Hoe maak ik nou zo'n URL?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Kaulo Banaan

Kaulo Banaan

13/07/2016 13:46:47
Quote Anchor link
Ik heb nu allemaal bestandjes zoals:
- Music-Hardcore.php
- Music-Classic.php
- Music-Pop.php

Hoe maak ik hier dit van bijvoorbeeld:

Domein.nl/music.php?genre=pop

Ik kan maar niks vinden op het Internet.
Gewijzigd op 13/07/2016 15:17:59 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:33:52
 
Ivo P

Ivo P

13/07/2016 13:57:52
Quote Anchor link
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$genre
= filter_input(INPUT_GET, 'genre');

switch($genre) {
    case
'pop':
        $toinclude = 'Music-Pop.php';
        break;
    case
'classic':
        $toinclude = 'Music-Classic';
        break;
    default :

        $toinclude = 'Music-geenkeuze.php';
}


include $toinclude;

?>


Toevoeging op 13/07/2016 13:58:11:

(en dat noem je dan music.php)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2016 14:04:02
Quote Anchor link
Maar zo een URL-structuur is niet echt bevorderend voor zoekmachines. Je kan deze met mod-rewrite herschrijven naar de URL-structuur die je eerst hanteerde, maar dan wel met het voordeel dat het geen losse bestanden zijn.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/07/2016 14:13:10
 
Kaulo Banaan

Kaulo Banaan

13/07/2016 14:23:31
Quote Anchor link
Ivo P op 13/07/2016 13:57:52:
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$genre
= filter_input(INPUT_GET, 'genre');

switch($genre) {
    case
'pop':
        $toinclude = 'Music-Pop.php';
        break;
    case
'classic':
        $toinclude = 'Music-Classic';
        break;
    default :

        $toinclude = 'Music-geenkeuze.php';
}


include $toinclude;

?>


Toevoeging op 13/07/2016 13:58:11:

(en dat noem je dan music.php)


Bedankt, Alleen snap ik niet waarom bij Music-Classic geen .php achter moet en vraagt hij heel de pagina op of haalt hij een stukje code aan dat in het bestand staat?
 
Ivo P

Ivo P

13/07/2016 15:01:43
Quote Anchor link
" Alleen snap ik niet waarom bij Music-Classic geen .php achter moet "

Moet er dan ook wel achter.

Ik zou trouwens voor Ramons benadering gaan. Die urls zijn veel mooier
 
Kaulo Banaan

Kaulo Banaan

13/07/2016 15:03:50
Quote Anchor link
Ivo P op 13/07/2016 15:01:43:
" Alleen snap ik niet waarom bij Music-Classic geen .php achter moet "

Moet er dan ook wel achter.

Ik zou trouwens voor Ramons benadering gaan. Die urls zijn veel mooier


Ja maar ik kan op jou voorbeeld toch ook een htcasses file maken?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/07/2016 15:05:53
Quote Anchor link
Quote:
Ik kan maar niks vinden op het Internet.

Dan zoek je wellicht met de verkeerde termen. Het internet stikt van voorbeelden van "include scripts".

Quote:
Bedankt, Alleen snap ik niet waarom bij Music-Classic geen .php achter moet

Dat is een schoonheidsfoutje lijkt mij, je had dit zelf ook al min of meer beredeneerd. Dit voorbeeld is waarschijnlijk uit de losse pols in elkaar gezet en verder ook niet getest.

Quote:
en vraagt hij heel de pagina op of haalt hij een stukje code aan dat in het bestand staat?

Dat hangt er vanaf hoe je site voor de rest is opgezet. Als dit voorheen alle standalone scripts waren dan zouden deze complete en kloppende HTML-documenten moeten uitspugen maar als je deze gaat hercombineren via een soort van kapstok dan doe je er verstandig aan om de herhalende delen (pagina-layout, navigatie, header, footer etc.) (ook) eenmalig in te voegen. Op het moment dat je meerdere keren eenzelfde bewerking uitvoert wordt het tijd om je af te vragen of je dingen mogelijk eenvoudiger kunt aanpakken.

EDIT
Quote:
Ja maar ik kan op jou voorbeeld toch ook een htcasses file maken?

In een eenvoudige vorm is dit prima mogelijk. Vaak wordt htaccess gebruikt om een vertaling van externe URL naar intern script te maken. Dit zou je kunnen doen met allerlei aparte omschrijfregels (per pagina(groep) één) of je zou alles door kunnen sturen naar de voordeur van je applicatie (index.php) en daar dan verder de (externe) URL ontleden en dan kijken of hier een intern equivalent voor is. Persoonlijk zou ik voor deze laatste variant gaan omdat je daarmee de "mapping" van externe URL naar interne code in het PHP-domein kunt trekken en je dan niet langer in een htaccess bestand hoeft te lopen prutten.
Gewijzigd op 13/07/2016 15:10:08 door Thomas van den Heuvel
 
Kaulo Banaan

Kaulo Banaan

13/07/2016 15:10:21
Quote Anchor link
Ja ik heb al het menu, footer en derest en eigenlijjk moet de content van Music-Classic / Music-pop binnen de div "panel" komen. Hoe kan ik dus alleen content aanhalen en niet weer dat menu opneiuwe. Dat kan toch het best met include?

Toevoeging op 13/07/2016 15:12:20:

Dit zou dan in een mapje lib moeten en daarin dan menu.php en footer.php en header.php
 
Ivo P

Ivo P

13/07/2016 15:16:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="panel">
<?php include $toinclude; ?>
</div>
 
Kaulo Banaan

Kaulo Banaan

13/07/2016 15:18:14
Quote Anchor link
Ohh ik snap het super

Toevoeging op 13/07/2016 15:23:28:

Nog 1 probleempje waar ik tegenaanloop. Dit is mijn menu. Hoe kan ik dit echo'en?

Menu: http://pastebin.com/raw/Yb23A4HZ

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo '%PastebinTextHere%'; ?>


Toevoeging op 13/07/2016 15:54:24:

Fixed na 100x proberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.