hoeveel classes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 14:43:16
Quote Anchor link
Ola mensen,

Ik ben een autoloader aan het maken en ik twijfel even (vanuit performance oogpunt) of ik een bepaald stukje intelligentie wel of niet zal inbouwen.

Om die reden ben ik benieuwd hoeveel classes (bestanden) er ongeveer worden ingeladen door de autoloader tijdens 1 request. Weet iemand daar een (globaal) antwoord op? Moet ik dan bijv. denken aan 50, 100, 500, 1000 of misschien wel meer dan 1000?

Let op, het gaat dus echt om het aantal bestanden (classes) dat moet worden ingeladen. Het gaan niet om het uiteindelijke aantal objecten.
Gewijzigd op 30/03/2013 14:43:37 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:25:27
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 15:03:12
Quote Anchor link
Uhm..
In mijn optiek (niet dat ik zo'n OO guru ben) zou in een autoloader de dingen moeten staan die het ding kan laten werken. Dus denk in jou geval als we het over een framework hebben, dat enkel die bestanden geladen moeten worden om het basis systeem te starten.
Even vanuit gaande dat je iets hebt van een soort MVC dan zouden die bestanden op zijn plaats zijn in een autoloader.

Optionele zaken zou ik pas laden als je ze nodig hebt.
Denk bijvoorbeeld aan een database laag, hoeft niet perse een optie te zijn in je framework dus die sluit je uit.

Daarvoor zou ik een aparte optie maken die je kunt autoloaden.
Maar die zijn dan optioneel, en geen onderdeel van het basis systeem.
Ik begrijp je vraag over hoeveel bestanden dan ook niet zo.
Je laad iets omdat je het nodig hebt, niet meer of minder toch?
Als dat 50 classes zijn, dan twijfel ik een beetje of je een denkfout ergens maakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 15:07:54
Quote Anchor link
"Als dat 50 classes zijn, dan twijfel ik een beetje of je een denkfout ergens maakt."

Wat bedoel je hiermee? Jij denkt dat het er meer zijn, of minder? Verklaar je nader...
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 15:18:49
Quote Anchor link
Laat ik even een praktijkvoorbeeld nemen. (ben niet zo goed in uitleggen)
Ik neem even voor het gemak codeigniter.

Deze heeft een berg library's, helpers e.d.
Als ik daar een applicatie mee maak, dan heb ik 2 opties:
Ik kan ze autoloaden, of ik kan ze gebruiken op het moment dat ik ze nodig heb.

Het zal in de praktijk nooit voorkomen dat ik bijvoorbeeld zo snel geteld alle 28 classes autoload.
Immers hoeft mijn applicatie (bijvoorbeeld in het onderdeel gastenboek) geen cart class of file upload class te hebben. Dus die heb ik niet nodig.

Wat heb ik dan wel nodig, bijvoorbeeld een database, en pagination bijvoorbeeld.
Dus die 2 classes gebruik ik. Zou ik nu een blog aan de applicatie toevoegen, dan zou pagination en database een optie zijn die ik wel vaker gebruik. Dus dan zou ik die wel autoloaden. Snap je?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 15:24:23
Quote Anchor link
Volgens mij begrijp je het principe van autoloaden niet.

Een bestand wordt pas ge-autoload op het moment dat je het nodig hebt.

Stel je wil een nieuwe User aanmaken. Normaal zou je dan dit doen:

require '/bla/blabla/bla/user.php';
$user = new User();

ALs je gebruik maakt van een autoloader hoef je alleen maar dit te doen:

$user = new User();

De autoloader zorgt dan dat het bestand wordt ingeladen.

(Heeft CodeIgniter maar 28 classes?)


Maar goed, weet iemand hoeveel classes er (globaal) worden geladen per request? Kan iemand hier een globale schatting van doen?
 
Erwin H

Erwin H

30/03/2013 15:37:28
Quote Anchor link
Bij mijn framework zit ik over het algemeen tussen 100 en 150 objecten die geinstantieerd worden per request. Dat zijn dus niet noodzakelijkerwijs zoveel verschillende classes, maar orde van grote 100 moet je toch wel snel aan denken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 15:40:18
Quote Anchor link
Ah oke, thanks Erwin! Dan heb ik alvast een richtlijn.

Meer input is nog steeds welkom...
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 17:30:34
Quote Anchor link
Jawel hoor, snap heel goed wat autoloading is.
Echter denk ik hardop door te zeggen als ik wat autoload dan zal ik alleen die dingen autoloaden die nodig zijn voor de basis dingen. Niet meer of minder.

Nogmaals, totaal geen guru op dit gebied hoor, maar soms lees je van die topics en zet het je aan het denken. :)

Overigens ben ik eens gaan googlen op performance met autoloading en daar kwam ik een interessant stukje leesvoer tegen: http://athos.blogs.balabit.com/2011/03/php-autoload-performance/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 17:36:08
Quote Anchor link
Hmmm, toch als ik je eerdere reactie lees krijg ik niet de indruk dat je het helemaal begrijpt.

"Ik kan ze autoloaden, of ik kan ze gebruiken op het moment dat ik ze nodig heb."

Nee, ze worden automatisch ge-autoload op het moment dat jij ze nodig hebt.

"Dus die 2 classes gebruik ik. Zou ik nu een blog aan de applicatie toevoegen, dan zou pagination en database een optie zijn die ik wel vaker gebruik. Dus dan zou ik die wel autoloaden. Snap je?"

