Hoofdletter, de rest klein

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitch

Mitch

09/09/2009 16:17:00
Quote Anchor link
Hallo.

Ik wil als ze iets invoeren:
bv:

JannnnTJEEE

dat hij zo woord:
Jannnntjeee

Dus de rest worden allemaal kleine letters met begin al hoofd letter.

Daar was iets voor.
ik weet niet meer hoe dat heet...
kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt

Mitch.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:15:38
 
- Mark -

- Mark -

09/09/2009 16:21:00
Quote Anchor link
Ik ga er van uit dat Engels geen probleem is. Ik weet uit het hoofd geen andere website.

http://www.tizag.com/phpT/php-string-strtoupper-strtolower.php
 
Timen kut

Timen kut

09/09/2009 16:26:00
Quote Anchor link
$naam = ucfirst(strtolower('janTJEEE'));

Ucfirst geeft aan dat eerste letter hoofdletter moet wezen, strtolower is alles kleiner maken... Weet niet of de volgorde zo goed is overigens
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/09/2009 16:28:00
Quote Anchor link
@Timen
De volgorde is goed, je moet eerst de binnenste functie (als je 't wilt lezen) uitvoeren en zo naar buiten toe lezen.
 
Mitch

Mitch

09/09/2009 16:33:00
Quote Anchor link
Bedankt jongens.
dit zocht ik
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/09/2009 17:20:00
Quote Anchor link
text-transform: lowercase;
en div:first-letter in CSS.
 
Timen kut

Timen kut

09/09/2009 17:30:00
Quote Anchor link
@Jurgen
Is dit X-browser compatible, en ook oudere browsers?
 

09/09/2009 17:37:00
Quote Anchor link
Ja werkt in alle browsers:
http://www.w3schools.com/Css/pr_text_text-transform.asp
http://www.w3schools.com/CSS/pr_pseudo_first-letter.asp
Ik denk dat het beter is als je dit met css doet dan met php.
 
Timen kut

Timen kut

09/09/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Dan zou ik ook voor de CSS manier gaan :-)
 
Mitchell

Mitchell

09/09/2009 20:21:00
Quote Anchor link
Zover ik weet werkt :first-letter niet in IE6.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.