Hoelang leeft een SESSION

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mik PHP

Mik PHP

09/10/2012 21:33:09
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Hoe kan ik weten hoelang een sessie leeft op mijn webserver? Is er een bepaalde functie voor om dat uit te lezen?

Groetjes,

Mik
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:37:46
 
Wim E

Wim E

09/10/2012 21:45:15
Quote Anchor link
print_r($_SESSION);
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2012 21:52:34
Quote Anchor link
Wim E op 09/10/2012 21:45:15:
print_r($_SESSION);

Huh?

Een SESSIE leeft standaard 28 minuten als er geen activiteit meer is.
 
Mik PHP

Mik PHP

09/10/2012 21:54:04
Quote Anchor link
Oke dankje Aar
 
Wim E

Wim E

09/10/2012 22:07:18
Quote Anchor link
Hij vraagt hoe hij ze kan uitlezen....lifetime wist ik niet(A)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/10/2012 22:09:51
Quote Anchor link
Je kunt ook zelf instellen hoe lang je sessie blijft "leven".
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2012 22:10:44
Quote Anchor link
Ja, uitlezen kan voor test- en debug doeleinden met print_r().
Hij vroeg of hij kon uitlezen hoelang deze tijd is, en dat staat weer niet in de $_SESSION-array.

Wel kan je dat met ini_get uitlezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ini_get('session.gc_maxlifetime'); ?>
 
Wim E

Wim E

09/10/2012 22:12:23
Quote Anchor link
Je hebt gelijk, ik heb verkeerd gelezen. Ik had de verkeerde interpretatie:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.