Hoogte van een resize berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sietsko Bos

Sietsko Bos

20/03/2016 18:11:15
Quote Anchor link
Hoi,

IK heb een script die images resized aan de hand van de resolutie.
Nu heb ik bijvoorbeeld een resolutie van 1280 x 800, de 1200 deel ik door 2 en trek er 15 vanaf zodat ik in dit voorbeeld uitkom op een image width van 615.

Kan ik aan de hand van de width 615 ook de hoogte berekenen zonder dat ik het image al heb?

Ik heb het al geprobeerd met een resolutie van 1600x900, die gedeeld door 1.5 en dat werkt goed.
Maar zodra ik een andere resolutie heb gaat die vlieger niet meer op.

Iemand een idee hoe ik de hoogte kan berekenen?

Sietsko
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:43:16
 
- SanThe -

- SanThe -

20/03/2016 18:18:21
Quote Anchor link
Heb je standaardmaten waar je naar toe wilt?
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

20/03/2016 18:24:52
Quote Anchor link
Nee, er wordt geresized aan de hand van de width (verkregen door de resolutie) en de aspect ratio die blijft bestaan, dus de hoogte zou te berekenen moeten zijn dacht ik?
Gewijzigd op 20/03/2016 18:25:48 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

20/03/2016 18:28:28
Quote Anchor link
Sietsko Bos op 20/03/2016 18:24:52:
... er wordt geresized aan de hand van de width ...


Dan weet je toch waar je heen wilt.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

20/03/2016 18:33:01
Quote Anchor link
En dat gaat ook goed, maar ik wil al voor ik het image ga resizen weten wat de hoogte gaat worden zonder mijn resize script aan te roepen wamt dat gebeurd op een andere pagina.

Toevoeging op 20/03/2016 19:38:31:

Heb het al opgelost
 
- SanThe -

- SanThe -

20/03/2016 19:43:37
Quote Anchor link
En de oplossing vermelden is wel zo zinvol voor het forum.
Kunnen anderen misschien weer van leren.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

20/03/2016 21:44:13
Quote Anchor link
In mijn geval ($nieuwe_hoogte = ($orginele_breedte / orginele_hoogte) * $gewenste_breedte)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.