Hoe unieke titel etc mee te geven aan pagina-aanroep index.php?nav=paginaX

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

MArk Peters

MArk Peters

15/06/2011 20:03:07
Quote Anchor link
Ik roep mijn index.php aan met een var en wel op de volgende manier: index.php?nav=pagina1.php, index.php?nav=pagina2.php,etc

Op deze manier hoef ik maar 1x een goed ontwerp van mijn hoofdpagina te maken en de content zet ik in een apart bestandje (pagina1.php, etc) Er zit hier echter wel een nadeel aan want nu kan ik geen unieke title, description tags meegeven.

Hoe kan ik het nu zo voor elkaar krijgen dat ik per pagina (pagina1.php, pagina2.php etc) toch een unieke titel, description tags etc mee kan geven?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:25:40
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 21:25:48
Quote Anchor link
Dit wordt gedaan dmv htaccess rewriting. Neem hier eens een kijkje: http://corz.org/serv/tricks/htaccess2.php
 
MArk Peters

MArk Peters

15/06/2011 23:23:34
Quote Anchor link
Die heb ik al eens bekeken maar m'n probleem is dan het volgende:
index.php?nav=bbqtype1 : titel type 1 + metatags met type1 omschrijving => Voor Google
index.php?nav=bbqtype2 : titel type 2 + metatags met type2 omschrijving => Voor Google
index.php?nav=terrashaard : titel terrashaard + metatags met terrashaard omschrijving => Voor Google

oftewel de basis (index.php) en content (bbqtype1.php etc) zijn gescheiden maar hoe krijg ik de juiste title, tags etc zodat alle producten goed gevonden worden door Google
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/06/2011 23:29:32
Quote Anchor link
Is dat niet (met een $_GET) informatie opvragen uit je url en o.b.v. daarvan het head-gedeelte van je pagina samenstellen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/06/2011 23:46:30
Quote Anchor link
Gebruik een SWITCH constructie: www.php.net/switch

Heel simplistich voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
switch($_GET['nav']) {
    case
'pagina1':
        $page = 'pagina1.php';
        $title = 'Titel van pagina 1';
        break;
    case
'pagina2':
        $page = 'pagina2.php';
        $title = 'Titel van pagina 2';
        break;
    default:

        $page = 'nietgevonden.php';
        $title = 'Pagina niet gevonden';
}

?>


Je layout pagina ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<html>
<head>
<title><?php echo $title; ?></title>
</head>
<body>
<?php include $page; ?>
</body>
</html>
Gewijzigd op 16/06/2011 18:01:15 door Ozzie PHP
 
MArk Peters

MArk Peters

16/06/2011 17:49:33
Quote Anchor link
Aha super die snap ik helemaal :D
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/06/2011 18:00:22
Quote Anchor link
Mooi zo, succes :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.