host file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/12/2017 13:50:31
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Misschien weet iemand een handige oplossing voor mijn 'probleempje'.

Er is een bestaande site 'eensite.nl' die staat op server A. Ik wil van die site een nieuwe versie maken. Deze nieuwe versie komt te staan op een andere server, server B.

Ik werk met Plesk en ik moet een domeinnaam opgeven voor de nieuwe site. Om problemen achteraf te voorkomen, wil ik hier direct de juiste domeinnaam 'eensite.nl' gebruiken en niet een of andere test-variant.

Nu dacht ik dus om de Windows host file aan te passen en 'eensite.nl' te laten verwijzen naar het IP-adres van server B. Als ik dan in de browser 'eensite.nl' intyp, krijg ik de nieuwe site te zien. Top!

So far, so good ... echter, ik wil soms ook de oude site kunnen zien.

Weet iemand een trucje waardoor ik makkelijk kan 'schakelen' tussen de oude en nieuwe site? Ik kan uiteraard telkens de host file aanpassen, maar wellicht is er een handigere oplossing???

Tips zijn welkom ...
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:40:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2017 14:07:33
Quote Anchor link
Zijn twee (sub)domeinen niet mogelijk dan?

Ikzelf werk overigens lokaal, en daar gebruik ik de .dev TLD.
Als ik mijn site live wil uittesten heb ik een goedkoop domeintje gekocht (me.uk, omdat het leuk klinkt) als acceptatieomgeving. Als dat werkt, dan gaat de boel over naar de productie-plek.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/12/2017 14:12:25
Quote Anchor link
>> Zijn twee (sub)domeinen niet mogelijk dan?

Het 'probleem' is dat ik niet achteraf in Plesk de (sub)domeinnaam wil veranderen, omdat ik denk dat dat problemen kan opleveren. Daarom wil ik direct de juiste domeinnaam gebruiken. Als de nieuwe site dan werkt, hoef ik alleen maar de DNS te wijzigen.

Het is geen schokkend probleem, want even de host file aanpassen en het is gefixt. Alleen als ik dan de oude/actuele versie wil zien, moet ik telkens de host file weer aanpassen wat niet handig is. Het zou dus mooi zijn als ik bijv. via een aparte shortcut een browser kan openen die de default host file override. Of iets in die richting. Misschien is er gewoon geen oplossing voor hoor, dat zou ook kunnen. Maar ik dacht, misschien heeft iemand een goede tip.
 
Aad B

Aad B

04/12/2017 15:02:39
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/12/2017 13:50:31:
Weet iemand een trucje waardoor ik makkelijk kan 'schakelen' tussen de oude en nieuwe site? Ik kan uiteraard telkens de host file aanpassen, maar wellicht is er een handigere oplossing???
In de host file van windows zet je een willekeurige naam, ozzie_oude_site.nl met bijbehorend ip nummer van de oude site. Werkt prima, misschien ook wel in de apache config van de oude site ozzie_oude_site.nl toevoegen. Een andere eenvoudiger oplossing is de aanroep van het ipnummer in default apache config (000-default.conf) plaatsen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<VirtualHost *:80>
        ServerAdmin webmaster@localhost
        DocumentRoot /var/www/ozzie_oude_site
</VirtualHost>
Gewijzigd op 04/12/2017 15:11:29 door Aad B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/12/2017 15:08:47
Quote Anchor link
Zou kunnen idd, ware het niet dat ik niet op de ftp van server A kan ...
 
Aad B

Aad B

04/12/2017 15:13:15
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/12/2017 15:08:47:
Zou kunnen idd, ware het niet dat ik niet op de ftp van server A kan ...

