hoeveel classes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 14:43:16
Quote Anchor link
Ola mensen,

Ik ben een autoloader aan het maken en ik twijfel even (vanuit performance oogpunt) of ik een bepaald stukje intelligentie wel of niet zal inbouwen.

Om die reden ben ik benieuwd hoeveel classes (bestanden) er ongeveer worden ingeladen door de autoloader tijdens 1 request. Weet iemand daar een (globaal) antwoord op? Moet ik dan bijv. denken aan 50, 100, 500, 1000 of misschien wel meer dan 1000?

Let op, het gaat dus echt om het aantal bestanden (classes) dat moet worden ingeladen. Het gaan niet om het uiteindelijke aantal objecten.
Gewijzigd op 30/03/2013 14:43:37 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:05:29
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 15:03:12
Quote Anchor link
Uhm..
In mijn optiek (niet dat ik zo'n OO guru ben) zou in een autoloader de dingen moeten staan die het ding kan laten werken. Dus denk in jou geval als we het over een framework hebben, dat enkel die bestanden geladen moeten worden om het basis systeem te starten.
Even vanuit gaande dat je iets hebt van een soort MVC dan zouden die bestanden op zijn plaats zijn in een autoloader.

Optionele zaken zou ik pas laden als je ze nodig hebt.
Denk bijvoorbeeld aan een database laag, hoeft niet perse een optie te zijn in je framework dus die sluit je uit.

Daarvoor zou ik een aparte optie maken die je kunt autoloaden.
Maar die zijn dan optioneel, en geen onderdeel van het basis systeem.
Ik begrijp je vraag over hoeveel bestanden dan ook niet zo.
Je laad iets omdat je het nodig hebt, niet meer of minder toch?
Als dat 50 classes zijn, dan twijfel ik een beetje of je een denkfout ergens maakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 15:07:54
Quote Anchor link
"Als dat 50 classes zijn, dan twijfel ik een beetje of je een denkfout ergens maakt."

Wat bedoel je hiermee? Jij denkt dat het er meer zijn, of minder? Verklaar je nader...
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 15:18:49
Quote Anchor link
Laat ik even een praktijkvoorbeeld nemen. (ben niet zo goed in uitleggen)
Ik neem even voor het gemak codeigniter.

Deze heeft een berg library's, helpers e.d.
Als ik daar een applicatie mee maak, dan heb ik 2 opties:
Ik kan ze autoloaden, of ik kan ze gebruiken op het moment dat ik ze nodig heb.

Het zal in de praktijk nooit voorkomen dat ik bijvoorbeeld zo snel geteld alle 28 classes autoload.
Immers hoeft mijn applicatie (bijvoorbeeld in het onderdeel gastenboek) geen cart class of file upload class te hebben. Dus die heb ik niet nodig.

Wat heb ik dan wel nodig, bijvoorbeeld een database, en pagination bijvoorbeeld.
Dus die 2 classes gebruik ik. Zou ik nu een blog aan de applicatie toevoegen, dan zou pagination en database een optie zijn die ik wel vaker gebruik. Dus dan zou ik die wel autoloaden. Snap je?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 15:24:23
Quote Anchor link
Volgens mij begrijp je het principe van autoloaden niet.

Een bestand wordt pas ge-autoload op het moment dat je het nodig hebt.

Stel je wil een nieuwe User aanmaken. Normaal zou je dan dit doen:

require '/bla/blabla/bla/user.php';
$user = new User();

ALs je gebruik maakt van een autoloader hoef je alleen maar dit te doen:

$user = new User();

De autoloader zorgt dan dat het bestand wordt ingeladen.

(Heeft CodeIgniter maar 28 classes?)


Maar goed, weet iemand hoeveel classes er (globaal) worden geladen per request? Kan iemand hier een globale schatting van doen?
 
Erwin H

Erwin H

30/03/2013 15:37:28
Quote Anchor link
Bij mijn framework zit ik over het algemeen tussen 100 en 150 objecten die geinstantieerd worden per request. Dat zijn dus niet noodzakelijkerwijs zoveel verschillende classes, maar orde van grote 100 moet je toch wel snel aan denken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 15:40:18
Quote Anchor link
Ah oke, thanks Erwin! Dan heb ik alvast een richtlijn.

Meer input is nog steeds welkom...
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 17:30:34
Quote Anchor link
Jawel hoor, snap heel goed wat autoloading is.
Echter denk ik hardop door te zeggen als ik wat autoload dan zal ik alleen die dingen autoloaden die nodig zijn voor de basis dingen. Niet meer of minder.

Nogmaals, totaal geen guru op dit gebied hoor, maar soms lees je van die topics en zet het je aan het denken. :)

Overigens ben ik eens gaan googlen op performance met autoloading en daar kwam ik een interessant stukje leesvoer tegen: http://athos.blogs.balabit.com/2011/03/php-autoload-performance/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 17:36:08
Quote Anchor link
Hmmm, toch als ik je eerdere reactie lees krijg ik niet de indruk dat je het helemaal begrijpt.

"Ik kan ze autoloaden, of ik kan ze gebruiken op het moment dat ik ze nodig heb."

Nee, ze worden automatisch ge-autoload op het moment dat jij ze nodig hebt.

"Dus die 2 classes gebruik ik. Zou ik nu een blog aan de applicatie toevoegen, dan zou pagination en database een optie zijn die ik wel vaker gebruik. Dus dan zou ik die wel autoloaden. Snap je?"

