Htaccess maand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

16/10/2019 15:29:08
Quote Anchor link
Beste leden,

Graag zou ik de maand in tekst willen hebben in de URL.
Het is wel gelukt om de maanden in cijfers te krijgen, in de URL(Htaccess).
Ik weet dat F de volledige naam van een maand is.

$dt = new DateTime();
if(isset($_GET['y']) && isset($_GET['m'])) {
if(checkdate($_GET['m'], 1, $_GET['y'])) {
$dt = new DateTime($_GET['y'].'-'.$_GET['m'].'-1');
}
}
$intervalStart = $dt->format('Y-m-d'); // today
$intervalEnd = $dt->format('Y-m-t'); // end of month


echo '<a href="' . $dt->sub(new \DateInterval('P1M'))->format("m-Y") . '">Last month</a>

Htaccess -> ?m=$1&y=$2

Waar kan ik dit het beste allemaal aanpassen?

Met vriendelijke groet,

Levy

Toevoeging op 16/10/2019 15:30:38:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// PHP program to convert number to month name
  
// Declare month number and initialize it

$monthNum = 10;
  
// Create date object to store the DateTime format
$dateObj = DateTime::createFromFormat('!m', $monthNum);
  
// Store the month name to variable
$monthName = $dateObj->format('F');
  
// Display output
echo $monthName."\n";  
  
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:59:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2019 15:34:13
Quote Anchor link
Met welke reden wil je dat? Er hoeft maar een instelling op de server scheef te staan en je krijgt 'August' in plaats van 'Augustus', en je pagina is onbereikbaar.
Je kan ook prima een datum als dd-mm-yyyy opgeven, afhankelijk van de context.
 

16/10/2019 15:40:49
Quote Anchor link
Voor de indexering van Google en het is overzichtelijker dan een nummer. De bedoeling is dat de maand in de URL in het Engels komt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2019 15:49:32
Quote Anchor link
Als ik op internet rondkijk naar datums in URL, en de SEO, dan maakt het echt niet uit.
 

16/10/2019 16:13:29
Quote Anchor link
Oke, bedankt. Dan laat ik het zo.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/10/2019 16:48:12
Quote Anchor link
Idealiter wil je ook niet voor elk stuk functionaliteit een (of zelfs meer) rewriterules creëren. Dit wordt al gauw een onoverzichtelijke brei.

Dit zou ook min of meer inhouden dat elke pagina achter de schermen een bijbehorend standalone script heeft. Dus elke pagina vormt dan in wezen een ingang naar je website of -applicatie.

Als je zoiets aan het bouwen bent dan zul je dit proces meer moeten stroomlijnen (uit gebruikersgemak, maar ook uit oogpunt van veiligheid). Heel kort door de bocht zorg je dat je hele applicate één poort heeft die je toegang verschaft tot de rest van de code. Deze zogenaamde single point of entry is vaak index.php.

Wat dit soort applicatie dan ook vaak hebben is één enkele rewriterule die alles (intern) doorstuurt naar index.php. In index.php wordt dan de oorspronkelijk aangeroepen URL ($_SERVER['REQUEST_URI']) geïnspecteerd en wordt uitgerekend welke pagina geserveerd moet worden, of als blijkt dat dit bij nader inzien toch een onbekende pagina was, dan wordt een 404 pagina geserveerd. Je rekent dus in feite handmatig de pagina uit die bij een URL hoort, maar daarbij heb je het werk dus gedelegeerd van .htaccess naar PHP.

Een bijkomend voordeel van deze aanpak is dat je het verder uitrekenen van een specifieke pagina op zijn beurt ook verder kunt delegeren naar specifieke functionaliteit. Zo zou je (vanuit index.php) kunnen besluiten dat alles van de vorm calendar/* verder verwerkt wordt door de kalender-functionaliteit zelf. Hiermee paas je in wezen alles door naar de "interne voordeur" van dit specifieke stuk functionaliteit. En dit beïnvloedt verder niet de standaard "flow" waarbij alles door index.php gaat.

Zo zou je dus ook alles van de vorm forum/* kunnen delegeren naar een "forum index.php". Net zoals bij een kalender kan dit zeer handig zijn, want de diversiteit aan (zoekmachinevriendelijke) URL's die deze pagina's allemaal hebben is waarschijnlijk (op den duur) nogal groot, hiervan wil je niet een lijst in index.php hebben die alles doormapt naar een forum-overzicht, -categorie of -berichtenpagina. Dat zou een beetje onbegonnen werk zijn.

Het moge duidelijk zijn dat deze aanpak (single point of entry) zeer behulpzaam kan zijn bij het opstellen van zoekmachinevriendelijke URLs, zonder dat je je hiermee op voorhand beperkt qua mogelijkheden of vrijheid in de naamgeving.
 

16/10/2019 19:33:21
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie! Ja, dan heb je nog een betere structuur.
 