Voeg met PLESK op server A dan een nieuwe site toe genaamd zoals ik zei en die nieuwe site moet dan verwijzen naar de DocumentRoot van de "echte" naam.
Ik weet alleen niet of dat kan in PLESK, of die tool zo flexibel is??? Ik huiver altijd van dat soort tools, ik ben een OldSchool commandline user.
apache op zich kan het zonder problemen wel aan.
Gewijzigd op 04/12/2017 15:20:33 door Aad B
 
Ivo P

Ivo P

04/12/2017 15:22:47
Quote Anchor link
Kan Plesk geen alias toevoegen?

zoiets als phphulp.nl als ServerName, www.phphulp.nl als ServerAlias en desnoods ook dev.phphulp.nl als 2e alias?
 
Aad B

Aad B

04/12/2017 15:31:53
Quote Anchor link
Ivo P op 04/12/2017 15:22:47:
Kan Plesk geen alias toevoegen?
zoiets als phphulp.nl als ServerName, www.phphulp.nl als ServerAlias en desnoods ook dev.phphulp.nl als 2e alias?
Vast wel en ik zou het dan niet doen met zo'n dev. subdomain maar gewoon als totaal andere naam op hoofddomein niveau zoals ik zei ServerAlias ozzie_oude_site.nl of nog fraaier (en dat gebruik ik zelf) ServerName domein.nl en ServerAlias domein.home en die dan in jet hostfile zetten. Windows leest toch eerst de hostfile voordat het DNS bevraagt.
Gewijzigd op 04/12/2017 15:34:13 door Aad B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/12/2017 18:36:55
Quote Anchor link
Ah ... sorry ... server A draait niet op Plesk. Server B wel. Maar dat idee van die alias is denk ik wel een goeie. Dan stel ik op server B een alias in, en diezelfde domeinnaam stel ik dan in de host file in. Volgens mij is het dan gefixt :-)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/12/2017 18:55:42
Quote Anchor link
Is het niet eenvoudiger om op server B gewoon een PPTP server te installeren welke naar de lokale DNS refereert? Dan kun je gewoon vanuit Windows verbinding maken met deze server, en gebruik maken van de lokaal geconfigureerde namen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/12/2017 20:58:38
Quote Anchor link
Geen idee hoe dat dan weer werkt Ben. Zo'n alias is volgens mij simpel te realiseren. Ik ga dat eerst maar eens proberen. Als dat niet werkt, kom ik er hier op terug.

Bedankt allen voor het meedenken.
 
Ivo P

Ivo P

04/12/2017 21:03:20
Quote Anchor link
ik snap het probleem wel: je kunt wel een compleet andere naam kiezen voor de website tijdens de ontwikkelfase, maar bij verschillende tools, en Plesk zou dat ook kunnen zijn, zit je dan met een een hele berg namen in paden, databases, accounts waarbij die tijdelijke naam door dringt.

En dat krijg je er dan niet meer uit zonder de hele zooi te kopieren naar de uiteindelijke plek.

En het werkt over 3 jaar ook zo vreemd als de site projectA.nl woont in /home/www/projectb_nl/httpdocs en de database luistert naar db_projectb etc.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/12/2017 21:05:03
Quote Anchor link
@Ivo:

Exact! Dat wil ik dus graag zien te voorkomen.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

04/12/2017 22:08:39
Quote Anchor link
Hi Ozzie,

ik heb misschien een hele gekke oplossing, maar ik doe dit zelf ook weleens.
Betrap mezelf soms door een VM te gebruiken, maar ik heb lokaal ook een proxy server.

Dit werkt eigenlijk het fijnste, want in de proxy kan ik een andere IP opgeven.

Ik werk zelf op een Mac, en ik kan vrijwel per browser een eigen proxy instellen.

Misschien is dat ook een oplossing :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/12/2017 23:08:22
Quote Anchor link
Thanks, ik had ook al aan een VM zitten te denken, maar vooralsnog denk ik dat alias het makkelijkst zal zijn. Dus ik ga eerst kijken of dat in Plesk makkelijk werkt. Zo niet dan ga ik een van de andere oplossingen proberen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/12/2017 23:12:36
Quote Anchor link
Al deze technische uitstapjes ten spijt denk ik dat het achterliggende probleem ergens anders zit: hardcoded interne navigatie. Dit zorgt ervoor dat je site een baksteen wordt. Als je er voor zorgt dat de navigatie meeverandert (door een link-functie te hebben die interne navigatie regelt en meeverandert als je, bijvoorbeeld in configuratie, de domeinnaam aanpast) dan heb je alle bovenstaande problemen (en oplossingen) niet (nodig).

