Hoe PHP downloaden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Maarten L

Maarten L

19/09/2014 18:48:11
Quote Anchor link
Goeie avond PHP'ers,
Ik wil graag zelf wat sites maken, hiervoor wil ik PHP proberen. Alleen lukt het me niet om het te downloaden… Als ik het hier download: http://php.net/downloads.php krijg ik een .zip bestand en als ik dat uitpak zit er geen .exe bestand bij.
Nu had ik gelezen dat als je WAMP downloadt, je er direct Apache2, PHP en MySQL bij krijgt. Dit heb ik geïnstalleerd.
Als ik naar rechtsonder ga van mijn beeld en op het knopje uitschuiven klik (bij o.a. het internetsignaal, geluid etc.) zie ik staan dat hij offline is (beter te zien op afbeelding). Dan kan ik daar ook klikken op PHP en dan versie (5.5.12) als ik dan daar op klik gebeurd er helemaal niks. Moet ik het op een andere manier openen of moet ik nog wat installeren? Als ik trouwens bij mijn Program Files kijk zie ik wel PHP staan + een toepassing. Als ik daarop klik opent er een Opdracht Pompt en kan ik typen wat ik wil maar er wordt niks geopend (bestand is ook 23 kB) .
Ik heb op mijn computer ook Microsoft Visual C++ 2010 Express staan, maar hier kan het niet mee dacht ik?

Alvast hartelijk bedankt!
Maarten

NOTE: Op bijgevoegde afbeelding is helemaal links de map van PHP gedownload via Softonic.. Daar rechts van is de opdracht prompt te zien die ik eerder noemde. Daar vlak naast is WAMP te zien, als ik dan klik op 5.5.12 komt er niks. En dan is op het rechtersscherm de map van de eerste download te zien (PHP, map zonder .exe).
Afbeelding voor het geval de de afbeelding niet werkt (ben nieuw hier, weet niet precies of ik het goed doe): http://imgur.com/xdmRsm3
Gewijzigd op 19/09/2014 18:49:09 door Maarten L
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:00:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2014 20:35:43
Quote Anchor link
Start WAMPP eens op en browse eens naar: http://localhost/ ;)

Wat zie je dan?
 
Maarten L

Maarten L

19/09/2014 21:23:54
Quote Anchor link
Hallo Aar,
Bedankt voor uw reactie. Ik kan gewoon naar localhost. Daar zie ik ook best wat informatie staan. Alleen als ik naar localhost/phpmyadmin wil gaan dan blijft het scherm wit, ik krijg dus geen inlogscherm.
Gr,
Maarten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2014 21:35:30
Quote Anchor link
Staat MySQL ook aan?

Als ik me niet vergis kan je in de map /htdocs of /public_html van WAMPP je PHPscripts en sites plaatsen.
 
Maarten L

Maarten L

19/09/2014 21:57:00
Quote Anchor link
Als ik MySQL probeer aan te zetten zegt hij: "Service al gestart"

Er zijn geen mapjes met /htdocs en/of /public_html. Er is wel een mapje www waar je je nieuwe PHP scripts zou moeten neerzetten lijkt me. Dit staat nl. op localhost:
Your Projects
No projects yet.
To create a new one, just create a directory in 'www'.

EDIT: linkt werkt volgens mij niet; hier een andere http://imgur.com/KueqXd6
Gewijzigd op 19/09/2014 22:01:10 door Maarten L
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2014 22:05:57
Quote Anchor link
En als je daar je PHPscripts en sites in zet. Werken die dan wel?
 
Maarten L

Maarten L

19/09/2014 22:22:44
Quote Anchor link
Ik kan nog geen PHP scripts maken dus dat wordt moeilijk, er stonden er wel al 2 in (Index en Testmysql). Hoe ik er sites moet neerzetten weet ik niet precies. Ik heb wel een site opgeslagen als HTM, en daar geplaatst (werkte helaas niet). Maar HTM is natuurlijk weer iets anders dan PHP. Op de afbeelding is te zien welke extensies er zijn geladen. Hierbij staat geen PHP, weet niet of dit wel hoort? http://imgur.com/Srse4ud
Afbeelding
Gewijzigd op 19/09/2014 22:24:29 door Maarten L
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2014 22:46:34
Quote Anchor link
Maak eens een bestand index.php met als inhoud:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>
Gewijzigd op 19/09/2014 22:47:17 door - Ariën -
 
Maarten L

Maarten L

19/09/2014 22:51:22
Quote Anchor link
In wat voor een programma moet ik dit maken? Ik heb zeer weinig ervaring met programmeren excuses.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 23:08:00
Quote Anchor link
Met een gewone teksteditor als Notepad kun je dit doen. Later kun je beter een PHP editor downloaden.
 
