoveel tijd" = cronjobs

waarom zou je het anders doen? wie zegt dat crime spelletjes dat niet gebruiken?
 
Martijn L

Martijn L

27/09/2011 18:22:01
Quote Anchor link
Gerhard l op 27/09/2011 18:18:49:
"eens per zoveel tijd" = cronjobs

waarom zou je het anders doen? wie zegt dat crime spelletjes dat niet gebruiken?


Dit is omdat je die kant en klare scripts op je host kan zetten en als je de database gegevens aanpast al volledig werkt buiten de slecht gescripte opties

EDIT:

Dus zonder cronjobs in te stellen
Gewijzigd op 27/09/2011 18:22:33 door Martijn L
 
Gerhard l

gerhard l

27/09/2011 18:24:43
Quote Anchor link
Volgens mij is dat nog niet echt een antwoord op mijn vraag?
Wat hebben database gegevens nou te maken met cronjobs?
Gewijzigd op 27/09/2011 18:25:07 door gerhard l
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

27/09/2011 18:31:08
Quote Anchor link
je kan dit het beste doen d.m.v. cron jobs...
(voorbeeld voor idee)
maar als je dat echt niet wilt zou je het ook zo kunnen doen;
je hebt in je config file de tijd staan van om de zoveel tijd moet hij geleegd worden en een database veld met daarin de datum waarneer hij voor het laatst geleegd is...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?PHP
function LegenVanBerichten($DatumNU, $DatumLaatstLeeg, $WachtTijd)
{

if($DatumNU == $DatumLaatstLeeg + $wachtTijd || $DatumNU > $DatumLaatstLeeg + $wachtTijd)
{

 // legen
}

}

?>


En dan zo'n soort functie in je index laten inladen zodat deze elke keer als iemand op je index komt hij gecontrolleerd / uitgevoerd word.

Dit is alleen niet de beste en snelste manier die er is omdat je dat nu elke keer gaat checken of hij geleegd moet worden.. het is dus een 'trage manier'
Ik ben het met Gerhard eens; "eens per zoveel tijd" = cronjobs

Cronjobs gebruiken is beter!
Gewijzigd op 27/09/2011 18:38:08 door Marco PHPJunky
 
Martijn L

Martijn L

27/09/2011 18:31:18
Quote Anchor link
Gerhard l op 27/09/2011 18:24:43:
Volgens mij is dat nog niet echt een antwoord op mijn vraag?
Wat hebben database gegevens nou te maken met cronjobs?



dit heeft dus niks te maken met cronjobs, maar zo'n script werkt dus al wanneer je alleen de gegevens van jou database veranderd.
Dus zonder cronjobs in te stellen

EDIT:
Marco PHPJunkie hoe moet ik dit doen. Ik heb een lastige host die zo weinig mogelijk mysql_query's in de cronjobs wil hebben. En berichten verwijderen is er inderdaad maar 1 maar zo zijn er al meer


EDIT:

Ook bijvoorbeeld als er niemand is ingelogd wordt er bij z'n script loon verspreid bij over de leden en ook zonder cronjob.
Gewijzigd op 27/09/2011 18:37:50 door Martijn L
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

27/09/2011 18:58:26
Quote Anchor link
In dat geval moet je van host wisselen.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

27/09/2011 19:00:55
Quote Anchor link
Martijn L op 27/09/2011 18:31:18:
EDIT:

Ook bijvoorbeeld als er niemand is ingelogd wordt er bij z'n script loon verspreid bij over de leden en ook zonder cronjob.


Sorry maar dat doen ze echt d.m.v. cronjobs....

ps
ik heb er even snel 1tje gedownload en daar staan ook geweest bestanden in als;
_cron_day
_cron_week
_cron_hour
 
Martijn L

Martijn L

27/09/2011 19:01:34
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 27/09/2011 18:58:26:
In dat geval moet je van host wisselen.


Je weet geen manier om een script constant actief te houden?

Toevoeging op 27/09/2011 19:03:18:

Marco PHPJunkie op 27/09/2011 19:00:55:


Sorry maar dat doen ze echt d.m.v. cronjobs....

ps
ik heb er even snel 1tje gedownload en daar staan ook geweest bestanden in als;
_cron_day
_cron_week
_cron_hour


Dit klopt maar die worden niet gestart door de cronjobs die je instelt via bijvoorbeeld direct admin? of ik begrijp het begrip cronjob niet goed.

Want dit wordt gestart door een ander script

_________________________

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

$page
= mysql_fetch_object($select);
  $UPDATE_DB                = 1;
  if(isset($UPDATE_DB)) {
    $dbres                              = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(`time`) AS `time`,`name` FROM `[cron]`");
    while($x = mysql_fetch_object($dbres))
      $update[$x->name]         = $x->time;


if(floor($update['hour']/3600) != floor(time()/3600)) {
          $db  = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(`time`) AS `time`,`name` FROM `[cron]`");
          $sql = mysql_fetch_object($db);
        $tijd=time()-$sql->time ;
          $verschil2=$tijd/3600;
          $verschil=round($verschil2);
      $dbres                            = mysql_query("SELECT GET_LOCK('hour_update',0)");
      if(mysql_result($dbres,0) == 1) {
       $db  = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(`time`) AS `time`,`name` FROM `[cron]`");
  $sql = mysql_fetch_object($db);
  $tijd=time()-$sql->time ;
  $verschil2=$tijd/3600;
  $verschil=round($verschil2);
      while($verschil>0){
        $cron_pass                      = $page->cronpass;
        include("_cron_hour.php");
        $verschil=$verschil-1;
        }

        mysql_query("SELECT RELEASE_LOCK('hour_update')");
      }
    }

?>
Gewijzigd op 27/09/2011 19:12:56 door Martijn L
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

27/09/2011 19:30:59
Quote Anchor link
Martijn L op 27/09/2011 19:01:34:
Je weet geen manier om een script constant actief te houden?

