hoe lang...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/02/2013 23:30:10
Quote Anchor link
Zomaar een leuk vraagje. Puur uit nieuwsgierigheid. Ik ben bezig met het maken van een framework en heb zojuist een class afgerond van 250 regels. Best lang vind ik. Nu vraag ik me af... hoe lang (hoeveel regels) zijn jullie langste classes eigenlijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:34:18
 
Kees Schepers

kees Schepers

22/02/2013 07:50:22
Quote Anchor link
Op zich is er geen gouden regel voor, maar 250 regels lijkt wel op een code smell. Echter, als je een OS license hanteert en je zet de content van de license bovenaan dan pak je al 30 regels..

Maar goed, ik denk dat als je class 250 regels is, deze eigenlijk al teveel doet. Heb je ook weleens naar de PSR-x standaarden gekeken? https://github.com/php-fig/fig-standards
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2013 10:15:16
Quote Anchor link
Ik ben het niet eens met Kees. Het aantal regels heeft geen verband tussen het wel of niet correct zijn van de klasse.

De Kernel van Symfony2 bijv, heeft 771 regels. Maar dat komt niet omdat die teveel doet, maar omdat hij wat functies heeft die veel ruimte in beslag nemen omdat die nou eenmaal niet makkelijk te maken zijn.

Als je de kwaliteit van je script een beetje snel wilt zien (het is natuurlijk nooit 100% goed, sterker nog, het geeft je alleen in inzicht) dan zou ik eerder aanraden tools als PHPloc te gebruiken, veel nuttiger.
 
Kees Schepers

kees Schepers

22/02/2013 10:58:12
Quote Anchor link
Quote:
De Kernel van Symfony2 bijv, heeft 771 regels. Maar dat komt niet omdat die teveel doet, maar omdat hij wat functies heeft die veel ruimte in beslag nemen omdat die nou eenmaal niet makkelijk te maken zijn.


Of terwijl, teveel doet met andere woorden :)

Maar goed, ik zeg ook niet dat het altijd in verband staat met het niet 'correct' zijn van een klasse maar dat het vaak code smell is, er is meestal geen goede reden om een class te maken van een paar honderd regels.

Ik maak zelf ook wel een lange class van een paar honderd regels maar durf daar best van te zeggen dat het beter kan door verantwoordingen op te splitsen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2013 11:05:13
Quote Anchor link
Kees, in dit geval gaat het om een compleet request object waarin functies worden gebruikt om cookie, get, files, post, server en sessie data wordt geset, maar ook om te controleren of deze data aanwezig is en ook om deze data te setten. Daarnaast bevat de class een aantal functies die bijv. controleren welke request_method is gebruikt, of de verbinding secured is etc.

Volgens mij hoort dit allemaal bij de request class, maar uiteindelijk is ie daardoor best lang geworden. Maar ook niet zo heel raar... als je nagaat dat de globals + sessie een eigen set, get en has functie hebben, dan ben je gelijk al 18 functies verder.

Toevoeging op 22/02/2013 11:37:05:

Als ik het commentaar en de witregels overigens niet mee tel, dan is de code 149 regels, waarbij ik ook de regels met } (afsluiting van iedere method) heb meegeteld.

Toevoeging op 22/02/2013 12:45:04:

Ik ga toch maar de class opsplitsen in meerdere classes :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/02/2013 16:19:20
Quote Anchor link
Ge moet eens zien naar class.upload.php (ik weet het, je hebt die al gezien).

De constructor staat op lijn 2573; in totaal 5300 lijnen.

Nu ja ... het is nog OOP in PHP4 stijl, sinds php5 zijn er veel nieuwe OOP dingen gekomen.
Je hoeft het überhaut niet te zien als een lichtend voorbeeld.


Maar ik vind het wel handig om 1 bestand te hebben, dat ik kan downloaden en includen; waarvan ik weet dat het over 5 jaar nog perfect zal werken.
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2013 16:22:12
Quote Anchor link
Quote:
Ik ga toch maar de class opsplitsen in meerdere classes :)

Zou ik niet doen, wat wil je dan gaan opsplitsen?
 
Chris -

Chris -

22/02/2013 16:56:47
Quote Anchor link
De grootte van een class zegt lang niet altijd of er een overkill is, of het snel is of dat er wat anders mee aan de hand is. Dat ligt letterlijk aan de inhoud van de class. Hier een class liggen van 769; action class. Geen overkill, er moet alleen veel data worden verwerkt en het is niet altijd even handig om daar weer 20 andere classes voor te gebruiken.

Als je ergens 750 regels voor nodig heb, kun je het ook verspreiden over 3 classes met ieder 250 regels, maar misschien draait dat toch weer langzamer dan die ene class ;-)

Het ligt er gewoon aan wat voor class het is, hoe diep ga je hem splitsen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2013 18:25:57
Quote Anchor link
Wouter J op 22/02/2013 16:22:12:
Quote:
Ik ga toch maar de class opsplitsen in meerdere classes :)

Zou ik niet doen, wat wil je dan gaan opsplitsen?

Hij kan wel iets gesctructureerder. Ik kan bijv. alle data in een aparte glass stoppen die ik kan aanroepen met een functie getData(), en ik kan functies die specifiek bij de browser of server horen in een aparte class zetten. Daar wordt het geheel wel wat overzichtelijker van.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.