Hoe met str_replace qouts vervangen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mar kla

mar kla

23/08/2009 22:01:00
Quote Anchor link
Onderstaand script doe bijna alles wat ik wil.... bijna want wat moet ik doen om de url: Vakantie Foto's 'mexico' naar Vakantie Foto`s `mexico`
om te zetten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function clean_url($f_sOld_url)
{
$f_aFind = array('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '\'', '/', '\\', '"', '.', ',', '+', ';', '=', '`',':',';','','','','%' );
$f_aReplace = array('a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'e', 'e', 'e', 'e', 'i', 'i', 'i', 'i', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'u', 'u', 'u', 'u', 'y', 'y', 'n', 'c', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'e', 'e', 'e', 'e', 'i', 'i', 'i', 'i', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'u', 'u', 'u', 'u', 'y', 'n', 'c', '', '', '', '', ' ', ' ', ' ', ' ', 'is', '','','','','','','');
$f_sCurrent_url = str_replace($f_aFind, $f_aReplace, $f_sOld_url);
$f_aFind_2 = array(' ', ' ', ' ', ' ');
$f_aReplace_2 = array('_', '_', '_', '_');
$f_sNew_url = str_replace($f_aFind_2, $f_aReplace_2, $f_sCurrent_url);
return $f_sNew_url;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar kla
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:32:42
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2009 22:06:00
Quote Anchor link
"'" naar '`'
 
Mar kla

mar kla

23/08/2009 22:09:00
Quote Anchor link
Maar ik heb overal 'á' naar 'a' staan. Kan ik dan voor dit enkele geval "'" naar "`" doen/toevoegen?

Of moet ik de hele array aanpassen van "á" naar "a" ?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2009 22:15:00
Quote Anchor link
Gewoon aan je array's toevoegen.

Edit: En waarom die tweede str_replace(), dat kan toch gewoon in één keer.
Edit2: Kijk ook eens naar strtr(), die is misschien nog makkelijker te gebruiken in dit geval.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Mar kla

mar kla

23/08/2009 22:30:00
Quote Anchor link
Om eerlijk te zijn heb ik dit script "ergens" van een forum/tutorial site geplukt.
helaas weet ik niet meer waar. Ik zou de maker ook nog wat feedback willen geven.

Maar wat dit betreft ga ik er "'" naar "`" aan toevoegen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.