Mozen Rozendale

Mozen Rozendale

26/10/2019 14:01:40
Quote Anchor link
$dt = date("F",strtotime($dt));
echo '<a href="www.yoursite.com/index.php/iets'.$dt.'">>Last month</a>;
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/10/2019 14:32:02
Quote Anchor link
Iedereen kan URL's breien. Het is ook zaak dat bij aanroep de juiste handelingen worden verricht bij het verwerken van het request.

Het bovenstaande is dus maar een half antwoord, en daarmee dus eigenlijk geen antwoord.

Je hebt nu al op (ten minste) drie topics gereageerd met vanuit-de-heup-geschoten antwoorden die nogal kort door de bocht zijn.

Het gaat er niet om dat je zoveel mogelijk antwoorden geeft, het gaat erom dat je antwoorden geeft waar iemand iets aan heeft, en waar men mogelijk/hopelijk wat van opsteekt.

Het is fijn dat je zo enthousiast aan het typen bent, maar zou je dit enthousiasme wat in kunnen dammen ten faveure van iets langere, en beter onderbouwde, antwoorden die ook wat uitleg geven? Het bovenstaande voegt namelijk niet zoveel toe.
 
Mozen Rozendale

Mozen Rozendale

27/10/2019 13:06:10
Quote Anchor link
Als $dt in PHPmyAdmin staat als een date type, dan je met de vorige reactie de hele datum veranderen in de volledige maand.

$dt = new DateTime(); //2019-11-27 06:00
$dt = date("F",strtotime($dt)); //November

Waarom voegt dit niks toe? En wat is dat voor achtelijke reactie, Thomas?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2019 13:24:19
Quote Anchor link
Ik sluit mij aan bij Thomas en ik vind dit ook een antwoord die weinig betrekking heeft op het vraagstuk. In een ander topic legt Thomas je precies uit wat er niet goed gaat.

Het is erg attent dat je iemand wilt helpen, maar let dan op of een topic actueel is, en let er op dat je goede concrete antwoorden geeft die aansluiten op het vraagstuk. Tot nu toe zijn de gegeven antwoorden nog niet echt zinvol te noemen, hoewel het vriendelijk bedoeld zal zijn. Ook is enige uitleg als je een stukje code plaatst zeker niet overbodig.
Gewijzigd op 27/10/2019 13:37:47 door - Ariën -
 
Mozen Rozendale

Mozen Rozendale

27/10/2019 14:12:21
Quote Anchor link
Ja neem me niet kwalijk, dit is allemaal nieuw voor mij. Ik ben zonder studieachtergrond begonnen met PHP en loop vaak vast met dingen die niet lukken en probeer dingen te googlen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/10/2019 17:05:02
Quote Anchor link
Dat is prima, en het helpt veel als je zo'n onderzoekende aard hebt. Maar dat is pas het begin :).

Ik Google ook vaak wat dingen bij elkaar die ik zo niet precies weet en dat is prima, maar ik neem niet zomaar klakkeloos code of antwoorden over maar probeer te doorgronden wat er gebeurt zodat ik ook echt kan constateren dat het overnemen van code of een idee ook resulteert in het gewenste resultaat.

Vaak kom ik na een korte zoektocht op stackoverflow of een aanverwante site uit en het komt geregeld voor dat de reactie met de hoogste score, die het "antwoord" zou moeten geven op de vraag, niet het goede of beste antwoord is. Ik lees dus altijd nog even verder om te kijken of ik iets mis. Dit kan ontzettend veel inzicht opleveren. Vaak kun je prima volstaan met het (gedachtenloos) overnemen van het "antwoord" maar je mist dan (ten minste) een leermoment.

Dit inzicht, wat je ook opdoet door te programmeren, fouten te maken en deze vervolgens te debuggen (waarbij je echt met de neus op de feiten wordt gedrukt), is vele malen belangrijker dan de precieze code die je inklopt.

De implementatie doet er in wezen niet toe, deze doet naar alle waarschijnlijkheid wat deze behoort te doen en kan vele vormen hebben. Het gaat (wat mij betreft, in ieder geval) om de achterliggende gedachte(n) bij deze code. Daarom reageerde ik misschien wat gepikeerd op de korte codefragmenten zonder enige toelichting, die ook niet echt deden wat de topicstarter voor ogen had.

Achter zo'n reactie steekt misschien wel een briljant idee (waar zelfs ik niet aan gedacht had ;-)) maar als je dat dan niet onder woorden brengt/kunt brengen, hoe moeten anderen dan (direct) begrijpen wat je probeert te bereiken? Toegegeven, dat is een kunst apart, maar ook dat kun je min of meer leren door te oefenen.

En om antwoord te geven op je vraag:
Quote:
Waarom voegt dit niks toe?

Ik zei "niet zoveel", niet "niks". Op het moment dat je een soort van (complete) custom naamgeving wilt in de adressen van je webpagina's moet je ineens een heleboel dingen gaan regelen. Je moet dan een soort van stramien hebben die je in staat stelt om elke willekeurige URL te kunnen verwerken. En liefst ook een beetje op een fijne manier, wat het bakken van 4389573489538957358 RewriteRules al min of meer uitsluit :).