Maarten L

Maarten L

19/09/2014 23:16:08
Quote Anchor link
Helaas, nadat ik Notepad++ had gedownloadt en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>

erin had geplakt, opgeslagen als PHP in de WWW map van WAMP en WAMP opnieuw had opgestart bleef "Your Projects" leeg. en het lukt ook nog steeds niet om naar http://localhost/phpmyadmin/ te gaan.
Frank, mijn eerste vraag was ook een programma waarmee je PHP bestanden kon maken. Of is een editor wat anders?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 23:21:25
Quote Anchor link
Een PHP editor is inderdaad een programma waarmee je PHP bestanden kunt aanmaken en bewerken.

Netbeans is een hele aardige die nog eens gratis is ook. https://netbeans.org/features/php/index.html

Je kunt er ook voor kiezen om tijdelijk de php bestanden direct te uploaden naar je hosting als je die hebt. Ik heb helaas geen ervaring met WAMP. Ik gebruik zelf XAMPP.

Maar ook met WAMP zou na het na een standaard installatie mogelijk moeten zijn om de webserver 'Apache' te starten en vervolgens naar http://127.0.0.1 te surfen en dan zul je e.e.a. te zien krijgen. Vervolgens moet je uitzoeken welke map op je pc de web-root is. daar kun je dan een nieuwe directory maken genaamd 'test' bijvoorbeeld. hierin maak je een nieuw PHP bestand met de naam 'index.php' en vervolgens zou je in de browser naar http://127.0.0.1/test/index.php moeten kunnen gaan en dan krijg je je nieuwe php pagina te zien..

Waarschijnlijk is je je web-root te vinden in je installatie directory en dan in de htdocs directory. dus als wamp geinstaleerd is in de directory c:\wamp dan zal je web-root waarschijnlijk te vinden zijn in c:\wamp\htdocs. ergens in deze directory kun je dan vervolgens je PHP bestanden opslaan.
Gewijzigd op 19/09/2014 23:50:28 door Frank Nietbelangrijk
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

20/09/2014 00:54:05
Quote Anchor link
Raar dat je niks ziet wanneer je naar http://localhost/phpmyadmin gaat. Het kan zijn wat al eerder is genoemd dat de mysql server uit staat, maar dan zou je al een bericht moeten zien als je naar http://localhost/phpmyadmin gaat.

Heb twee opdrachten voor jou;

1. In je taak balk rechts onder het scherm (naast de klok) moet er een icon zijn met een W, dit icon zie je ook wanneer je wamp aan zet. Dit icon kan drie verschilden kleuren hebben: rood, oranje en groen. Wat ik wil dat je doet is de kleur checken, als het een andere kleur dan groen is dan staat er een service niet aan.

2. Probeer eens om naar http://localhost/sqlbuddy the gaan, als het goed is zul je een login scherm zien druk daar gewoon op login (geen wachtwoord invoeren, een schone installatie van wamp geeft mysql geen wachtwoord.).
 
Maarten L

Maarten L

20/09/2014 08:44:21
Quote Anchor link
Beste Dutch Caffeine,
Ik zie wel een Groen icoontje. En als ik klik op alle servers herstarten werkt het nog steeds niet.
Als ik naar http://localhost/sqlbuddy/login.php ga krijg ik wel de pagina te zien. Hij geeft voor Host: Localhost en voor Username: Root. Als ik dan het wachtwoord veld leeg laat (stond ook al leeg). En dan op Submit klikt krijg ik weer een wit scherm. Hij is wel klaar met laden maar het scherm blijft leeg.

En dan Beste Frank,
Ik weet al welke map de webroot is, dit is namelijk de map www denk ik. Als Netbeans gedownload is ga ik het proberen.
Maar wat me net te binnen schoot. Is het misschien beter om alle gedownloade bestanden van gisteren te verwijderen? Er is namelijk een kans dat het software nu een beetje door elkaar heen loopt. Heb namelijk best wat programma's gedownload die mogelijk elkaar in de weg lopen? Zie afbeelding http://imgur.com/ZpCMCIw
En dan na het verwijderen alleen WAMP installeren met het door u genoemde programma Netbeans.

