hoe tel ik aantal rijen in een tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Altin

Altin

02/11/2006 23:58:00
Quote Anchor link
Hey
Ik probeer een klein cms'je te maken, en ik zou willen weten hoe ik het aantal rijen in een tabel moet tellen ?
Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:37:01
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

03/11/2006 00:04:00
Quote Anchor link
mysql_num_rows ();
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/11/2006 00:27:00
Quote Anchor link
@ Sebas: dat is niet correct. mysql_num_rows () telt het aantal records dat het resultaat is van een query.
 
Nico V.

Nico V.

03/11/2006 00:29:00
Quote Anchor link
Dit heb ik net uitgezocht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  $result
= mysql_query("SELECT * FROM tabelnaam");
  $totaal = mysql_num_rows($result);

echo "Er zijn totaal $totaal rijen";
?>


ik had het ook net nodig, dit werkt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nico V.
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

03/11/2006 00:31:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 03.11.2006 00:27:
@ Sebas: dat is niet correct. mysql_num_rows () telt het aantal records dat het resultaat is van een query.


I know, maar gezien zijn vraag-stelling wat betreft een klein-cms, is het onbelangrijk te weten hoeveel rows de db telt, dus vermoedde ik dat hij dit bedoelde... vandaar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sebastiaan Blaas
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/11/2006 00:35:00
Quote Anchor link
SELECT COUNT(*) AS aantal FROM tabelnaam

Dit is een speciaal geval voor MySQL. Als je geen WHERE condition gebruikt is dit de snelste manier om een aantal records op te vragen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/11/2006 00:37:00
Quote Anchor link
Sebas schreef op 03.11.2006 00:31:
Jan Koehoorn schreef op 03.11.2006 00:27:
@ Sebas: dat is niet correct. mysql_num_rows () telt het aantal records dat het resultaat is van een query.


I know, maar gezien zijn vraag-stelling wat betreft een klein-cms, is het onbelangrijk te weten hoeveel rows de db telt, dus vermoedde ik dat hij dit bedoelde... vandaar

Hoeveel rows een DB telt???
 
Nico V.

Nico V.

03/11/2006 00:39:00
Quote Anchor link
rows in een DB... TJA


SELECT COUNT (*) AS aantal
FROM tabel1, tabel2, tabel3;


zou een interessante query worden
gewoon select * from * zou makkelijker zijn

ontopic
maargoed mijn optie werkt ook wel, is alleen te ingewikkeld. het kan dus makkelijker
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nico V.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/11/2006 00:42:00
Quote Anchor link
Ja, in dit speciale geval wel, als je geen WHERE condition nodig hebt.
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

03/11/2006 00:44:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 03.11.2006 00:37:
Sebas schreef op 03.11.2006 00:31:
Jan Koehoorn schreef op 03.11.2006 00:27:
@ Sebas: dat is niet correct. mysql_num_rows () telt het aantal records dat het resultaat is van een query.


I know, maar gezien zijn vraag-stelling wat betreft een klein-cms, is het onbelangrijk te weten hoeveel rows de db telt, dus vermoedde ik dat hij dit bedoelde... vandaar

Hoeveel rows een DB telt???


Dat vroeg hij in eerste instantie ( lees: rijen )
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/11/2006 00:53:00
Quote Anchor link
Een DB telt geen rows of rijen. Een DB telt tabellen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.