Hoe maak je een variabele public ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronny Vangaster

Ronny Vangaster

14/04/2022 10:07:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb in dit forum gezocht hoe je een variabele public moet maken, maar niks gevonden.

Ik wil een variabele in meerdere forms gebruiken, hoe doe je dat ?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:43:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2022 10:47:54
Quote Anchor link
In een method/function? Vertel even wat meer over je scriptopbouw.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/04/2022 11:13:57
Quote Anchor link
Kijk om te beginnen eens naar de scope van variabelen:

https://www.php.net/manual/en/language.variables.scope.php
 
Ronny Vangaster

Ronny Vangaster

14/04/2022 12:18:14
Quote Anchor link
Dus :

Ik heb twee forms :

In de eerste form schrijf ik deze code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$a
= 1; /* global scope */

function test()
{

    echo $a; /* reference to local scope variable */
}

test();
?>



Nu wil ik in een andere form de waarde van de variable $a opvragen ( = 1 )
Welke code heb ik nodig ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2022 12:27:33
Quote Anchor link
Je bedoelt een andere functie?
In dat geval kan je met global een variabele buiten de functie ophalen, maar het is netter als je dit via een functie-argument doet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/04/2022 22:22:30
Quote Anchor link
Of bedoel je een ander formulier op een andere pagina?

Dan zou je bijvoorbeeld een sessie variabele kunnen gebruiken.
Gewijzigd op 14/04/2022 22:22:48 door Frank Nietbelangrijk
 
Ronny Vangaster

Ronny Vangaster

14/04/2022 22:23:55
Quote Anchor link
Ja ! dat bedoelde ik
 
Jan R

Jan R

15/04/2022 07:15:33
Quote Anchor link
Zoals frank dus schreef; Werken met sessies
bovenaan elk php script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
session_name('uw naam van de sessie');
session_start();
?>

Bovenaan omdat dit voor ook maar enige output moet komen.

Daarna de info opslaan in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $_SESSION['Ik wil dit bewaren'] = 'Mijn inhoud van de variabelel'; ?>

en opnieuw opvragen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $oudeInfoVanAnderePagina = $_SESSION['Ik wil dit bewaren']; ?>


Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/04/2022 08:59:05
Quote Anchor link
Ward van der Put op 14/04/2022 11:13:57:
Kijk om te beginnen eens naar de scope van variabelen:

https://www.php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Probeer ik ook wel eens, verwijzen naar de handleiding. Maar ik heb niet de indruk dat er veel mensen zijn die dat willen doen.

Misschien omdat de handleiding in het Engels is? Of zou het iets te maken hebben met dat er (volgens de OESO) 24% van de 15 jarigen laaggeletterd is in Nederland?
Gewijzigd op 15/04/2022 08:59:29 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.