Hoe verwerk ik data uit een array?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Patrick Akkers

Patrick Akkers

12/10/2017 13:36:11
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig met een postcode API script om mijn website toegankelijker te maken.
Nu heb ik het volgende scriptje:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
function GetAddress($vZip, $vNumber)
{

    if(strlen(str_replace(' ', '', $vZip)) !== 6)
    {

        return false;
    }

    

// De headers worden altijd meegestuurd als array
$headers = array();
$headers[] = 'X-Api-Key: MY API KEY';

// De URL naar de API call
    $url = 'https://api.postcodeapi.nu/v2/addresses/?postcode='.$vZip.'&number='.$vNumber.'';
    echo $url;
$curl = curl_init($url);    
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($curl, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers);

// Indien de server geen TLS ondersteunt kun je met
// onderstaande optie een onveilige verbinding forceren.
// Meestal is dit probleem te herkennen aan een lege response.

 curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);

// De ruwe JSON response
$response = curl_exec($curl);

// Gebruik json_decode() om de response naar een PHP array te converteren
//$data = json_decode($response);

    
     $json = json_decode($response);

    
        return $json;
    


curl_close($curl);
    
}


$example = GetAddress('5708KE', 17);


echo '<pre>';
print_r($example);






  
?>




Op www.pietinhelmond.nl/postcode.php zie je dat de API een reactie geeft.

Echter, hoe doe ik nu iets met deze data?
Want ik wil graag alleen de straatnaam en woonplaats verwerken.

Iemand die mij op weg kan helpen?
Gewijzigd op 12/10/2017 13:36:44 door Patrick Akkers
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:08:36
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/10/2017 14:46:18
Quote Anchor link
Ik raad je aan om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
json_decode($response, true);
?>

te gebruiken. Je krijgt dan een normale (wel multidimensionaal) array terug welke je met een foreach kunt doorlopen.


Toevoeging op 12/10/2017 14:52:05:

Waarschijnlijk wordt het dan iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($example['addresses'])) {
    foreach($example['addresses'] as $address) {
        print_r($address);
        echo $address['city']['label'];
        // etc
    }
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.