hoelang geleden vorige post?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »
Niels Beckers

Niels Beckers

27/11/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Hallo,

Omdat ik mijn reactie systeem wil beveiligen tegen spammers (ja ik heb al een captcha) ben ik op zoek naar wat hulp.
Ik wil een sessie scrhijven (ja ik weet dat dit niet geheel veilig is). Dat de bezoekers pas na 2 minuten opnieuw een reactie kan schrijven.
ik heb dit reeds zo in gedachten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_SESSION['request'])+2 < date('i'))
{

echo 'U mag pas na 2 minuten een nieuwe request aanvragen';
}

else
//dit werkt echter niet.
// de sessie request schrijf ik zo:
// $_SESSIE['request'] = date('i')

?>

Iemand die mij een tip kan geven en dit mss helpen op te lossen.

Alvast bedankt iedereen.

Niels
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels Beckers
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:31:31
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/11/2007 23:18:00
Quote Anchor link
isset($_SESSION['request']) zal een true opleveren. Daarna tel je er 2 bij op?
Edit:
Zo dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    if (isset ($_SESSION['request'])) {
        $_SESSION['request'] += 2;
        // nu vergelijken
    }
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Frank -

Frank -

27/11/2007 23:22:00
Quote Anchor link
Wanneer iemand eens in de 2 minuten mag posten, dan sla je bij iedere post een datumtijdstempel op en controleer je bij een nieuwe post eerst of er al 2 minuten zijn verstreken. Dat is vrijwel waterdicht.
 
Niels Beckers

Niels Beckers

28/11/2007 08:00:00
Quote Anchor link
oke bedankt. dit werkt nu, echter heb ik nog wel een andere vraag / probleem:

nu heb ik deze structuur:

if(isset($_SESSION['request']))
{

// nu vergelijken

if($_SESSION['request']+2 > date('i'))
{
echo 'U mag pas na 2 minuten een nieuwe request aanvragen';
}
else
{
///////////////
//hier komt alles voor te posten
}
else
{
//hier staat alles voor te posten
}
} // else voor de date
?>

Dus ik heb 2x dezelfde code. kan ik dit oplossen?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/11/2007 08:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(isset($_SESSION['request']) && $_SESSION['request']+2 < date('i'))
{

echo 'U mag pas na 2 minuten een nieuwe request aanvragen';
}

else
{
///////////////
//hier komt alles voor te posten

}
?>


Op deze manier :)?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

28/11/2007 09:08:00
Quote Anchor link
met sessions kun je gewoon je browser sluiten en dan kun je geloof ik ook weer posten en natuurlijk een andere browser openen. Ik zou gaan voor de oplossing van pgFrank, een tijdstempel in de database.
 
Niels Beckers

Niels Beckers

28/11/2007 23:09:00
Quote Anchor link
oke gemaakt.
bedankt iedereen.

Nu nog een Seo vraagje

hoe kan ik het beste mijn geuploade foto's noemen?

-een willekeurige naam (jhsjshhs.jpg)
-een naam van de categorie en naam samen(categorie-naam.jpg?)

ik vermoed het 2de maar ga ik dan hier ook echt beter op scoren in google images?
 
Niels Beckers

Niels Beckers

29/11/2007 23:06:00
Quote Anchor link
nu zit ik met het probleem van: Waneer ik een reactie post slaag ik de minuten op: bv 59. Waneer ik hier nu opnieuw wil posten kan dat eigenlijk pas op 61. maar dit bestaat niet.
dus ik wil ook een sessie aanmaken met het huidige uur.
hoe ga ik dit dan vergelijken?
ik gok op dit:

if datumsessie == datum

minuten vergelijken

else

je mag posten want verschil is met het uur.
 
Joep

Joep

29/11/2007 23:19:00
Quote Anchor link
plaatjes kun je opslaan met datum/tijd erin om ze unique te maken.

Dat andere kun je op veel manieren oplossen, misschien grappig om strtotime() ermee te gebruiken, iets van strtotime('+2 minutes') ofzo..

bedtijd :(
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/11/2007 23:20:00
Quote Anchor link
Moeten mensen ingelogd zijn voor het posten van een reactie of niet?
 
