hoe table kolommen onder elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Jansen

Robert Jansen

20/01/2017 13:34:12
Quote Anchor link
Hallo,

Op deze website: http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_table
zie je dat de kolommen van de tabel naast elkaar staan.

Maar hoe krijg je dit onder elkaar?
voorbeeld:
Firstname
Jill
Eve
John

Lastname
Smith
Jackson
Doe

Age
50
94
80

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:41:22
 
Marlies Maalderink

Marlies Maalderink

20/01/2017 14:25:30
Quote Anchor link
In theorie doe je dat zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<table>
<tr>
<td>Firstname</td>
</tr>
<tr>
<td>Jill</td>
</tr>
<tr>
<td>Eve</td>
</tr>
<tr>
<td>John</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>Lastname</td>
</tr>
<tr>
<td>Smith</td>
</tr>
<!--en ga zo maar door -->
</table>


Maar waarom zou je dat überhaupt willen? Beter kun je het dan toch gewoon als tekst onder elkaar zetten? Of, als je iets met de opmaakt wilt doen, in <div> elementen, zoals dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<div class="kopjes">Firstname</div>
<div class="inhoud">Jill<br />Eve<br />John<br /><br /></div>

enzovoort en dan eventueel opmaak in de css zetten voor deze classes. Bijvoorbeeld of je de tekst al dan niet bold wilt, een achtergrondkleur, de hoogte van de regels enzovoort...
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

20/01/2017 14:36:19
Quote Anchor link
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php

$namen
= array (
    array ('Jill', 'Smith', 50),
    array ('Eve', 'Jackson',94),
    array ('John', 'Doe', 80)
);


foreach ( $namen as $key => $value) {

    $teller = 0;
    
    foreach ( $value as $naam => $waarde) {

        if ( $teller == 0 ) {
            $voornaam .= '<tr><td>' . $waarde . '</td></tr>';
        }


        if ( $teller == 1 ) {
            $achternaam .= '<tr><td>' . $waarde . '</td></tr>';
        }


        if ( $teller == 2 ) {
            $leeftijd .= '<tr><td>' . $waarde . '</td></tr>';
        }


    $teller = $teller + 1;        
    
    }
    
}


echo '<table border=1>';

echo $voornaam;
echo $achternaam;
echo $leeftijd;

echo '</table>';

?>
 
Robert Jansen

Robert Jansen

20/01/2017 15:33:57
Quote Anchor link
bedankt voor de info
en als je de data firstname, lastname en age met inhoud in een mysql db zet en je gebruikt de select query, wat is dan het handigste om te doen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

20/01/2017 16:29:09
Quote Anchor link
Zoiets :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

$db
= new mysqli('localhost','username','password','database');

$query = "SELECT FirstName, LastName, Age FROM user";

if ( $result = $db->query( $query ) ) {

    while ( $row = $result->fetch_object() ) {

        $voornaam .= '<tr><td>' . $row->FirstName . '</td></tr>';
        $achternaam .= '<tr><td>' . $row->LastName . '</td></tr>';
        $leeftijd .= '<tr><td>' . $row->Age . '</td></tr>';

    }

}
else {
    echo 'niks';    
}


echo '<table border=1>';

echo $voornaam;
echo $achternaam;
echo $leeftijd;

echo '</table>';

?>
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/01/2017 17:05:09
Quote Anchor link
Ik sluit me wel bij Marlies aan; <table> is er voor om een HTML tabel te maken, of de data uit een bron zoals een MySQL database komt is voor de keuze van een <table> even niet belangrijk.

Wanneer je zaken grafisch niet in een tabel wilt laten zien, waarom het dan in je script wel (moeilijk) in een <table> willen proppen?


Toevoeging op 20/01/2017 17:06:45:

Wat is er tegen een lijst? Zoek eens op <ul> en <li>. Met CSS is dat prima op te maken zoals jij wilt lijkt me.
 
Robert Jansen

Robert Jansen

20/01/2017 19:43:26
Quote Anchor link
ik ben eruit, bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/01/2017 16:21:42
Quote Anchor link
Robert Jansen op 20/01/2017 19:43:26:
ik ben eruit, bedankt


>> Zou leuk geweest zijn als je liet weten wat je oplossing geworden is...
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

21/01/2017 18:12:33
Quote Anchor link
Vermoedelijk de oplossing die ik heb gegeven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.