Hoe maak je dit: website.nl/username

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicky van boven

nicky van boven

11/02/2012 15:02:30
Quote Anchor link
Hoi

Hoe maak je zeg maar per persoon die een account aanmaakt automatisch een apparte url. Dus:
www.<websitenaam>.com/username

en bij /username kom je op zijn/haar profielpagina uit
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:35:23
 
 - Diov  -

- Diov -

11/02/2012 15:07:48
Quote Anchor link
Dit kan door voorbeeld een GET in je query te plaatsen ($_GET["username"])
Let wel op veiligheid.

Dit zet je dan bij de WHERE.
Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
# de query | bij input: let op sql-injectie -> mysql_real_escape_string()
$sql_get_user =    "SELECT id, naam, achternaam,
                    FROM users
                    WHERE username='"
.mysql_real_escape_string($_GET['username'])."'
                   "
;

#  Check of query is gelukt    
if (($result_get_user = mysql_query($sql_get_user)) === false)
{

    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo showSQLError($sql_get_user,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
}

elseif (mysql_num_rows($result_get_user) == 0)
{

    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
    # -> Als er geen rij is echoën we hier:

    echo 'Er is geen lid met dit id!';
}

else
{
    # Hier is er wel een rij dus ->
    
    #we kunnen onze naam uit de database halen d.m.v. mysql_fetch_assoc

    $row_user = mysql_fetch_assoc($result_get_user);
    echo $row_user['voornaam'];
}

?>


Bron:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/voorbeeld-1-het-ophalen-van-gegevens/1931/
Gewijzigd op 11/02/2012 15:08:13 door - Diov -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/02/2012 15:08:11
Quote Anchor link
mod rewrite
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2012 15:08:30
Quote Anchor link
Dit is een combinatie van PHP get variabelen en .htaccess.

Met PHP $_GET kun je variabelen uit de url halen:
%domein%/index.php?text=hello
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_GET['text']; // echo 'hello'
?>


Met .htaccess kun je een url rewriten, dus herschrijven. Hiermee kun je zorgen dat als je %domein%/hello typt je de pagina %domein%/index.php?text=hello ziet. Dat is precies wat je wilt!

Meer informatie over .htaccess mod_rewrite: http://phptuts.nl/view/28/

Ik heb het hier met ?text=hello gedaan, maar dit kan natuurlijk ook met ?username=Nicky of elke andere variabele naam/value die je maar wilt.

--edit--
@obelix, zoo, is dat alles wat je over hebt om een beginner te helpen? Een linkje naar een goede tutorial of iets meer uitleg, of ten minste een volledige zin is denk ik toch wel het minste wat je over moet hebben om iemand te helpen, anders weet ik niet wat je op een forum doet...
Gewijzigd op 11/02/2012 15:13:12 door Wouter J
 
Nicky van boven

nicky van boven

11/02/2012 15:20:00
Quote Anchor link
thx!!

Toevoeging op 11/02/2012 15:25:59:

kheb nog ff snel een vraag..
Stel nu dat ik een url heb:

www.<websitenaam>.com/nicky

htaccess rewrite die dan naar
www.<websitenaam>.com/profiel.php?username=nicky

maar als ik nu naar deze de registreer pagina ga:
www.<websitenaam>.com/registreer.php

word die dan ook geredirect naar:
www.<websitenaam>.com/profiel.php?username=registreer.php

want dan werkt het niet meer toch?

Toevoeging op 11/02/2012 16:10:15:

please help..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.