Hoe moet ik een automatisch copy & paste scriptje maken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Ted Jansen

Ted Jansen

24/01/2012 17:25:28
Quote Anchor link
Hoi allemaal,


Weten jullie hoe ik de file sjabloon.php moet laten copy'en en dan laten renamen naar wat is ingevuld in het form?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 23:59:12
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/01/2012 17:33:32
Quote Anchor link
Wacht; stapje terug ...

Schets eens een context. Wat ben je van plan?

Je hebt ergens een HTML formulier => de gebruiker vult iets in en verzendt => jij (de programmeur) wil nu die inhoud van dat formulier in een .php steken, zodat die .php file kan worden uitgevoerd.

Ben ik tot hier nog juist?
Indien ja: wat je vraagt is mogelijk, maar het is hoogstwaarschijnlijk geen goed idee.
Maar antwoord vooral zelf
 

24/01/2012 18:22:49
Quote Anchor link
Als het is wat Kris Peeters zegt. Denk ik dat je beter een database maakt en dan daaruit met PHP de data laadt en hetzelfde resultaat bekomt zonder .php bestanden aan te maken. Je zou dit eventueel ook kunnen doen met een gewone .txt documenten.

Maar een database is de eenvoudigste, denk ik.
Gewijzigd op 24/01/2012 18:26:08 door
 
Ted Jansen

Ted Jansen

24/01/2012 18:43:52
Quote Anchor link
Ik wil dat in het form een username wordt ingevuld.
Dan moet er de file sjabloon.php gecopyt & renamed naar : [ingevuldeusername].php
Hoe moet ik dit maken?
 

24/01/2012 18:56:46
Quote Anchor link
Dus je gebruikt altijd sjabloon.php? Wat verandert er dan in dat bestand? Want anders heeft het niet veel zin om gewoon de naam van het bestand te veranderen, dan kan je ook gewoon sjabloon.php includen.
Gewijzigd op 24/01/2012 18:57:52 door
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/01/2012 19:11:26
Quote Anchor link
Kijk hier eens naar: Copy
 
Ted Jansen

Ted Jansen

24/01/2012 19:25:44
Quote Anchor link
Er verandert niks in de file allen de naam.
 

24/01/2012 19:27:02
Quote Anchor link
Maar waarom moet de naam veranderen? Want het heeft geen zin om hetzelfde bestand iedere keer te kopiëren.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/01/2012 19:30:03
Quote Anchor link
wat moet er veranderd worden in de file dan?
 

24/01/2012 19:40:10
Quote Anchor link
Ted Jansen op 24/01/2012 19:25:44:
Er verandert niks in de file allen de naam.
Hier staat: er verandert niets. Dus het heeft geen zin om extra files aan te maken die gewoon hetzelfde doen.
Gewijzigd op 24/01/2012 19:43:12 door
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/01/2012 19:45:22
Quote Anchor link
Er staat niets in dat er in het bestand ook iets moet worden aangepast:
Ted Jansen op 24/01/2012 17:25:28:
Hoi allemaal,


Weten jullie hoe ik de file sjabloon.php moet laten copy'en en dan laten renamen naar wat is ingevuld in het form?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/01/2012 20:38:15
Quote Anchor link
Okay, probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
  $origineel
= 'origineel.php';
  $file = $usernaam . '.php'; // zie zelf maar van waar je $usernaam haalt
  file_put_contents(
    $file,        // schrijven naar dit bestand
    file_get_contents ($origineel) // leest de inhoud van een origineel
  );
?>


Maar nog eens ... ik raad je niet aan zo'n dingen echt online te zetten (experimenteer zoveel je wil, lokaal); dit is gevaarlijk.
Gewijzigd op 24/01/2012 20:43:12 door Kris Peeters
 

24/01/2012 20:39:06
Quote Anchor link
Dat weet ik Nick, dus daarom is mijn vraag: waarom zou je een bestand een andere naam geven als die niet moet veranderen en ik zou ook geen .php bestanden maken.

Ik raad het af, maar dit zou het moeten doen voor een exacte kopie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

    # Copy the file:
    if(!copy('sjabloon.php', $username))
        echo 'Het bestand kon niet gekopieërd worden.';
    else
        echo 'Het bestand is aangemaakt!;
        
?>
Gewijzigd op 24/01/2012 21:08:17 door
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/01/2012 20:42:05
Quote Anchor link
ondertussen code gewijzigd, er zaten wat foutjes in
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.