Hoe vul ik dit stukje op met php code?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

27/04/2008 19:31:00
Quote Anchor link
Ik heb een stukje html code zoals hieronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<div id ="main">
<table>
 <td class="row2" height="25" align="left"><span class="mainmenu">Geslacht</span></td>
 <td class="row2" height="25" align="left"><span class="mainmenu"><select name="test"><option value=""  selected="selected"></option><option value="Xenotilapia" >Xenotilapia</option><option value="Xenotoca" >Xenotoca</option><option value="Xiphophorus" >Xiphophorus</option><option value="Xyliphius" >Xyliphius</option><option value="Yunnanilus" >Yunnanilus</option><option value="Zenarchopterus" >Zenarchopterus</option><option value="Zingel" >Zingel</option><option value="Zoogoneticus" >Zoogoneticus</option></select> <class="btn"><a href=""><img src="templates/subGreen/images/icon_mini_search.gif" alt=""/></a></td></td>
 </table>
<table>


Nu heb ik enkele namen erin gezet, maar het is de bedoeling dat deze word opgevuld doormiddel van een php code die dat gedeelte uit een sql database haalt en dit erin plaats.
Hoe maak ik dat ongeveer?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:52:24
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

27/04/2008 19:33:00
Quote Anchor link
Voer een query uit waarbij je wat je nodig hebt ophaalt. Kijk of de query gelukt is en of er records zijn. Fetch de gegevens en loop ze d.m.v. een while-loop stuk voor stuk af om ze in dat stukje code te zetten. Bedenk wel dat dit stukje code niet bepaald XHTML valid is. Je mist nl. al de <tr>'s en een aantal attributen in je <table>-tag.
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

27/04/2008 22:13:00
Quote Anchor link
is er een klein voorbeeld hiervan mischien?
Aub.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/04/2008 22:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $sql
= "
        SELECT veld1, veld2
        FROM tabelnaam
        "
;
    if ($res = mysql_query ($sql)) {
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            // echo hier je resultaten, zelf aanpassen voor jouw situatie
            echo '<p>' . $row['veld1'] . '</p>';
        }
    }

?>
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

28/04/2008 07:30:00
Quote Anchor link
Dat lukt, maar hij plaatst alles netjes achter elkaar.
Maar hoe plaats ik dat bij die option?
Zodat die alle gevonden waardes in die dropdown list komen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<table>
 <td class="row2" height="25" align="left"><span class="mainmenu">Geslacht</span></td>
  <td class="row2" height="25" align="left"><span class="mainmenu"><select name=vis_geslacht><option></option><option value=$row['geslacht'] </option><class="btn"><a href=""><img src="templates/subGreen/images/icon_mini_search.gif" alt=""/></a></td></td>  
   <?php
    $sql
= "SELECT geslacht FROM db_vissen ";
    if ($res = mysql_query ($sql)) {
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            // echo hier je resultaten, zelf aanpassen voor jouw situatie
            echo '<p>' . $row['geslacht'] . '</p>';
                   }
    }

?>

      
 
 </table>
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

28/04/2008 07:58:00
Quote Anchor link
Ik heb het gevonden :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<table>
 <td class="row2" height="25" align="left"><span class="mainmenu">Geslacht</span></td>
  <td class="row2" height="25" align="left">
  <span class="mainmenu">
  <select name=vis_geslacht><option></option>
    <?php
    $sql
= "SELECT geslacht FROM db_vissen ";
    if ($res = mysql_query ($sql)) {
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            // echo hier je resultaten, zelf aanpassen voor jouw situatie
             ?>
  <option value=" <?php echo '<p>' . $row['geslacht'] . '</p>'?> "> <?php echo '<p>' . $row['geslacht'] . '</p>'?></option>  <?php
                             }
    }

?>

     <class="btn"><a href=""><img src="templates/subGreen/images/icon_mini_search.gif" alt=""/>
  </a></td></td>  
 </table>
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

28/04/2008 08:12:00
Quote Anchor link
Nu zit ik alleen met het volgende.
In de database zitten veel dezelfde namen.
Hoe krijg in nu in bovenstaande code het zo dat hij van alle dubbele namen maar maar 1 keer dezelfde naam toont?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/04/2008 08:28:00
Quote Anchor link
Niet bumpen!

Geen dubbele namen tonen doe je met een DISTINCT:

SELECT DISTINCT naam
FROM tabelnaam
ORDER BY naam ASC
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/04/2008 10:20:00
Quote Anchor link
@Pascal: Ga niet alles klakkeloos overnemen wat wij hier voorschotelen. Je zit namelijk met de <p>-tag te klooien terwijl daar geen reden toe was. Weet je wel waar de <p>-tag voor staat? Weet je wat hij doet? Misschien een cursusje HTML zal wel op z'n plaats zijn.
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

28/04/2008 11:53:00
Quote Anchor link
Uh?? als ik toch wil proberen met een gegevenvoorbeeld , waar een moderator zijn moeite voor heeft gedaan om mij iets te tonen mag dat dan niet?
Nou oke sorry zal ik niet meer doen dan.
Wou alleen iets leren :(

Ik had nog een klein vraag over hoe ik iets kon laten reageren als nu iets uit die lijst werd gekozen, maar zal het wel hopelijk vinden met googlen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.