hoe verwerk ik nu de gegevens?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik Swinkels

Erik Swinkels

06/10/2009 17:13:00
Quote Anchor link
<html>
Ik heb dit scriptje nu, maar ik wil dat zodra je een van de 3 keuzes maakt, hij die keuze opslaat in de database. Waar moet ik welke functie toevoegen, om hem te laten reageren op de keuze die je maakt?

Alvast bedankt.
Erik

<head>
</head>
<body>
<form id="lala">
<select onchange="document.getElementById('lala').submit();">
<option selected="true">Maak een keuze:</option>
<option>keuze 1</option>
<option>keuze 2</option>
<option>keuze 3</option>
</select>
</form>
</body></html>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:35:19
 
Bart niethenk

bart niethenk

06/10/2009 17:21:00
Quote Anchor link
<option value="keuze1">keuze1</option>

dus de _value_ nog opgeven,
anders doet ie er volgens mij vrij weinig mee
 
Erik Swinkels

Erik Swinkels

06/10/2009 17:22:00
Quote Anchor link
Ik zal het eens proberen :) dankje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erik Swinkels
 
Aron K

Aron K

06/10/2009 17:22:00
Quote Anchor link
Het form moet je een action-atribuut geven, (dat is de pagina waar hij naartoe gaat). De select heeft een name nodig. Dan is op de pagina waarnaar gesubmit wordt gewoon met $_GET['DE_NAME_VAN_JE_SELECT'] of $_POST['DE_NAME_VAN_JE_SELECT'] op te vragen.
 
Bart niethenk

bart niethenk

06/10/2009 17:36:00
Quote Anchor link
idd je moet ook de action doen.

<form id="lala" action="POST">
 
Erik Swinkels

Erik Swinkels

06/10/2009 18:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if (($_SERVER['REQUEST_METHOD']) == ("POST")){

    echo $_POST['1'];
    
}

?>


<form id="lala" method="POST" action="select.php">
<select onchange="document.getElementById('lala').submit();">
<option selected="true">Maak een keuze:</option>
<option name="1" value="1">keuze1</option>
<option name="1" value="2">keuze2</option>
<option name="1" value="3">keuze3</option>
</select>
</form>

ik krijg nu nog geen resultaat..?
 
Michael -

Michael -

06/10/2009 18:29:00
Quote Anchor link
Erikdd: Je moet natuurlijk ook een submit button hebben.
En select moet je een naam geven.

Edit: Ik had niet gezien dat je ´t met onchange="document.getElementById('lala').submit(); deed.
In iedergeval je select een name geven dan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael -
 
Erik Swinkels

Erik Swinkels

06/10/2009 18:31:00
Quote Anchor link
maar dat wil ik dus niet.. ik wil dat dat automatisch gaat, als je er een kiest..

Erik.
 
Michael -

Michael -

06/10/2009 18:37:00
Quote Anchor link
Ja sorry, zag 't vlak daarna ;-)
Waarschijnlijk werkt 't niet omdat je de option een name gaf ipv de select.
Dit werkt hier gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if (($_SERVER['REQUEST_METHOD']) == ("POST")){

    echo $_POST['keuze'];
    
}

?>


<form id="form1" method="POST">
<select name="keuze" onchange="document.getElementById('form1').submit();">
<option selected="true">Maak een keuze:</option>
<option value="1">keuze1</option>
<option value="2">keuze2</option>
<option value="3">keuze3</option>
</select>
</form>
 
Mr.Ark

Mr.Ark

06/10/2009 19:23:00
Quote Anchor link
Dit lijkt me even wat netter.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?PHP
# Errors
error_reporting(E_ALL);

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of er wel een keuze is gekozen
    if(!empty($_POST['keuze']))
    {

        echo 'U heeft de volgende waarde gekozen: '.$_POST[''];
    }

    else
    {
        echo 'Kies A.U.B een keuze';
    }
}

?>

<form id="form1" method="POST">
<select name="keuze">
<option selected="">Maak een keuze:</option>
<option value="1">keuze1</option>
<option value="2">keuze2</option>
<option value="3">keuze3</option>
</select>
<input type="submit" value="Opslaan">
</form>


Wat betreft het inserten naar de database kan je het volgende doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?PHP

# Query uitvoeren
$Query =
"
    INSERT INTO
        tabel
        (
            keuze
        )
        VALUES
        (
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['keuze'])."'
        )
"
;

# Resultaat
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result)
{

    # Foutje in de query
    echo 'Er is een fout opgetreden, De fout is: '.mysql_error();
}

else
{
    # Succesvol in de database geplaatst
    echo 'U keuze is succesvol opgeslagen.';
}


?>


Dat jij de keuze automatisch in de database wilt opslaan vind ik een beetje raar.
Waarom zou je zoiets willen? Laat de gebruiker zelf kiezen of hij daadwerkelijk die waarde wilt submitten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Erik Swinkels

Erik Swinkels

06/10/2009 22:25:00
Quote Anchor link
ja die werkt :) dankjulliewel allemaal :) (K)

Xxx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.