Homepage-achtergrond random voorzien van een foto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sylvio Lede

Sylvio Lede

22/02/2013 13:39:27
Quote Anchor link
Hallo, ik ben begonnen met het maken van een Wordpress website (photocrati-theme) en ik zou graag de homepage-achtergrond willen voorzien met een fullscreen foto, die random gekozen worden.
Dus iedere keer een andere foto als men op de homepage komt.

Ik heb begrepen, dat dit eventueel mogelijk is met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print "<img src=\"/images/staand".rand(1,12).".png\">";?>


Maar hoe krijg ik de foto fullscreen als achtergrond op de homepage?

alvast bedankt voor de hulp.

Gr, Lucien
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 17:30:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/02/2013 13:42:47
Quote Anchor link
De achtergrond wordt gespecificeerd in CSS, de de background-url....
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2013 13:44:01
Quote Anchor link
Je kunt hier beter CSS voor gebruiken en dan kun je eens kijken naar: http://css-tricks.com/perfect-full-page-background-image/
 
Sylvio Lede

Sylvio Lede

22/02/2013 13:45:59
Quote Anchor link
Thanks voor het snelle reageren Aar,

maar hoe maak ik de verwijzing dat het alleen om de homepage betreft, dus niet de andere pagina's en dat de foto fullscreen in beeld moet komen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/02/2013 13:57:24
Quote Anchor link
Kijk eens naar Wouters link.... ;-)
Gewijzigd op 22/02/2013 13:57:37 door - Ariën -
 
Sylvio Lede

Sylvio Lede

22/02/2013 13:59:45
Quote Anchor link
Dat ga ik nu doen, Wouter was nog sneller dan het licht ;-).

Thanks Wouter en Aar!

Toevoeging op 22/02/2013 14:28:49:

Heb onderstaande code toegevoegd aan het HTML-gedeelte van style.css, maar ik zie geen verandering.

background: url(/wp-content/themes/photocrati-theme/images/homepage-background/bg1.jpg) no-repeat center center fixed;
-webkit-background-size: cover;
-moz-background-size: cover;
-o-background-size: cover;
background-size: cover;



Toevoeging op 22/02/2013 16:43:25:

Dit (http://ringvemedia.com/) is inderdaad wat ik wil met mijn pagina, maar is dit ook mogelijk om aan te passen in een WordPress-website? En zoja in welke PHP-bestand moet ik dit aanpassen?

Want ik had het HTML-gedeelte aangepast in style.css, maar zag niets gebeuren...
Gewijzigd op 22/02/2013 14:43:57 door Sylvio Lede
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2013 16:46:59
Quote Anchor link
Je hebt deze code wel bij een selector, bijv. body, geplaatst?

En kun je misschien een online voorbeeldje geven? (van jou echte site dus)

Offtopic:
Een browser ziet geen verschil tussen een WordPress site of ene normale site, dus als iets normaal kan dan kan dat ook met wP
 
Sylvio Lede

Sylvio Lede

22/02/2013 16:56:52
Quote Anchor link
www.studionoordster.nl is de site en de bedoeling is dus dat de foto's, die nu in een slideshow te zien zijn op de homepage, dat die als full page background image op de homepage komen en dan per bezoek random te zien zijn.

Kan iemand mij hiermee helpen???
Gewijzigd op 22/02/2013 18:48:04 door Sylvio Lede
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.