Hoe maak ik index.php?page=pagina

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

07/03/2011 20:11:08
Anchor link
Hallo,

Ik ben nog niet zo lang bezig met PHP en ik kom op veel websites index.php?page=pagina tegen.

Ik zou dit ook willen,
wie kan mij vertellen hoe dit heet of hoe dit moet?

Alvast bedankt :) ,

Groetjes,
Jorg
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:16:19
 
Jasper DS

Jasper DS

07/03/2011 20:11:45
Anchor link
Dit kan van een cms zijn.
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

07/03/2011 20:13:59
Anchor link
Nou ik heb dit wel eens eerder gehad alleen toen heeft een oude vriend dat voor mij in elkaar gescript. En ik ben dat kwijt geraakt.
 

07/03/2011 20:14:03
Anchor link
Wat meer leren?
Want als je niet weet hoe je die data kan halen kan je er ook niks mee.
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

07/03/2011 20:16:34
Anchor link
Als iemand mij gewoon wil vertellen hoe het heet, of een website wil geven met een goede tutorial. Dan kom ik er wel uit.
 
Jasper DS

Jasper DS

07/03/2011 20:23:08
Anchor link
ik zeg het toch cms (Contentmanagementsysteem)

Raadpleeg wel eerst een sql beginners handleiding en php beginners handleiding.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/03/2011 20:29:40
Anchor link
Wel als je nu eens zelf nadenkt over de trefwoorden - technische termen - die bij je vraag horen en die intypt bij een zoekmachine, dan kom je vast wel meer te weten dan dat je nu in feite al behoort te weten.

Zorg eerst dat je basiskennis op nivo is, zolang dat niet het geval is kun je in feite ook geen vragen stellen. M.a.w. jij weet niet wanneer je met een kluitje het riet ingestuurd wordt..... - welke antwoorden je serieus moet nemen en welke niet -
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

07/03/2011 20:31:12
Anchor link
Dus wat jij zegt is dat ik eerst een CMS van mijn website moet maken en dan pas kan dat?
Ben ik het niet mee eens, want toen die vriend dat voor mij heeft gedaan moest er niks met de database gedaan worden.

Ik denk trouwens dat ik maar naar een andere forum ga,
als ik een tutorial voor me neus heb snap ik het en kan ik het toepassen,
maar goed, dat jullie mij geen support geven
Gewijzigd op 07/03/2011 20:32:46 door Jorg Heesbeen
 
Maurice van der Elst

Maurice van der Elst

07/03/2011 20:36:47
Anchor link
Het kan ook prima zonder CMS, heb het zelf op mijn website ook gedaan... zie

tomonix.nl

Toevoeging op 07/03/2011 20:37:23:

dat bedoel je toch?
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

07/03/2011 20:40:41
Anchor link
Maurice van der Elst op 07/03/2011 20:36:47:
Het kan ook prima zonder CMS, heb het zelf op mijn website ook gedaan... zie

tomonix.nl

Toevoeging op 07/03/2011 20:37:23:

dat bedoel je toch?


Ja, dat bedoel ik,
Hoe heb jij dat gedaan?
 
Jasper DS

Jasper DS

07/03/2011 20:42:49
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
switch ($_GET['pagina'])
{
    case
home:
        include 'home.php';
        break;
    case
contact:
        include 'contact.php';
        break;
    case
over:
       include 'over.php';
        break;
}

?>


switch, include

home.php kan er dan zo uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'hallo, ik ben jasper';
?>

of je kan die pagina's in html maken
Gewijzigd op 07/03/2011 20:45:17 door Jasper DS
 

07/03/2011 20:54:14
Anchor link
Ja, het kan zonder database.
Het kan zelfs zonder aparte bestanden.
Maar als je dus niet weet dat die parameter in de url een get variabele is, dan is het gewoon duidelijk dat je nog geen basiskennis hebt.
 
