hoe moet ik 2 strings in 1 echo weergeven want hij pakt er maar 1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

30/03/2018 16:27:37
Quote Anchor link
Kan iemand me helpen? ik moet 2 strings in 1 echo weergeven maar hij pakt er maar 1

Dit is mijn code ik heb ajax jquery gebruikt en het werkt niet

index.ctr.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if (isset($_POST['email'])){
    
    $gegevens = $_POST['email'] . $_POST['order-hash'];

   echo $gegevens;
   exit;
}

?>

index.tpl.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<center><h2>Formulier</h2>

<form method="post" action="/leren">

 Email:
 <input type="text" id="email" name="email" class="resend-tickets-input"></p>
  <br>
  
 Ordernummer:
 <input type="text" id="order-hash" name="order-hash" class="resend-tickets-input"></p>
  <br><br>
</form>
 <button>Verzenden</button>
 </center>
<script>
$(document).ready(function(){

    console.log("eey");

    $("button").click(function(){
        $.ajax({
            type:'POST',
            url: '/leren',
            data:{"email": $('#email').val() , "ordernummer": $('#order-hash').val(),},  
            success: function(data){
                alert(data);

        }});
        
    });
    
});
</script>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 30/03/2018 16:30:21 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:23:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/03/2018 16:30:46
Quote Anchor link
Bestaan beide $_POST variabelen wel?
 

30/03/2018 16:34:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
if (isset($_POST['email'])){
    
    $email= $_POST['email'];
    $order_hash = $_POST['order-hash'];
    
    $gegevens = $_POST['email'] . $_POST['order-hash'];

   echo $gegevens;
   exit;
}

?>




Zo moeten ze toch wel bestaan?
 
Spike Spade

Spike Spade

30/03/2018 16:35:38
Quote Anchor link
Je geeft in je ajaxcall the waarde van input 'order-hash' mee als attribuut ordernummer.

Je zult deze dus ook als $_POST['ordernummer'] moeten benaderen
 

30/03/2018 16:37:17
Quote Anchor link
Bedankt spike spade het werkt !

Toevoeging op 30/03/2018 16:37:37:

<center><h2>Formulier</h2>

<form method="post" action="/leren">

Email:
<input type="text" id="email" name="email" class="resend-tickets-input"></p>
<br>

Ordernummer:
<input type="text" id="order-hash" name="order-hash" class="resend-tickets-input"></p>
<br><br>
</form>
<button>Verzenden</button>
</center>
<script>
$(document).ready(function(){

console.log("eey");

$("button").click(function(){
$.ajax({
type:'POST',
url: '/leren',
data:{"email": $('#email').val() , "order-hash": $('#order-hash').val(),},
success: function(data){
alert(data);

}});

});

});
</script>
 
Spike Spade

Spike Spade

30/03/2018 17:01:43
Quote Anchor link
Top!

Even een sidenote. Zorg even dat je je HTML ook netjes indent enzo. Dat maakt het veel fijner om in te werken. En ook fijner voor andere developers (zoals die hier op het forum) om jou code door te nemen.

Je had de inhoud van $_POST kunnen checken met een var_dump, dan had je het waarschijnlijk ook zelf gevonden.

Momenteel heb je enkel een check op $_POST['email']. Zorg ervoor dat je elke input eerst checkt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/03/2018 21:06:02
Quote Anchor link
Wellicht beter is dat je alle data van het formulier rechtstreeks serialize()d, dan blijven alle velden ook hun naam behouden, dat geeft dan ook minder ruimte voor potentiële verwarring, die je in principe zelf creëert doordat je dingen gaat hernoemen. Oftewel: maak het jezelf makkelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.