htaccess if else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

18/08/2016 16:05:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een manier waarop ik in htaccess een if else structuur kan opzetten.
Wat ik probeer is wanneer geen van de RewriteRules wordt toegepast, error.php wordt weergegeven.

Dit is wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^index$ index.php [L]

RewriteRule ^(.*)$ error.php [L]


Ik dacht dat wanneer "index" voldoet aan de RewriteRule, daarna niet verder wordt gekeken vanwege de L flag. Dit is echter niet het geval.

Ziet iemand de fout / wat ik moet doen om dit werkend te krijgen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:42:19
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2016 20:35:27
Quote Anchor link
>> Wat ik probeer is wanneer geen van de RewriteRules wordt toegepast, error.php wordt weergegeven.

Ik snap 'm niet. Die laatste regel hoort daar toch niet?

Als het geen bestand of directory is, dan gaat ie naar index.php, en als het wel een bestand of directory is laat ie die dus zien. Meer keuzes heb je niet, dus die error.php kan ook niet getriggerd worden.

Ik snap niet wat je wil bereiken.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

18/08/2016 20:51:04
Quote Anchor link
Als het een bestaand bestand of mapje is, moet 'ie daar naartoe gaan, is het /index, dan moet 'ie naar index.php gaan, is het iets anders, dan moet 'ie naar error.php gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2016 23:36:37
Quote Anchor link
>> is het iets anders, dan moet 'ie naar error.php gaan.

Het is geen bestand ... het is geen map => index.php

Het is wel een bestand of map => toon bestand of map

Iets anders is er niet, en dus is je error.php overbodig.

Snap je?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2016 23:45:10
Quote Anchor link
En wat gebeurt er als je 'ozzie' aanroept?

Geen map, geen bestand en geen index.....
 
Lord Gaga

Lord Gaga

18/08/2016 23:46:19
Quote Anchor link
Dan moet dus error.php worden aangeroepen. :P
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2016 23:51:50
Quote Anchor link
Maar wat doet ie dan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/08/2016 00:33:01
Quote Anchor link
Aha ... dan had ik het verkeerd begrepen ... ik dacht dat alles naar index.php moest.

En als je het dan zo doet:

RewriteRule !^index$ error.php [L]
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/08/2016 10:34:14
Quote Anchor link
Waarom laat je de applicatie zelf niet bepalen of iets een "error" is?

Oftewel, stuur alles door naar index.php, en inspecteer daar $_SERVER['REQUEST_URI'].

Als je dadelijk besluit dat andere pagina's ook toegankelijk moeten zijn, moet je je mogelijk opnieuw in allerlei bochten wringen en zul je hoogstwaarschijnlijk ook je .htaccess bestand opnieuw moeten aanpassen.

Last but not least creëer je nu een tweede "ingang" in je applicatie (error.php). Straks heb je tig van dit soort pagina's. Mogelijk hebben deze alle includes en/of een zekere layout. Wanneer je hier verschillende standalone bestanden voor hebt dan dupliceer je het werk voor het serveren van die (web)pagina's. Althans, ik ga er vanuit dat je uiteindelijk volledige (en kloppende) HTML-documenten uitspuugt?

Anyhoo, zorg gewoon dat je één voordeur hebt in je applicatie en niet allerlei zij- en achterdeuren.
 
Ivo P

Ivo P

19/08/2016 12:50:33
Quote Anchor link
Als het geen file Is
Als het ook geen map Is

Dan herschrijf je iets dat begint met index en daarachter niets tot index.php

De rest zou altijd naar error.php gaan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/08/2016 13:16:46
Quote Anchor link
Overigens zijn de RewriteConditions enkel van toepassing op de eerst(volgend)e RewriteRule.

De tweede RewriteRule heeft dus in principe géén RewriteConditions.
 
Ivo P

Ivo P

19/08/2016 21:27:42
Quote Anchor link
precies.

dus alleen als /index/ niet bestaat als map, dan kom je in index.php uit.

al het andere zou dus (ook als het wel bestaat) uit moeten komen in de error-pagina

---
Veel handiger is het, om alles wat niet bestaat naar index.php te leiden, en al daar uit te zoeken wat er moet gebeuren.

Misschien zelfs alle direct aangeroepen php files naar index.php te sturen.

Zelf zet ik alle php files buiten de document root behalve index.php
Die file zoekt uit wat er in de url stond en of hij dat begrijpt.
bijvoorbeeld /producten/list

zal in index.php leiden tot het aanroepen van de producten-control class.
Die zoekt vervolgens wat de volgende term in de url is.(list)
En dan zal hij aan de gang gaan om een lijst te tonen.
Staat er edit/12 dan zal hij de info van product 12 verzamelen en een edit-scherm tonen.

zo heb je altijd een zelfde soort ingang en kan de controller in kwestie zelf de rest van de url uitpluizen.
Dat voorkomt dat je in .htaccess gaat veronderstellen dat een url bestaat uit een string, slash, string, slash getal
danwel met een brei van 300 ondoorgrondelijke rewrite rules komt te zitten waarbij regel 39 en 153 strijdig blijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.