Hoeveel er over is controlleren.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas M

Bas M

03/11/2011 09:52:31
Quote Anchor link
Hallo PHPHulp,

Ik moet voor een scriptje controlleren hoeveel er over is.

Er is 1000 toegestaan, en er komt per kwartier 100 bij! Maar stel dat ik op 999 zit, en er komt 100 bij kom ik uiteindelijk op 1099 uit.
Dan heb ik 99 over hoe kan ik PHP laten controleren hoeveel er over is, zodat ik het er af kan laten halen?


Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:59:41
 
- -

- -

03/11/2011 10:08:25
Quote Anchor link
Dit is een manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$i
        = 999;
$max    = 1000;

$rest = ($i <= $max) ? 0 : $i-$max;
echo $rest;
?>


Simpele wiskunde lijkt mij...
Gewijzigd op 03/11/2011 10:09:40 door - -
 
Bas M

Bas M

03/11/2011 10:09:52
Quote Anchor link
Haha dankje! Hier ga ik mee aan de slag!

Update; Het werkt! Geweldig, en nogmaals bedankt!
Gewijzigd op 03/11/2011 10:33:15 door Bas M
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.