hoe verwijder ik een rij uit de database bij mysql_fetch_assoc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gert Mallegrom

Gert Mallegrom

25/03/2006 15:43:00
Quote Anchor link
Dag,

Eerder maakte ik gebruik van mysql_fetch_row en dan kon ik via $id de id meesturen in de url als je op verwijderen klikte.
Nu gebruik ik mysql_fetch_assoc , maar nu werkt dat niet meer meer, omdat de variabele $id niet meer bestaat.
Hoe moet ik dat nu aanpakken? Iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    echo "<td>" . $row['id']  . "</td><br>
    <td>"
. $row['merknaam'] . "</td>
    <td>"
. $row['schoennaam'] . "</td>
    <td>"
. $row['omschrijving'] . "</td>
    <td>"
. $row['normcode'] . "</td>
    <td>"
. $row['prijs'] . "</td>
    <td><a href=\"schoen_bewerken.php?id=$id\">Bewerken</a></td>
    <td><a href=\"schoen_verwijderen.php?id=$id\">Verwijder</a></td></tr>\n"
;
}

// verbinding afsluiten
mysql_close();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:01:37
 
- SanThe -

- SanThe -

25/03/2006 15:46:00
Quote Anchor link
$row['id'] gebruiken.
 
Gert Mallegrom

Gert Mallegrom

25/03/2006 15:49:00
Quote Anchor link
Dan krijg je dit:

<td><a href=\"schoen_verwijderen.php?id=$row['id']\">Verwijder</a></td></tr>\n";

Daar looptie op vast....
 
- SanThe -

- SanThe -

25/03/2006 15:52:00
Quote Anchor link
echo "<td><a href=\"schoen_verwijderen.php?id=" . $row['id'] . "\">Verwijder</a></td></tr>\n";
 
Gert Mallegrom

Gert Mallegrom

25/03/2006 15:56:00
Quote Anchor link
thnx. sorry dat ik dat zelf niet kon bedenken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.