HTacces rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 18:05:10
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil de url die ik krijg aanpassen. Dit kan dmv htacces. Ik heb de volgende link die ik wil aanpassen:

www.voorbeeld.nl/topics.php?id=10&titel=over%20htacces%20leren

Nu wil ik die veranderen in iets als:

www.voorbeeld.nl/topics.php/id/10/titel/over-htacces-leren

ik heb deze code:

# Displaying PHP errors
php_flag display_errors on
php_value error_reporting 6143
RewriteEngine On
RewriteBase /

ErrorDocument 404 /errorpages/404.php

RewriteRule ^id/([^\./]+)\.html /id/$1.html [L]




Dit werkt helaas niet. Wat doe ik hier verkeerd aan?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:05:19
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 18:09:58
Quote Anchor link
Om te beginnen heb je een php pagina, maar probeer je een html extensie in je url te vinden.
Overigens zou ik die hele extensie gewoon weghalen uit je url. Heeft geen enkele meerwaarde en is dus eigenlijk ook url vervuiling.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 18:11:20
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeld voor me?
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 19:40:27
Quote Anchor link
Altijd leuk, zo'n voorbeeld in het wilde weg geven...

maar dit is hoe ik het altijd doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?route=$1 [QSA]

De eerste conditie zegt dat als de request voor een bestaande file is dan moet die aangeroepen worden. Bestaat de file niet, dan gaat de tweede in werking en die schrijft in feite de hele url om naar een parameter (route) in de url. vervolgens kan ik in php die gaan ontleden en bepalen wat er moet gaan gebeuren.

Als ik dus deze url aanroep:
http://www.domein.nl/pagina/actie/bla/bla/bla

dan wordt dat:
www.domein.nl/index.php?route=pagina/actie/bla/bla/bla
 
N K

N K

05/09/2013 20:14:11
Quote Anchor link
Ik kaap deze thread even aangezien ik precies hetzelfde nodig heb.
Bovenstaande van Erwin werkt perfect bij mij behalve als ik www.domein.nl intyp.
Deze lijkt nu niet meer naar index.php te gaan maar komt nu met (vanuit mijn script)een 404 pagina.
Kan de pagina dus niet vinden. Hoe kan ik dit voorkomen?
Onder de inhoud van mijn index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 if (!isset($_GET['p'])) {
    include "pages/home.php";
    }
else {
    $page = $_GET['p'];
    if (file_exists('pages/' . $page . '.php')) {
        include('pages/' . $page . '.php');
    }
else {
        echo "404";    
    }
    }

    ?>
Gewijzigd op 05/09/2013 20:38:34 door N K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 21:40:49
Quote Anchor link
Zelfde als hier: ik heb ook de error dat pagina's niet gevonden kunnen worden... De GET waarde blijft nu dus leeg
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:06:15
Quote Anchor link
Aannemende dat je op een shared host zit en dus gebruik maakt van htaccess files:
1) Waar staat je .htaccess (zou de root moeten zijn)
2) Waar staat je index.php (zou ook de root moeten zijn)
3) Check of je een RewriteBase nodig hebt. Op shared hosts is dat vaak nodig en dan krijg je waarschijnlijk dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?route=$1 [QSA]
Gewijzigd op 05/09/2013 22:06:45 door Erwin H
 
N K

N K

05/09/2013 22:12:09
Quote Anchor link
Ik krijg mijn (php) 404 melding weer..
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:13:06
Quote Anchor link
Laat dan eens zien wat je precies hebt.
 
N K

N K

05/09/2013 22:14:47
Quote Anchor link
hoi Erwin,

mijn index.php staat een paar berichten terug. Of wil je iets anders zien?
De .htaccess staat in mijn root samen met index.php
htaccess:


RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]
Gewijzigd op 05/09/2013 22:17:13 door N K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 22:15:57
Quote Anchor link
ik heb dit:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ events.php?event=$1 [QSA]

Als ik die rewritebase erin zet doet mn site het niet meer
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:23:46
Quote Anchor link
@N K
ok, dan is het probleem (denk ik) duidelijk. Je moet namelijk wel goed begrijpen hoe die rewrite rule werkt. Elk request zal verwijzen naar dezelfde index file, met een get parameter. Als je dus naar www.domein.nl gaat, dan wordt dat herschreven naar www.domein.nl/index.php?p= je parameter p blijft dus leeg (er is verder geen route). In je index file vang je dat echter niet af. Je checkt op het niet bestaan van de parameter of anders op file_exists('pages/' . $page . '.php') (wat in dit geval 'pages/.php' wordt). Beide zijn niet correct en dus krijg je die 404 pagina.
Je zal dus nog de optie voor een lege parameter moeten opnemen.

@Donny
Wat gaat er bij jou dan mis? Je zegt dat er pagina's niet kunnen worden gevonden, maar dat is een beetje te weinig info voor mij om te kunnen zien wat er dan misgaat. De rewitebase heb je dus blijkbaar niet nodig.
Wat overigens nog een goede optie om je rewrite te testen, is om gewoon in je index file even de $_GET array te printen naar het scherm. Dan zie je precies welke rewrite goed gaat en welke niet. Als er dan een pagina niet gevonden kan worden, maar die GET array zie je wel, dan weet je dat het misgaat in je php stuk.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 22:28:36
Quote Anchor link
Oke, ik heb de print gedaan. De GET waarde bevat nu Array ( [event] => events/event/26 ). Normaal bevat het alleen het getal.
 
N K

N K

05/09/2013 22:31:25
Quote Anchor link
@Erwin

Thanks, ik dacht al zoiets maar je hebt me helemaal in de goede richting geholpen.

