hoe om de aantal seconden een PHP script laten uitvoeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian Snijders

Christian Snijders

10/08/2010 22:35:18
Quote Anchor link
Hallo,

ik zit met het volgende
om te kunnen bepalen wanneer iemand online is moet er dus om de 1,5 min met javascript een phpscriptje worden gestart:

dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
fieldById($user['id'],"lastseen",date("YmdHis"));
?>


dus nu moet hij om de 1,5 min dat scriptje uitvoeren,
kan iemand mij opweg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:42:25
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

10/08/2010 22:55:56
Quote Anchor link
AJAX (Let wel op dit draait op mootools)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script type="text/javascript" language="text/javascript">
    function getResult ()
    {
        var url = 'hetbestandmetjecode.php';
        
        new Ajax(url,
        {
            method: 'GET',
            update: $('result')
        }).request();
    }
    
    window.addEvent('domready', function ()
    {
        getResult();
        var interval = setInterval(getResult, 5000);
    });
    </script>



Onderaan: (getResult, 5000); hier staat 5000 voor 5 seconden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="result"></div>


Geeft de zooi weer.
 
Christian Snijders

Christian Snijders

10/08/2010 23:21:13
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 10/08/2010 22:55:56:
AJAX (Let wel op dit draait op mootools)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script type="text/javascript" language="text/javascript">
    function getResult ()
    {
        var url = 'hetbestandmetjecode.php';
        
        new Ajax(url,
        {
            method: 'GET',
            update: $('result')
        }).request();
    }
    
    window.addEvent('domready', function ()
    {
        getResult();
        var interval = setInterval(getResult, 5000);
    });
    </script>



Onderaan: (getResult, 5000); hier staat 5000 voor 5 seconden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="result"></div>


Geeft de zooi weer.


dus in <div id='result'></div> moet ik de code zetten? of moet ik enkel bijv: online.php aanmaken?

en wat moet ik gebruiken om dit script werkend te maken?
Gewijzigd op 10/08/2010 23:34:21 door Christian Snijders
 
Wim E

Wim E

10/08/2010 23:43:55
Quote Anchor link
Wat je moet doen is een php bestand maken waarin wat moet gebeuren.
Zoals je kunt lezen in het voorbeeldje van Dalando staat var url = 'hetbestandmetjecode.php'.
De javascript zet je op de pagina welke steeds gerefreshed moet worden...
 
Christian Snijders

Christian Snijders

10/08/2010 23:51:46
Quote Anchor link
Wim Eikelboom op 10/08/2010 23:43:55:
Wat je moet doen is een php bestand maken waarin wat moet gebeuren.
Zoals je kunt lezen in het voorbeeldje van Dalando staat var url = 'hetbestandmetjecode.php'.
De javascript zet je op de pagina welke steeds gerefreshed moet worden...


hij zegt: Ajax niet gedefineerd

Foutdetails webpagina

Gebruikersagent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.2; .NET4.0C; .NET4.0E; OfficeLiveConnector.1.5; OfficeLivePatch.1.3)
Tijdstempel: Tue, 10 Aug 2010 22:04:38 UTC


Bericht: Deze eigenschap of methode wordt niet ondersteund door dit object
Regel: 12
Teken: 5
Code: 0
URI: http://chaterz.nl/1-newsite/style/status.js
Gewijzigd op 11/08/2010 00:05:00 door Christian Snijders
 
Chris -

Chris -

11/08/2010 10:33:54
Quote Anchor link
Christian, let straks ook even op XSS-injecties ;-) (is xss gevaarlijk?)
 
Christian Snijders

Christian Snijders

11/08/2010 10:55:07
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 11/08/2010 10:33:54:
Christian, let straks ook even op XSS-injecties ;-) (is xss gevaarlijk?)


dan moet er nog heel wat gebeuren voordat ze dat lukt,
dan moeten ze eerst achter een beveiligd gedeelte moeten komen
 
Christian Snijders

Christian Snijders

12/08/2010 19:18:19
Quote Anchor link
Wim Eikelboom op 10/08/2010 23:43:55:
Wat je moet doen is een php bestand maken waarin wat moet gebeuren.
Zoals je kunt lezen in het voorbeeldje van Dalando staat var url = 'hetbestandmetjecode.php'.
De javascript zet je op de pagina welke steeds gerefreshed moet worden...


ik bedoel, hoe krijg ik dat ajax werkende?
 
Justin S

Justin S

12/08/2010 19:24:28
Quote Anchor link
Ik raad je aan om jQuery te gebruiken hiervoor. En dan voornamelijk deze functie

Werkt best makkelijk, JavaScript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$.post('bestandsnaam_van_het_php_document', {
        variabele: "string"
} function(data) {
        // Hier de output
        $('.result').html(data)
})
 
Christian Snijders

Christian Snijders

12/08/2010 19:35:12
Quote Anchor link
Justin Streuper op 12/08/2010 19:24:28:
Ik raad je aan om jQuery te gebruiken hiervoor. En dan voornamelijk deze functie

Werkt best makkelijk, JavaScript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$.post('bestandsnaam_van_het_php_document', {
        variabele: "string"
} function(data) {
        // Hier de output
        $('.result').html(data)
})


ik zeg nu bijv dat hij status.php moet gebruiken, hoe moet het script er dan uitzien?

In status.php staat het php commando die uitgevoerd moet worden
Gewijzigd op 12/08/2010 19:36:29 door Christian Snijders
 
Justin S

Justin S

12/08/2010 20:05:13
Quote Anchor link
Post even je PHP script.

Edit:

Je PHP script moet een waarde returnen. Dit is globaal hoe het zou moeten werken. Echter is de functie in dit voorbeeld overbodig want die kan je dus gewoon weglaten aangezien hij sowieso het PHP bestand gaat uitvoeren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

function check_user_online($username)
  {

     if($username == online)
       {

          // online
          return 1;
       }
else {
          //offline
          return 0;
       }
  }


// Voer een functie uit
check_user_online($username)

?>


En vervolgens is dit je JavaScript
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$.post('check.php', {
       username: variabele_waar_username_gedeclared_wordt
}, function(data) {
       if(data == 1) {
             // User online!
       } else {
              // User offline
       }
}
Gewijzigd op 12/08/2010 20:12:25 door Justin S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.