Een infinite loop, maar dan gaat je CPU eraan, en daar is je host veel minder blij mee.
 
Martijn L

Martijn L

27/09/2011 19:35:54
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 27/09/2011 19:30:59:
Martijn L op 27/09/2011 19:01:34:
Je weet geen manier om een script constant actief te houden?

Een infinite loop, maar dan gaat je CPU eraan, en daar is je host veel minder blij mee.


Is het niet dat als je de dit script aan je index zet met goede metatags dat de googlebot de uitkomst kan zijn? (BLINDE GOK) ben namelijk niet bekend met wat de google bots kunnen en doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2011 19:37:06
Quote Anchor link
Constant actief houden is niet nodig.

Mogelijke opties zijn:
- Cronjob om de zoveel tijd runnen (minuut is erg overkill)
- PHP-scriptje die je bij elke opening uitvoer, en controleert of het tijd is om een bepaalde actie te doen (tijd vergelijken)

Verder vraag ik me af, waarom wil je de berichten verwijderen? Heb je tekort aan ruimte in je database ofzo?
 
Martijn L

Martijn L

27/09/2011 21:13:21
Quote Anchor link
Dankje.

En nee nog niet maar momenteel bezit ik maar 1 domein, en ben van plan er meer bij te doen en dan op dezelfde host wat mogelijk is. Maar dan moet ik rustig aan doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2011 21:19:58
Quote Anchor link
Geen idee hoe groot je database is, maar een database kan echt heel wat hebben hoor.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

27/09/2011 21:21:47
Quote Anchor link
welke host zit je als ik vragen mag ?

want of je nou 1 of meer domeinen bezit maakt het niks uit hoeveel ruimte of wat je gebruikt want dat zit in je pakket neem ik aan ....
 
Martijn L

Martijn L

27/09/2011 21:35:28
Quote Anchor link
Marco PHPJunkie op 27/09/2011 21:21:47:
welke host zit je als ik vragen mag ?

want of je nou 1 of meer domeinen bezit maakt het niks uit hoeveel ruimte of wat je gebruikt want dat zit in je pakket neem ik aan ....



Nee het aantal domeinen maakt niet uit hoeveel ruimte je besteed maar wat je op die domeinen zet wel en als je je ruimte volledig verbruikt voor het ene domein heb je weinig over voor de andere.

Ik zit bij ximplehost helaas nog op een resellerhost wat blijkbaar een aantal fouten bevat. Volgens de server beheerder zitten deze niet in een gewone host.

Maar had jij enig idee hoe in z'n script die cron scripts worden geactiveerd want het is niet nodig om cronjobs in te voegen wil je dit script laten werken en hierbij bedoel ik de cronjobs bij bijvoorbeeld direct admin
Gewijzigd op 27/09/2011 21:37:59 door Martijn L
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2011 21:38:55
Quote Anchor link
Ik zou me maar niet druk maken om de ruimte, als ik jouw was. Mijn Treinenweb is nog maar een megabyte of 4, en dan heb ik het over 1,5k aan nieuwsberichten, en een hoop stations, materieel-informatie en compacte dienstregelingen.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

27/09/2011 21:42:03
Quote Anchor link
De ruimte van Ximplehosting voor de resellerhost is: 2 GB (dat is het kleinste pakket wat ze hebben)
zelf de crime game die ik net even snel gedownload heb is amper 5 MB
dus ik zie het probleem eigenlijk niet zo (of ik zie/begrijp het verkeerd)
 
Martijn L

Martijn L

27/09/2011 21:53:38
Quote Anchor link
Marco PHPJunkie op 27/09/2011 21:42:03:
De ruimte van Ximplehosting voor de resellerhost is: 2 GB (dat is het kleinste pakket wat ze hebben)
zelf de crime game die ik net even snel gedownload heb is amper 5 MB
dus ik zie het probleem eigenlijk niet zo (of ik zie/begrijp het verkeerd)


Nou ik heb geen crimegame maar ik wil weten het werkt dat je zonder cronjob. Dat was eigenlijk mijn vraag.
Ik ga binnenkort over op een Shared hosting van 1 gb voor bugfixes. Maar tot die tijd moet ik me redden met 100 MB want ik zit bij iemand anders op de resellerhost.


EDIT:

Ik heb gevonden hoe ze dit werkt alsnog bedankt.

Ze halen een tijd uit de database, en doen er elk uur een 1 uur bij. Dus als er iemand inlogt en dus er 10 uur niemand online is geweest zal deze met 10 klikken volledig bij zijn.
Gewijzigd op 27/09/2011 22:14:34 door Martijn L
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2011 22:13:35
Quote Anchor link
Als je Crimegame 100 MB is, danmoet hij wel heel druk bezocht zijn. En crimegames kennende zijn niet zo heel druk bezocht meer.
 
Martijn L

Martijn L

27/09/2011 22:16:41
Quote Anchor link
- Aar - op 27/09/2011 22:13:35:
Als je Crimegame 100 MB is, danmoet hij wel heel druk bezocht zijn. En crimegames kennende zijn niet zo heel druk bezocht meer.


Ik heb geen crimegame ik heb dit script gedownload om uit te zoeken hoe ze die manier van werken zonder cronjobs deden

EDIT:

Het script wat ik had gedownload was 60 mb
Gewijzigd op 27/09/2011 22:18:48 door Martijn L
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.