hoe verbouw ik dit script zodat...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Gert Mallegrom

Gert Mallegrom

15/03/2006 16:42:00
Quote Anchor link
Hoe zorg ik ervoor dat dit script ook de query uitvoert als er geen plaatje is, dus eigenlijk een leeg veld in de dbase zet, maar met behoud van de functionaliteit die het script nu heeft?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

include("inc_connect.php");
include("inc_logged_in.php");

if (isset($_POST['merknaam']) and trim($_POST['merknaam'])!= ""){
  // Eerst controleren of merknaam al bestaat in database
  $merknaam = $_POST["merknaam"];
  $query = "SELECT * FROM merken WHERE merknaam='$merknaam';";
  $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
  if (mysql_num_rows($result) > 0) {
    $tekst = "Dit merk is reeds ingevoerd. <a href=\"form_merk.php\">Merknaam invoeren</a>.\n";
    die($tekst);    
  }
else {
    
    //kijken of er een bestand is geselecteerd
    if (isset($_POST['bestand']) && trim($_POST['bestand']) !='none' && trim($_POST['bestand'])!=''){
    //als het bestand groter is dan 102400 bytes(100kb) word hij niet toegelaten
      if ($_FILES['bestand']['size'] > 102400) {
        $resultaat = "Het bestand is <b>" . $_FILES['bestand']['size'] . "</b>, het maximale toegstaan is <b>102400</b>";
      }
else {
      //kijken of het bestand wel een gif, png of jpg is
        if ($_FILES['bestand']['type'] == "image/gif" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/png"  || $_FILES['bestand']['type'] == "image/pjpeg" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/jpeg") {
                      
          $naam = $_FILES['bestand']['name'];        
          $path = "../uploads/" . $naam;
          if (file_exists($path)) {
            $resultaat = "Het bestand $bestandsnaam bestaat al <a href=\"upload_plaatje2.php\">opnieuw</a>";
          }
else {
            //het bestand  verplaatsen van temp naar uploadmap
            move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], $path);
            chmod ($path, 0755);
            $query ="INSERT INTO merken (merknaam, bestandsnaam) VALUES ('$merknaam','$naam')";
            $result = mysql_query($query) or die ("Fout: " . mysql_error());
            
            $resultaat = "Query die wordt uitgevoerd: <b>$query</b><hr>\n
            De volgende gegevens zijn ingevoegd:<br>\n
            Merknaam: <b>"
. $merknaam . "</b><br>\n
            Bestandsnaam: "
. $naam . "<br>\n
            <img src='../uploads/$naam'><br>\n
            <hr><a href=\"form_merk.php\">Nog een merk invoegen</a> | <a href=\"merken_overzicht.php\">Overzicht ingevoerde merken</a>"
;
          }
        }
else {
          $resultaat = "Het bestand is geen png, jpg of gif";
        }
      }
    }
else {
      $resultaat = "Er is geen plaatje";
    }
  }
}
else {
  $resultaat = "Er is niets ingevoerd";
}

?>


<html>
<head>
<title>Merk toevoegen</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "$resultaat";
?>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:28:35
 
- wes  -

- wes -

15/03/2006 16:51:00
Quote Anchor link
als je je code doorleest, kan je zelf met 0 verstand van php dat ernog uit halen
 

15/03/2006 16:54:00
Quote Anchor link
wes:
als je je code doorleest, kan je zelf met 0 verstand van php dat ernog uit halen
Idd, plus dat hij ook eens de variabelen buiten de quotes moet leren houden.
 
Gert Mallegrom

Gert Mallegrom

15/03/2006 17:16:00
Quote Anchor link
bedankt voor deze bijdagen, maar daar kom ik niet veel verder mee. Niet iedereen zit gelijk op topniveau.
 
Gert Mallegrom

Gert Mallegrom

15/03/2006 17:23:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit, maar dat werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

include("inc_connect.php");
include("inc_logged_in.php");

if (isset($_POST['merknaam']) && trim($_POST['merknaam'])!= ""){
  // Eerst controleren of merknaam al bestaat in database
  $merknaam = $_POST["merknaam"];
  $query = "SELECT * FROM merken WHERE merknaam='$merknaam';";
  $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
  if (mysql_num_rows($result) > 0) {
    $tekst = "Dit merk is reeds ingevoerd. <a href=\"form_merk.php\">Merknaam invoeren</a>.\n";
    die($tekst);
  }
else {
    
    //kijken of er een bestand is geselecteerd
    if (isset($_POST['bestand']) && trim($_POST['bestand']) !='none' && trim($_POST['bestand'])!=''){
    //als het bestand groter is dan 102400 bytes(100kb) word hij niet toegelaten
      if ($_FILES['bestand']['size'] > 102400) {
        $resultaat = "Het bestand is <b>" . $_FILES['bestand']['size'] . "</b>, het maximale toegstaan is <b>102400</b>";
      }
else {
      //kijken of het bestand wel een gif, png of jpg is
        if ($_FILES['bestand']['type'] == "image/gif" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/png"  || $_FILES['bestand']['type'] == "image/pjpeg" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/jpeg") {
                  
          $naam = $_FILES['bestand']['name'];        
          $path = "../uploads/" . $naam;
          if (file_exists($path)) {
            $resultaat = "Het bestand $bestandsnaam bestaat al <a href=\"upload_plaatje2.php\">opnieuw</a>";
          }
else {
            //het bestand  verplaatsen van temp naar uploadmap
            move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], $path);
            chmod ($path, 0755);
           }
        }
else {
          $resultaat = "Het bestand is geen png, jpg of gif";
        }
      }
    }
else {
      $resultaat = "Er is geen plaatje";
    }

 
    if(!isset($naam)){$naam = "";}
    $query ="INSERT INTO merken (merknaam, bestandsnaam) VALUES ('$merknaam','$naam')";
    $result = mysql_query($query) or die ("Fout: " . mysql_error());
 
    $resultaat = "Query die wordt uitgevoerd: <b>$query</b><hr>\n
    De volgende gegevens zijn ingevoegd:<br>\n
    Merknaam: <b>"
. $merknaam . "</b><br>\n
    Bestandsnaam: "
. $naam . "<br>\n
    <img src='../uploads/$naam'><br>\n
    <hr><a href=\"form_merk.php\">Nog een merk invoegen</a> | <a href=\"merken_overzicht.php\">Overzicht ingevoerde merken</a>"
;
    
  }
}
else {
  $resultaat = "Er is niets ingevoerd";
}

?>
 
Frank -

Frank -

15/03/2006 17:26:00
Quote Anchor link
1) je controleert of er een plaatje is geupload
2) dan controleer je of het plaatje een gif, png of jpg is
3) en dan ga je de boel in de database zetten.

Deze structuur moet je dus aanpassen.

1) controleer of er een plaatje is,
2) Zo ja, dan controleren of het een gif, png of jpg

Maar altijd schrijf je iets weg in de database.

Succes.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.