Heb nu dit wat werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    // Include Pages
    if (!isset($_GET['p']) || empty($_GET['p'])) {
    include "pages/home.php";
    }

    else {
    $page = $_GET['p'];
    if (file_exists('pages/' . $page . '.php')) {
        include('pages/' . $page . '.php');
    }
else {
        echo "404";    
    }
    }

?>
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:31:31
Quote Anchor link
@Donny
Zoals ik hierboven al zeg, je moet goed begrijpen hoe het werkt. Elk request dat er nu gedaan wordt gaat naar dezelfde index file, met het volledige pad in de opgegeven GET parameter. Je zal dus in php dat pad moeten gaan 'lezen' om te zien wat je moet doen. Het grote voordeel is dat je elke route nu dynamisch kan bouwen.
Gewijzigd op 05/09/2013 22:31:56 door Erwin H
 
N K

N K

09/09/2013 23:29:13
Quote Anchor link
Lastige materie dit..
Ik wil graag een GET parameter erbij hebben. Heb aardig wat gelezen maar kom er niet uit i.c.m. onderstaand voorbeeld.

Ik heb nu dit:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]

Op zich werkt dit wel maar al mijn paden binnen reset_password.php kloppen nu niet meer.
Bijv. bij een css bestand in deze pagina ziet het pad er nu uit als
http://localhost/site/reset_password/css/style.css
Terwijl het moet zijn
http://localhost/site/css/style.css

Kan iemand mij de juiste richting op helpen?
Gewijzigd op 09/09/2013 23:29:52 door N K
 
Erwin H

Erwin H

09/09/2013 23:38:41
Quote Anchor link
Maar dit is zo te zien een probleem van je urls opbouwen, niet van htaccess.
 
N K

N K

10/09/2013 10:58:55
Quote Anchor link
Mmm, hoe bedoel je?
Vanuit index.php haalt mijn script de pagina op die in mijn GET['p'] staat.
Al deze pagina's bevatten relatieve paden bijv. css/style.css.

Vanuit mijn email wil ik naar site/reset_password/25f2vrggg43g34 (waarbij dat laatste de value van de token is) kunnen. Kan het zijn dat mijn script op index.php niet goed werkt in combinatie met de .htaccess?
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 11:12:31
Quote Anchor link
De url die je geeft (http://localhost/site/reset_password/css/style.css) is niet herschreven door je htaccess, maar maak jij. Het gaat dus niet goed in het maken van je urls. Nogmaals, dat heeft niets met htaccess te maken.

Als het fout gaat door de relatieve paden, dan moet je of die relatieve paden loslaten, of een base pad opnemen in je html document.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<base href="http://www.domein.nl/">

De relatieve paden worden dan gebouwd vanaf dat pad en niet vanaf de url.
 
N K

N K

10/09/2013 18:49:51
Quote Anchor link
Okee, die base href werkt in ieder geval (DANK!) maar het smaakt een beetje als een workaround.

Ik vind het irritant dat ik niet snap waarom dit verkeerd gaat..;-)

Wat is het verschil tussen deze twee links?
http://localhost/site/reset_password/7c28f11d77f2f89e
http://localhost/site/login

Beide pagina's (reset_password en login) staan in dezelfde map (pages) en hebben dezelfde paden gedefinieerd.
Bij de eerste is er alleen een GET parameter toegevoegd.(token)

Toch probeert hij (bijv. een CSS bestand) bij de eerste vanuit een reset_password map te benaderen wat fout gaat.
Bij de tweede is dit gewoon zoals het hoort vanuit de root.
In beide scripts staat <link rel="stylesheet" href="css/style.css" />

Ik ben echt benieuwd waar ik dan de mist in ga..

(P.S.
is mijn htaccess regel wel goed? :
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
Deze heb ik zelf in elkaar geknutseld maar ik mis hier nog de nodige kennis in..)
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 19:47:45
Quote Anchor link
Het heeft niets te maken met een workaround, het heeft ermee te maken dat de browser niet weet waar het pad naar toe gaat. De browser berekent relatieve paden vanuit de url. Waarbij de laatste backslash als root wordt genomen.
Met jouw voorbeelden (let ook op de eerste twee!):
relatieve pad: css/style.css
url: http://localhost/site/login -> http://localhost/site/css/style.css
url: http://localhost/site/login/ -> http://localhost/site/login/css/style.css
url: http://localhost/site/reset_password/7c28f11d77f2f89e -> http://localhost/site/reset_password/css/style.css

Voor de browser klopt dit, maar door het rewriten van je urls klopt het voor jouw server niet meer. Daar is de root altijd http://localhost/site/
Vandaar dat je de browser even moet helpen om de root correct te krijgen en dat doe je met die <base>.
N K op 10/09/2013 18:49:51:
Beide pagina's (reset_password en login) staan in dezelfde map (pages) en hebben dezelfde paden gedefinieerd.
Bij de eerste is er alleen een GET parameter toegevoegd.(token)

Dat is niet waar. Je het er geen GET parameter aan toegevoegd, je hebt er een map aan toegevoegd. En dat is nu net het probleem. Een GET parameter komt na het vraagteken en daar zou de browser ook niet over vallen. Die extra 'map' wordt pas na het rewritten weer een GET parameter, maar dat weet de browser dus niet.



Toevoeging op 10/09/2013 19:49:36:

N K op 10/09/2013 18:49:51:
(P.S.
is mijn htaccess regel wel goed? :
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
Deze heb ik zelf in elkaar geknutseld maar ik mis hier nog de nodige kennis in..)

Als het werkt, werkt het, maar ik zou het niet doen. Ik zou gewoon bij de algemene blijven die ik boven heb gegeven en in je php script die route gaan interpreteren. Hoe meer uitzonderingen je al in de htaccess maakt, hoe inflexibeler (en lastiger te onderhouden) het wordt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.