Leander ---

Leander ---

07/03/2011 20:54:56
Anchor link
Toch stel ik dan voor om de urls wat SEO/gebruiksvriendelijker te maken (nadat die variabelen in de url zijn verwerkt etc).

Aan die urls heb je weinig (naja, de bezoeker en google dan): http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/url-vriendelijkheid-seo/691/
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

07/03/2011 21:02:37
Anchor link
Oke hij doet het :)
Hoe stel ik in wat de standaard pagina is?
 
Jasper DS

Jasper DS

07/03/2011 21:04:09
Anchor link
klik op de link die ik gaf! switch
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

07/03/2011 21:04:40
Anchor link
Leander --- op 07/03/2011 20:54:56:
Toch stel ik dan voor om de urls wat SEO/gebruiksvriendelijker te maken (nadat die variabelen in de url zijn verwerkt etc).

Aan die urls heb je weinig (naja, de bezoeker en google dan): http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/url-vriendelijkheid-seo/691/


Dit heb ik al geprobeerd maar lukt niet door een fout op de server die nog moet worden opgelost.
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

07/03/2011 21:05:54
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
/******     INSTELLINGEN ******/
$path = 'MAPNAAM'; // map waar paginas inzitten, staan ze gewoon in de public_html, zet dan gewoon een slash, zetook  een slash achter de naam van de map

$default_page = 'standaars'; // standaard pagina die geladen moet worden zonder extensie

$page = isset( $_GET['page'] ) ? $_GET['page'] : $default_page;
$notallowed = array( '.', '\\', '/' );

if( file_exists( $path . $page . '.php' ) and !in_array( substr( $page, 1, 1 ), $notallowed ) and strpos( $page, '../' ) === false and strpos( $page, '..\\' ) === false )
{

    include( $path . $page . '.php' );
}

else
{
    include( $path . $default_page . '.php' );
}

?>


Deze gebruik ik altijd.

Mvg
Gewijzigd op 07/03/2011 21:06:07 door Kevin Blokzijl
 
Pim -

Pim -

07/03/2011 21:27:52
Anchor link
PHP Jasper op 07/03/2011 20:42:49:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
switch ($_GET['pagina'])
{
    case
home:
        include 'home.php';
        break;
    case
contact:
        include 'contact.php';
        break;
    case
over:
       include 'over.php';
        break;
}

?>


switch, include

home.php kan er dan zo uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'hallo, ik ben jasper';
?>

of je kan die pagina's in html maken


Denk eraan dat je in de case statements nu constanten gebruikt, geen strings.

Verder wil ik iedereen eraan herinneren dat dit, of we het nu willen of niet, een beginnersforum is en dat als men bij elke vraag te stelt dat 'de basiskennis ontbreekt', je dit forum bijna af kan schaffen. Geef dus antwoord op beginnersvragen, of antwoord niet.

Quote:
Ik denk trouwens dat ik maar naar een andere forum ga

Ik zou bijna zeggen: doen...
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

07/03/2011 21:40:46
Anchor link
In ieder geval iedereen bedankt!
Het werkt nu en ik ben er blij mee :)

Ik wil wel de tip geven, als iemand iets vraagt geef dan antwoord en niet dat je dan eerst dit of dat moet leren. Geef antwoord en als iemand daar niet uit komt dan kan hij verdere support vragen.
 
Jasper DS

Jasper DS

07/03/2011 21:51:47
Anchor link
phphulp niet phpikmaakgratisjescript
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2011 22:09:03
Anchor link
PHP Jasper op 07/03/2011 21:51:47:
phphulp niet phpikmaakgratisjescript

Vaak is dit inderdaad zo, dus ik begrijp jouw opmerking wel Jasper. Echter, topicstarter zegt in zijn 1e post "wie kan mij vertellen hoe dit heet of hoe dit moet?". Komt op mij over alsof hij gewoon wat advies wil. Niet iedereen komt hier met de verkeerde intenties ;-)
 

Pagina: 1 2 3 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.