Nee, eerlijk gezegd niet. Je kunt toch gewoon alles autoloaden? De autoload functie wordt alleen maar aangeroepen op het moment dat JIJ besluit om een bepaalde class te gaan gebruiken.
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 18:11:58
Quote Anchor link
Ozzie, zit zelf verkeerd te denken.

CI heeft die optie gewoon.
Ik hoef in CI geen $foo = new foo(); te doen.
Dat word gewoon via een load class geregeld.
Er zit een spraak verwarring in mijn pleidooi.
De verwarring is ontstaan doordat CI iets autoload noemt wat voor de hele applicatie beschikbaar is.
Dacht dus gewoon teveel in CI. :)
Even een in code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// /config/autoload.php
$autoload['libraries'] = array('database', 'session');
?>

Wat ook kan is bijvoorbeeld in je controller/model iets loaden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
class Guestbook extends CI_Controller
{
   public function index()
   {

      $this->load->database();
      $this->load->library('session');
   }
}

?>

My bad..
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/03/2013 18:26:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/03/2013 15:24:23:
ALs je gebruik maakt van een autoloader hoef je alleen maar dit te doen:

$user = new User();

De autoloader zorgt dan dat het bestand wordt ingeladen.


Ozzie,

hoe weet jouw autoloader dan dan dat bla/bla/bla/user.php geladen moet worden?

ga je dan in plaats van $user = new User(); iets doen als

$user = createNewInstance('User');

of iets dergelijks?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 18:35:50
Quote Anchor link
@Bart: oké, het is je vergeven ;-)

@Frank: omdat ie intelligent is :-) Op basis van de class naam weet ie wat ie moet doen. Nee ik werk niet met createNewInstance of iets dergelijks.

Ik zeg bijvoorbeeld $session = new Session_Storage(); en dan wordt het juiste bestand gewoon ingeladen. Dat is het principe van een autoloader. Maar omdat ik nu aan het werken ben met een service container zou het zoiets worden als $database = $this->getContainer()->get('database'). De class wordt dan vanzelf aangemaakt met de juiste argumenten. Als het betreffende bestand nog niet eerder is geladen dan doet de autoloader dat. En op die manier kun je dus heel flexibel programmeren.

Maar al met al... vanwege de verwarring van Bart... klopt dat aantal van 100 wel nog steeds? Is dat een goede richtlijn van het aantal classes dat per request moet worden ingeladen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/03/2013 18:36:04
Quote Anchor link
codeigniter verstaat onder autoload overigens dat de classen automatisch geïnitialiseerd worden en dat je dat als programmer niet 'handmatig' hoeft te doen in iedere controller.

Toevoeging op 30/03/2013 18:42:21:

precies in get() zit dan functionaliteit om de juiste bestanden te includen waarschijnlijk. en ja weet ik veel hoeveel classes er in een request geladen worden? dat kan zeer uitéén lopen lijkt me, en ik zou dus voor de zekerheid uitgaan van VEEL.
 
Erwin H

Erwin H

30/03/2013 18:56:59
Quote Anchor link
De reden die je noemt waarom je wil weten hoeveel het zijn is dat je je afvraagt of je bepaalde intelligentie wel of niet moet inbouwen. Volgens mij kan je je beter afvragen HOE je die intelligentie moet inbouwen. Een stukje intelligentie lijkt me wel handig en dus kan je de vraag in dit topic wellicht ook ombuigen naar HOE, niet OF.

Mijn ervaring leert me op dit moment dat het aantal classes continu aan het uitbreiden ben, niet aan het beperken. Elke keer dat ik tegen iets aanloop wat ik niet eerder ben tegengekomen komen er classes bij. Het getal 100 is voor mij dus wel ongeveer juist, maar ik denk dat dat er nog meer gaan worden in de toekomst. Dat zal bij jou ook wel zo zijn. Misschien zit je nu aan een stuk minder, maar het zullen er alleen maar meer worden in de loop der tijd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 20:59:58
Quote Anchor link
Erwin, thanks voor je toelichting. Wat betreft het HOE, dat is geen probleem. Ik heb het al ingebouwd zelfs. Ik heb een extra if controle ingebouwd die het aantal array elementen telt en afhankelijk daarvan wel of geen actie onderneemt. Bij 100 requires scheelt het qua tijd niet zoveel, maar praat je bijv. over 1.000 of 10.000 requires per request, dan wordt het alweer een wat ander verhaal natuurlijk. Maar ik denk dat ik de extra intelligentie dan maar handhaaf.
 
MayDay PHP

MayDay PHP

30/03/2013 22:27:32
Quote Anchor link
Als de gebruiker een pagina op mijn site laad, worden er ongeveer zo'n 165 à 180 classes geladen. Daarvan zijn er ongeveer 135 van PHP zelf zoals DateTime, ZipArchive, PDO enzovoort. Dan worden er nog eens 25 à 30 classes van een framework geladen en dan nog eens een paar classes zoals een User, Auth...

Deze classes worden allemaal geladen volgens de class loader van Symfony maar dan een beetje aangepast.

Om een gemakkelijk overzicht van alle classes te zien die aangemaakt zijn voor één request kun je gemakkelijk get_declared_classes() gebruiken.
Gewijzigd op 30/03/2013 22:33:33 door MayDay PHP
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 22:46:27
Quote Anchor link
Thanks voor je reactie.
Ik heb get_declared_classes() geprobeerd. nooit gerealiseerd dat er al zoveel classes worden aangemaakt. Maar gelukkig doet PHP dat zelf en hoeven die niet door de autoloader :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.