Afbeelding
Gewijzigd op 20/09/2014 09:14:48 door Maarten L
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2014 09:00:53
Quote Anchor link
Die Visual C++ programma's zullen in ieder geval echt niet dwarsliggen hoor. Die witte pagina's zullen we een oorzaak zijn van error_reporting of display_errors wat uit staat.

Zet dit eens aan in php.ini:

error_reporting = E_ALL
display_errors = on
Gewijzigd op 20/09/2014 09:04:20 door - Ariën -
 
Maarten L

Maarten L

20/09/2014 09:15:55
Quote Anchor link
Na alles verwijderd te hebben en WAMP opnieuw geïnstalleerd te hebben werkt alles weer, in localhost! Ik kan nu weer alles doen bij localhost, zoals phpmyadmin en sqlbuddy.
Alleen wat nu mijn vraag is; heb je met WAMP al standaard een PHP writer of is bijvoorbeeld Netbeans echt stukken beter.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/09/2014 09:53:31
Quote Anchor link
Nee Wamp maakt van je computer een Server. Wamp staat voor: Windows, Apache, MySQL, and PHP

Windows: Het besturingssysteem waarvoor dit pakket geschikt is.
Apache: De webserver
Mysql: De database server
Php: Een extensie voor de webserver zodat deze ook PHP bestanden kan uitvoeren en de output van het desbetreffende php script kan terugsturen naar de browser die de request heeft ingediend.

Hier zit dus nog geen editor bij. En het voordeel van iedere PHP editor is de syntax highlighting die er voor zorgt dat je code goed leesbaar is omdat er kleurtjes aan gegeven worden. Bovendien bezitten deze editors een hulp bibliotheek die functie's herkennen en aanvullen.

Toevoeging op 20/09/2014 09:55:22:

Nu je blijkbaar je server aan de praat hebt wil ik je phptuts.nl aanraden.
En dan begin je uiteraard bij de PHP Beginnershandleiding
Gewijzigd op 20/09/2014 09:56:52 door Frank Nietbelangrijk
 
Maarten L

Maarten L

20/09/2014 12:07:18
Quote Anchor link
Bedankt voor al jullie reacties!
Helaas zijn nog niet alle problemen zijn helaas opgelost. Als ik een eerste project maak (in NetBeans) en dat wil testen (Run Project) gaat hij naar http://localhost/140920/index.php, en geeft hij een witte pagina met 404 Not Found (zie afbeelding). Moet ik hem op een andere manier opslaan?
Afbeelding
Gewijzigd op 20/09/2014 12:08:27 door Maarten L
 
- SanThe -

- SanThe -

20/09/2014 12:15:35
Quote Anchor link
Staat die map in de www map?
Waarschijnlijk niet.
 
Maarten L

Maarten L

20/09/2014 12:18:34
Quote Anchor link
Hij staat in de map C/gebruikers/Maarten/Documenten/NetBeansProjects Moet ik dan het hele mapje NetBeansProjects of alleen maar het mapje 140920. Of alleen maar het PHP bestandje Index? In de map www staat al een ander bestandje genaamd index (deze is 24 kB ipv 1 kB)
EDIT: Als ik de hele map 140920 in www plaats, herkent hij hem wel in localhost. Maar als ik er op klik gaat hij naar http://0.2.38.120/ en zegt hij: Deze webpagina is niet beschikbaar. Met als rede o.a.: Google Chrome kan de website niet bereiken. Dit wordt vaak veroorzaakt door netwerkproblemen, maar kan ook worden veroorzaakt door een onjuist geconfigureerde firewall of proxyserver.
Gewijzigd op 20/09/2014 12:25:53 door Maarten L
 
- SanThe -

- SanThe -

20/09/2014 12:21:52
Quote Anchor link
Wat jij wilt.

Toevoeging op 20/09/2014 12:23:21:

Maarten L op 20/09/2014 12:18:34:
In de map www staat al een ander bestandje genaamd index (deze is 24 kB ipv 1 kB)


Die geef je een andere naam of je vervangt m gewoon.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.