IoValduc

ioValduc

29/11/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Probeer het eens zo:

Timestamp moet opgeslaan zijn in DB als: YmdHis

Tijd van nu min 2:
$DateStampMinus2Min=date("YmdHis", mktime($HourNow,$MinuteNow-2,$SecondNow,$MonthNow,$DayNow,$YearNow));

Dan vergelijken en klaar is kees.

ps: Lees wat over mktime, ipv je druk te maken over de 61ste second van een minuut...
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/11/2007 23:33:00
Quote Anchor link
Waarom PHP gebruiken als MySQL zoiets prima zelf af kan handelen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    $sql
= "INSERT INTO
                reacties
                (
                    reactie,
                    topic_id,
                    user_id,
                    datum
                )
            VALUES
            (
                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['reactie'])."',
                '"
.mysql_real_escape_string($_GET['topic'])."',
                "
.mysql_real_escape_string($_SESSION['u_id']).",
                NOW()
            )"
; //doe zoiets bij je insert query
    
    $sql2 = "SELECT
                id
             FROM
                 reacties
             WHERE
                 user_id = "
.mysql_real_escape_string($_SESSION['u_id'])."
                 AND
                 TIMEDIFF(datum,NOW) => 00:00:02
             ORDER BY
                 datum
             LIMIT 1"
; //zet hier eventueel ook een topic id bij, als iemand wel mag reageren in een ander topic, binnen 2 minuten
    
    if(mysql_num_rows(mysql_query($sql)) == 1)
    {

        echo 'Je moet minimaal 2 minuten wachten';
    }

    else
    {
        //handle je form
    }
?>
 
Kalle P

Kalle P

29/11/2007 23:39:00
Quote Anchor link
Niels schreef op 28.11.2007 08:00:
oke bedankt. dit werkt nu, echter heb ik nog wel een andere vraag / probleem:

nu heb ik deze structuur:

if(isset($_SESSION['request']))
{

// nu vergelijken

if($_SESSION['request']+2 > date('i'))
{
echo 'U mag pas na 2 minuten een nieuwe request aanvragen';
}
else
{
///////////////
//hier komt alles voor te posten
}
else
{
//hier staat alles voor te posten
}
} // else voor de date
?>

Dus ik heb 2x dezelfde code. kan ik dit oplossen?


Als je nou een post hebt op 58 en dan +2 is 60 dat zal altijd groter zijn 59 dus het is niet waterdicht.
 
Thijs X

Thijs X

30/11/2007 00:22:00
Quote Anchor link
Waarom zou je een sessie aanmaken?

Je hebt toch de timestamp van de laatste post in je DB staan?
Dan zou je daarmee kunnen vergelijken of het langer dan 2 minuten geleden is dmv een Query
 
Niels Beckers

Niels Beckers

02/12/2007 00:44:00
Quote Anchor link
ik zit al redelijk ver nu, (iedereen al bedankt)

nu loop ik toch hier vast:

$sql2 = "SELECT
id
FROM
reacties
WHERE
user_id = ".mysql_real_escape_string($_SESSION['u_id'])."
AND
TIMEDIFF(datum,NOW) => 00:02:00
ORDER BY
datum
LIMIT 1"; //zet hier eventueel ook een topic id bij, als iemand wel mag reageren in een ander topic, binnen 2 minuten

wat ik ook probeer hij blijft 0 rijen geven
 
Niels Beckers

Niels Beckers

02/12/2007 00:44:00
Quote Anchor link
Dubbele post, mag verwijderd worden
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels Beckers
 
Niels Beckers

Niels Beckers

07/12/2007 13:36:00
Quote Anchor link
kan iemand mij een voorbeeld geven over hoe ik TIMEDIFF(datum,NOW) => 00:02:00 dit moet gaan gebruiken?

Ik graak er echt niet uit
 
Frank -

Frank -

07/12/2007 13:40:00
Quote Anchor link
Volgens mij heb je geen TIMEDIFF nodig, probeer deze eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  *
FROM
  tabelnaam
WHERE
  (datum + INTERVAL 2 MINUTE) < NOW()


Edit: foutje...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/12/2007 13:41:00
Quote Anchor link
De syntax is TIMEDIFF(eind, begin) dus jij moet TIMEDIFF(NOW(), datum) gebruiken...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/12/2007 13:52:00
Quote Anchor link
TIMEDIFF(NOW(),datum) => 00:02:00


-> Wat ik zelf vaak doe is gewoon in PHPmyAdmin (voor MySQL) een query invullen als onderstaand:

SELECT TIMEDIFF(NOW(),datum) AS verschil FROM reacties WHERE
user_id = USERID

Het voordeel is dat je kan zien hoe het eruit komt. Zoals jij die TIMEDIFF hebt staan, gaat het ook niet goed.

Is het precies 2 minuten geleden, dan komt er bij jou -00:02:00 te staan. Je moet ze dus omdraaien :0
 
Niels Beckers

Niels Beckers

07/12/2007 16:46:00
Quote Anchor link
het werkt,
heb de oplossing van frank genomen,

thx mate
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.