Vrije naamgeving in URLs valt min of meer in twee delen uiteen:
#1 het opstellen van de URLs zelf, en
#2 het verwerken van een URL die resulteert in het uitvoeren van de juiste bijbehorende code

Het gros van het werk zit in #2. Neemt niet weg dat #1 minder belangrijk is, maar als je ergens de nadruk op zou moeten leggen dan is dat #2.

Je zou #1 uit de losse pols kunnen doen, die verder helemaal niet is afgestemd op #2. Dat is in feite wat je in jouw codefragment doet: je verzint een of andere naamgeving voor een maand en plakt deze in een of andere (weliswaar statische, hard coded) URL. Prima, dat doet in wezen wat het moet doen en geeft "antwoord" op de vraag. Het dekt #1 min of meer, afgezien van het feit dat je rechtstreeks /index.php/ aanspreekt. Het idee van custom naamgeving is juist dat index.php zijn werk stilzwijgend op de achtergrond doet. Ook bestaat de site mogelijk uit meerdere onderdelen, dus het is misschien handig om dit op zijn minst te compartimenteren in een apart /calendar/ onderdeel ofzo. Wat in de kalenderfunctionaliteit gebeurt zou geen invloed moeten hebben op de naamgeving van de rest van de site tenzij misschien de hele website één grote kalender is ofzo, maar dat weet ik niet, dus daar doe ik ook geen aannames over.

Maar dan ga je eens kijken naar #2, de afhandeling hiervan. Hoe ga je zorgen dat deze altijd en onder alle omstandigheden werkt? De URL uit #1 was voor een groot deel statisch: het domein is hard coded. Dit heeft al tot gevolg dat zodra je deze code naar een ander domein verplaatst dat deze niet meer werkt. Er staat ook geen protocol voor de www, dus mogelijk wordt deze URL als een relatieve link beschouwd. Dan heb je gekozen voor "iets" als prefix (voorvoegsel), gevolgd door de maandnaam. Maar je bent helemaal vrij in je naamgeving, wat als je hier iets anders van maakt, bijvoorbeeld "kalender" ofzo, je hebt dan een omschrijvende naam van wat dat onderdeel doet. Hierbij zou (?) je ook gebruik moeten maken van slashes (/) om de verschillende onderdelen aan te duiden en niet alles simpelweg aan elkaar plakken. Elk partje van de URL heeft dan op die manier ook echt "betekenis". Een URL wordt dan bijvoorbeeld /kalender/december, ik noem maar wat. Maar je URL is nog steeds statisch. Wat als op een gegeven moment besloten wordt dat de /kalender functionaliteit verhuist naar het onderdeel /evenementen? Op dit moment is er geen enkele koppeling tussen #1 en #2 dus dat verandert niet automatisch mee. Je moet dan weer in code/een template gaan hacken om deze hard coded waarde te fixen. Wat ook weer foutgevoeliger wordt als je vanuit meerdere plaatsen naar deze functionaliteit verwijst.

Dit zou een ander verhaal zijn wanneer de volledige URL dynamisch opgebouwd zou worden met een soort van linkfunctie. Dan zou het protocol, de website en de interne locatie (van de "voordeur" van deze functionaliteit) dynamisch mee kunnen veranderen op het moment dat deze wijzigen en deze functionaliteit genereert dan automatisch de nieuwe URL zonder dat je ook maar één letter code hoeft aan te passen.

Als je dus met dit soort routingsvraagstukken te simpele oplossingen kiest dan bijt dit je waarschijnlijk na verloop van tijd enorm in je staart. Het is van groot belang dat je veel zorg en denkwerk steekt in je aanpak, zodat je hier bij een generieke implementatie de vruchten van kunt plukken.

Het streven zou altijd "Zo simpel mogelijk, maar niet simpeler." moeten zijn.

Het makkelijke deel van dit hele verhaal zit nog steeds in het genereren van de URLs (wat dus eigenlijk dynamisch zou moeten zijn) en in zekere zin maakt het niet zoveel uit wat je kiest (maar zinvole naamgeving is wel een pre) dus het enkel geven van een "implementatie" van één naamgevingsvariant lost het probleem nou niet bepaald op. Te meer omdat je nog met de hele verwerking (#2) zit. En daarbij de rest van je site ook nog normaal door moet blijven werken.

Daarom voegt jouw antwoord dus niet zoveel toe :).

NB: je zou natuurlijk ook voor een tussenvorm kunnen kiezen, waarbij je gedeeltes van URLs dynamisch maakt. Dan zou je wel wat meer RewriteRules kunnen inzetten, maar het gevaar daarvan is dat je dan toch snel weer op een hellend vlak terecht komt.
Gewijzigd op 27/10/2019 17:09:04 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.