Hoe verkrijg je data uit nestedSortable jQuery plugin?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam Clauw

Sam Clauw

28/12/2014 12:10:53
Quote Anchor link
Ik probeer de nestedSortable jQuery plugin te integreren om een boomstructuur te kunnen sorteren. De plugin heb ik alvast ingepast en het verplaatsen van de nodes en de node trees lukt aardig. Ik krijg echter geen data output wanneer ik net een verplaatsing heb gedaan. Hier is m'n script:

Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script>
    $(function() {
        $('.sortable').nestedSortable({
            'listType': 'ul',
            'handle': 'div',
            'items': 'li',
            'toleranceElement': '> div',
            'isTree': true,
            'opacity': 0.5,
            'cursor': 'move',
            'revert': 100,
            'stop': function (event, ui) {
                var data = $(this).nestedSortable('serialize');
                console.log(data);
                console.log('test');
                // POST naar server ($.post of $.ajax)
                $.ajax({
                    data: data,
                    type: 'POST',
                    url: '<?php echo $this->here; ?>'
                });
            }
        });
    });
</
script>


De "test" print hij succestvol naar de console, maar de data toont hij helemaal niet. Ik probeerde ook al iets in de aard van:

Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var data = $('.sortable').nestedSortable('serialize');


Hier is, voor de duidelijkheid, m'n HTML tree:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<ul class="tree sortable level-1">
    <li>
        <div class="wrapper">
            <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
            <div class="name">Pagina's</div>
        </div>
        <ul class="level-2">
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Toevoegen</div>
                </div>
                <ul class="level-3">
                    <li>
                        <div class="wrapper">
                            <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                            <div class="name">Tweede niveau</div>
                        </div>
                        <ul class="level-4">
                            <li>
                                <div class="wrapper">
                                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                                    <div class="name">Derde niveau</div>
                                </div>
                            </li>
                            <li>
                                <div class="wrapper">
                                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                                    <div class="name">Derde niveau (2)</div>
                                </div>
                            </li>
                        </ul>
                    </li>
                </ul>
            </li>
        </ul>
    </li>
    <li>
        <div class="wrapper">
            <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
            <div class="name">Attracties</div>
        </div>
        <ul class="level-2">
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Toevoegen</div>
                </div>
            </li>
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Sorteren</div>
                </div>
            </li>
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Types</div>
                </div>
            </li>
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Eigenschappen</div>
                </div>
            </li>
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Constructeurs</div>
                </div>
            </li>
        </ul>
    </li>
    <li>
        <div class="wrapper">
            <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
            <div class="name">Nieuws</div>
        </div>
        <ul class="level-2">
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Toevoegen</div>
                </div>
            </li>
        </ul>
    </li>
    <li>
        <div class="wrapper">
            <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
            <div class="name">Dieren</div>
        </div>
        <ul class="level-2">
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Toevoegen</div>
                </div>
            </li>
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Sorteren</div>
                </div>
            </li>
            <li>
                <div class="wrapper">
                    <div class="random"><span class="glyphicon glyphicon-random"></span></div>
                    <div class="name">Eigenschappen</div>
                </div>
            </li>
        </ul>
    </li>
</ul>


Iemand die mij kan vertellen hoe ik de data na het sorteren kan ophalen? Wat doe ik mogelijk verkeerd in m'n javascript "stop" fallback functie?
Gewijzigd op 28/12/2014 12:15:47 door Sam Clauw
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:54:14
 
Sam Clauw

Sam Clauw

29/12/2014 19:48:31
Quote Anchor link
Sorry voor de bump, maar ik heb er voor de duidelijkheid een jsFiddle van proberen te maken. Ik krijg er de jquery, jquery ui en nestedSortable jammer genoeg niet echt netjes in verwerkt. Hopelijk schetst dit al iets duidelijker m'n probleem? ;)
Gewijzigd op 29/12/2014 19:53:56 door Sam Clauw
 
Sam Clauw

Sam Clauw

10/01/2015 12:36:00
Quote Anchor link
Ik worstel nog altijd met ditzelfde probleem. De jsFiddle heb ik ondertussen werkend (en eenvoudiger) gekregen. Wanneer ik een verplaatsing van de elementen doe, probeer ik de array in de console te printen. Ik krijg echter de hele tijd een foutmelding dat ik niet snap:

Uncaught TypeError: Cannot read property 'match' of undefined

Ik begrijp deze foutmelding niet echt. Op de demo pagina van de nestedSortable plugin werkt alles goed, al wordt de array daar wel met een knop opgeroepen. Heeft er niemand ervaring met de nestedSortable plugin? :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.