Hoe veilig is een .ini-bestand ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer Industriële Automatiseri

Raster levert slimme industriële automatiseringsoplossingen aan nationale en internationale opdrachtgevers voor wie procesveiligheid van groot belang is. We zijn sterk in spraakmakende one-off projecten in de productie- en procesautomatisering waarbij extreme engineering een terugkerend thema is. Daarbij kun je denken aan: Het veilig en duurzaam ontwerpen, plaatsen én weer opruimen van olie- en gas- productieplatformen De transformatie van de olie- en gasmarkt naar windenergie op zee Het oplossen van lokale parkeerproblematiek in dichtbevolkte steden Het cyber secure maken van kritische industriële productieomgevingen Het op afstand veilig produceren door onbemande platformen op de Noordzee Het succesvol lanceren van satellieten in de

Bekijk vacature »

Ivo K

Ivo K

25/08/2009 17:05:00
Quote Anchor link
Beste leden,

laatst kwam ik in een tijdschrift een functie tegen genaamd parse_ini_file. Nu is het niet zo moeilijk te raden wat dat doet, maar nu wil het dat in die .ini file database gegevens stonden, dus prive-gegevens.
Nu vraag ik me dus af hoe veilig het is om dat soort data in een .ini bestand te zetten en zo niet, hoe je het veilig kan maken.

Alvast bedankt,

Ivo
 
PHP hulp

PHP hulp

07/12/2021 13:52:29
 
- Ricardo -

- Ricardo -

25/08/2009 17:55:00
Quote Anchor link
zet die gegevens in een .php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
gegevens
?>


want ini kan je gwn lezen als je de dir weet www.site.com/ini.ini bijv. en een php wordt geparsed en als jij het tussen tags hebt staan kom je er vanbuiten niet achter
 
Matthias R

Matthias R

25/08/2009 19:01:00
Quote Anchor link
@ricardo
kan nog beter
zet bestanden in een .inc bestand ;)
anders zet je al je gegevens gwn open..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matthias R
 
Willem vp

Willem vp

25/08/2009 19:35:00
Quote Anchor link
De inhoud van een .inc-bestand is ook gewoon te lezen als je de naam van het bestand weet.

Je moet dan een .inc.php-bestand gaan gebruiken, maar dan zie ik eigenlijk niet het verschil met een "gewoon" .php-bestand ;-)

Ik ga zelf dus ook voor de oplossing van Ricardo.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.