Hoe veilig is een .ini-bestand ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivo K

Ivo K

25/08/2009 17:05:00
Quote Anchor link
Beste leden,

laatst kwam ik in een tijdschrift een functie tegen genaamd parse_ini_file. Nu is het niet zo moeilijk te raden wat dat doet, maar nu wil het dat in die .ini file database gegevens stonden, dus prive-gegevens.
Nu vraag ik me dus af hoe veilig het is om dat soort data in een .ini bestand te zetten en zo niet, hoe je het veilig kan maken.

Alvast bedankt,

Ivo
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:37:09
 
- Ricardo -

- Ricardo -

25/08/2009 17:55:00
Quote Anchor link
zet die gegevens in een .php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
gegevens
?>


want ini kan je gwn lezen als je de dir weet www.site.com/ini.ini bijv. en een php wordt geparsed en als jij het tussen tags hebt staan kom je er vanbuiten niet achter
 
Matthias R

Matthias R

25/08/2009 19:01:00
Quote Anchor link
@ricardo
kan nog beter
zet bestanden in een .inc bestand ;)
anders zet je al je gegevens gwn open..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matthias R
 
Willem vp

Willem vp

25/08/2009 19:35:00
Quote Anchor link
De inhoud van een .inc-bestand is ook gewoon te lezen als je de naam van het bestand weet.

Je moet dan een .inc.php-bestand gaan gebruiken, maar dan zie ik eigenlijk niet het verschil met een "gewoon" .php-bestand ;-)

Ik ga zelf dus ook voor de oplossing van Ricardo.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.