htaccess alle bestanden via index.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ericbruggema x

ericbruggema x

07/02/2008 20:18:00
Quote Anchor link
Ik heb een klein vraagje,

Stel ik heb een directorie met allemaal bestanden die zo benaderd kunnen worden (zonder listing) maar wel directe access

bv http://www.webserver/files/plaatje.jpg

en ik wil toch graag dat alles bestanden eerst via een scriptje lopen.

dan moet bovenstaande url dit worden

index.php?file=plaatje.jpg

echter werkt dit niet met het volgende htaccess scriptje

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on

RewriteRule ^(.*)$ index.php?id=$1

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:19:31
 
Bo az

Bo az

07/02/2008 20:34:00
Quote Anchor link
toen ik het volgende in mijn .htaccess zette werkte het:

RewriteRule ^index.php$ index.php [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?id=$1

Let op die [L] die zorgt er voor dat de volgende regel niet wordt uitgevoerd! (De volgorde is dus ook van belang.)
 
Ericbruggema x

ericbruggema x

08/02/2008 09:36:00
Quote Anchor link
Bedankt Boaz,

Ik wist niet waar die L voor diende idd, zijn er nog meer commando's ala [L] die ik kan gebruiken!?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2008 10:06:00
Quote Anchor link
Flags in een RewriteRule

Zie dit hoofdstuk uit deze tutorial over ModRewrite...
 
Ericbruggema x

ericbruggema x

08/02/2008 10:08:00
Quote Anchor link
Bedankt Blanche, ik kan weer verder ;)
 
Ericbruggema x

ericbruggema x

08/02/2008 13:39:00
Quote Anchor link
Toch nog een vraagje, want ik gebruik nu het volgende om alle .html bestanden naar de juiste lokaties te wijzen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?query=$1 [L]


maar is het ook mogelijk om als er een ?keywoord=value achter de .html staat deze mee te geven? op een zelfde manier?
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

10/02/2008 10:24:00
Quote Anchor link
De waarden in de worden automatisch al opgepikt door de super global $_GET, en hoef je niet op te nemen in je query.
Ik gebruik deze code in m'n HTACCESS-file.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
# Set error document
ErrorDocument 404 http://www.yourdomain.tld/

# Start rewrite engine
RewriteEngine On

# Catch blocked folders
RewriteRule ^(folder1|folder2|folder3)(/(.*)?)?$ index.php

# Catch non existing files and/or folders
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^(.*)$ index.php [NC,L]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.