Daarnaast hoop ik dat je ook een aan/uit knop hebt op externe functionaliteit (denk aan google analytics enzo). Je wilt niet dat je "echte" eensite.nl vervuild raakt met statistieken van zo'n fictief testdomein.

Dit lijkt mij dus in eerste instantie een code-aangelegenheid (en mogelijk het gebrek aan configuratiemogelijkheden en/of de mogelijkheid om zo'n site vrij te verplaatsen), en niet zozeer een serverconfiguratie-aangelegenheid.

Als genoemde site echt een baksteen is/blijkt te zijn, dan blijft dit natuurlijk onhandig, wat voor oplossing je ook kiest. Tenzij je er dus voor zorgt dat dat ding ook echt vrij verplaatsbaar wordt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/12/2017 23:42:41
Quote Anchor link
Thanks voor je toevoeging Thomas, maar dit is echt een server/dns dingetje. Heeft (gelukkig) niks met hardcoded navigatie te maken, maar uiteraard bedankt voor het meedenken!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/12/2017 00:50:56
Quote Anchor link
Maar waarom zou je dan de site op twee verschillende servers willen hebben waartussen je kunt schakelen? Gaat dit om een migratie? Of wil je gewoon een "toggle"? Maar dan heb je toch ook een database die de hele tijd bijgewerkt moet worden? Of is dit eenzelfde externe database?

Ik kan slechts gissen naar de beweegredenen waarom je dit uberhaupt zou willen dus misschien als je wat meer vertelt waarom dit in eerste instantie gewenst zou zijn?

Waarom is het zo belangrijk dat de site op server B per se "eensite.nl" heet? Zolang deze in ontwikkeling is boeit dat wss niet zo als als ie klaar is gooi je DNS om?

En als je eenmaal om bent, wat boeit het dan nog hoe server A aangesproken wordt?

Ook kom je dan in de problemen met welke server dan (qua content) "leading" is?

Je zegt "Om problemen achteraf te voorkomen", wat voor problemen verwacht je als je op een tijdelijk domein ontwikkelt?
Gewijzigd op 05/12/2017 00:56:06 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/12/2017 01:05:03
Quote Anchor link
'Eensite.nl' is een bestaande site die op server A staat. Daarvan wil ik een nieuwe versie maken, die nieuwe versie komt te staan op server B. Op server B zal ik met Plesk werken. Bij het aanmaken van een website, moet je in Plesk een 'pakket' aanmaken met bijbehorende domeinnaam. Ik wil vervolgens gebruikmaken van WordPress wat je via Plesk makkelijk vanuit dat 'pakket' kan installeren. Ik vrees dat als ik dan eerst als domeinnaam 'testsite.nl' gebruik, ik dit naderhand niet meer kan wijzigen naar 'eensite.nl' als de site eenmaal klaar is. Daarom wil ik direct 'eensite.nl' als domeinnaam opgeven. Met die problemen achteraf bedoel ik foute paden, foute database entries, accounts e.d.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/12/2017 08:20:10
Quote Anchor link
Hi Ozzie, als dat alles is:
in Plesk kun je namelijk heel gemakkelijk een domeinnaam aanpassen van het pakket.
Als je op het domein klik, en kiest voor Hostinginstellingen (Hosting settings), kun je gewoon je domeinnaam aanpassen.
Dit zal verder geen invloed hebben op je plesk accounts (database, ftp etc)
Alleen zal je je dns moeten aaanpassen hoewel jij er geen gebruik van maak, omdat je met je hosts je route bepaald hebt.

Heb je dit al eens geprobeerd ?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/12/2017 09:35:19
Quote Anchor link
@Dennis

Thanks voor de tip. Ik neem het mee!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.