Nee, eerlijk gezegd niet. Je kunt toch gewoon alles autoloaden? De autoload functie wordt alleen maar aangeroepen op het moment dat JIJ besluit om een bepaalde class te gaan gebruiken.
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 18:11:58
Quote Anchor link
Ozzie, zit zelf verkeerd te denken.

CI heeft die optie gewoon.
Ik hoef in CI geen $foo = new foo(); te doen.
Dat word gewoon via een load class geregeld.
Er zit een spraak verwarring in mijn pleidooi.
De verwarring is ontstaan doordat CI iets autoload noemt wat voor de hele applicatie beschikbaar is.
Dacht dus gewoon teveel in CI. :)
Even een in code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// /config/autoload.php
$autoload['libraries'] = array('database', 'session');
?>

Wat ook kan is bijvoorbeeld in je controller/model iets loaden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
class Guestbook extends CI_Controller
{
   public function index()
   {

      $this->load->database();
      $this->load->library('session');
   }
}

?>

My bad..
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/03/2013 18:26:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/03/2013 15:24:23:
ALs je gebruik maakt van een autoloader hoef je alleen maar dit te doen:

$user = new User();

De autoloader zorgt dan dat het bestand wordt ingeladen.


Ozzie,

hoe weet jouw autoloader dan dan dat bla/bla/bla/user.php geladen moet worden?

ga je dan in plaats van $user = new User(); iets doen als

$user = createNewInstance('User');

of iets dergelijks?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 18:35:50
Quote Anchor link
@Bart: oké, het is je vergeven ;-)

@Frank: omdat ie intelligent is :-) Op basis van de class naam weet ie wat ie moet doen. Nee ik werk niet met createNewInstance of iets dergelijks.

Ik zeg bijvoorbeeld $session = new Session_Storage(); en dan wordt het juiste bestand gewoon ingeladen. Dat is het principe van een autoloader. Maar omdat ik nu aan het werken ben met een service container zou het zoiets worden als $database = $this->getContainer()->get('database'). De class wordt dan vanzelf aangemaakt met de juiste argumenten. Als het betreffende bestand nog niet eerder is geladen dan doet de autoloader dat. En op die manier kun je dus heel flexibel programmeren.

Maar al met al... vanwege de verwarring van Bart... klopt dat aantal van 100 wel nog steeds? Is dat een goede richtlijn van het aantal classes dat per request moet worden ingeladen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/03/2013 18:36:04
Quote Anchor link
codeigniter verstaat onder autoload overigens dat de classen automatisch geïnitialiseerd worden en dat je dat als programmer niet 'handmatig' hoeft te doen in iedere controller.

Toevoeging op 30/03/2013 18:42:21:

precies in get() zit dan functionaliteit om de juiste bestanden te includen waarschijnlijk. en ja weet ik veel hoeveel classes er in een request geladen worden? dat kan zeer uitéén lopen lijkt me, en ik zou dus voor de zekerheid uitgaan van VEEL.
 
Erwin H

Erwin H

30/03/2013 18:56:59
Quote Anchor link
De reden die je noemt waarom je wil weten hoeveel het zijn is dat je je afvraagt of je bepaalde intelligentie wel of niet moet inbouwen. Volgens mij kan je je beter afvragen HOE je die intelligentie moet inbouwen. Een stukje intelligentie lijkt me wel handig en dus kan je de vraag in dit topic wellicht ook ombuigen naar HOE, niet OF.

Mijn ervaring leert me op dit moment dat het aantal classes continu aan het uitbreiden ben, niet aan het beperken. Elke keer dat ik tegen iets aanloop wat ik niet eerder ben tegengekomen komen er classes bij. Het getal 100 is voor mij dus wel ongeveer juist, maar ik denk dat dat er nog meer gaan worden in de toekomst. Dat zal bij jou ook wel zo zijn. Misschien zit je nu aan een stuk minder, maar het zullen er alleen maar meer worden in de loop der tijd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 20:59:58
Quote Anchor link
Erwin, thanks voor je toelichting. Wat betreft het HOE, dat is geen probleem. Ik heb het al ingebouwd zelfs. Ik heb een extra if controle ingebouwd die het aantal array elementen telt en afhankelijk daarvan wel of geen actie onderneemt. Bij 100 requires scheelt het qua tijd niet zoveel, maar praat je bijv. over 1.000 of 10.000 requires per request, dan wordt het alweer een wat ander verhaal natuurlijk. Maar ik denk dat ik de extra intelligentie dan maar handhaaf.
 
MayDay PHP

MayDay PHP

30/03/2013 22:27:32
Quote Anchor link
Als de gebruiker een pagina op mijn site laad, worden er ongeveer zo'n 165 à 180 classes geladen. Daarvan zijn er ongeveer 135 van PHP zelf zoals DateTime, ZipArchive, PDO enzovoort. Dan worden er nog eens 25 à 30 classes van een framework geladen en dan nog eens een paar classes zoals een User, Auth...

Deze classes worden allemaal geladen volgens de class loader van Symfony maar dan een beetje aangepast.

Om een gemakkelijk overzicht van alle classes te zien die aangemaakt zijn voor één request kun je gemakkelijk get_declared_classes() gebruiken.
Gewijzigd op 30/03/2013 22:33:33 door MayDay PHP
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 22:46:27
Quote Anchor link
Thanks voor je reactie.
Ik heb get_declared_classes() geprobeerd. nooit gerealiseerd dat er al zoveel classes worden aangemaakt. Maar gelukkig doet PHP dat zelf en hoeven die niet door de autoloader :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.