Hoogste biedingen bij veiling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander D

Sander D

23/07/2013 12:03:17
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een auction module en ik kom nu ergens niet uit.

Ik heb twee tabellen:

Auctions
idtitle


Auctions_bids
bidauction_id


Zodra ik de veilingen (auctions) ophaal dan wil ik daarbij het hoogste bod. Dit moet met een INNER JOIN alleen weet ik niet hoe ik het hoogste bod krijg. Ik krijg het eerst gevonden bod en niet de hoogste.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT title,bid FROM ws_auctions
LEFT JOIN ws_auctions_bids ON ws_auctions.id = ws_auctions_bids.auction_id
WHERE DATE(NOW()) < duration AND bid != ''
GROUP BY auction_id
LIMIT 0,5


Kan het zijn dat ik verkeerd denk? Zou ik moeten beginnen bij 'auctions_bids' om vervolgens de daarbij horende veiling op te vragen? Hoop dat iemand met ervaring mij kan helpen :).
Gewijzigd op 23/07/2013 12:03:44 door Sander D
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:23:30
 
Ramon Bos

Ramon Bos

23/07/2013 12:31:44
Quote Anchor link
Je zit op de goede weg. Als je bij de SELECT in plaats van 'bid' 'max(bid)' doet, krijg je het hoogste bod:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT title, max(bid) FROM ws_auctions
LEFT JOIN ws_auctions_bids ON ws_auctions.id = ws_auctions_bids.auction_id
WHERE DATE(NOW()) < duration AND bid != ''
GROUP BY auction_id
LIMIT 0,5
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.