htaccess mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 15:05:00
Quote Anchor link
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:55:22
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/11/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Je sluit je URL zoals je hem weergeeft al niet af met een / zo zet je hem wel in je .htacces..

Daarnaast werkt mod_rewrite vaak niet onder windows... Dus als je op localhost/ windows test gaat dat niet werken
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 16:53:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 15:05:
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?

hallo...

probeer eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


uitleg :::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteEngine On

weet je wellicht al..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

basis map:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1

hier veranderd (.*) --> hier word uw waarde uitgehaalt...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1

zelfde als daarjuist maar zonder een "/" na de url
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:23:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 17:55:
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.

als .htaccess in de map porfolio zit..
dan moet het er zeker in ;)

werkt het of niet?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 18:26:00
Quote Anchor link
nee het werkt niet.

Mijn andere paginas bv home.php mogen toch ook rechtstreeks in die map zitten he?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:29:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 18:26:
nee het werkt niet

dus het bestand .htaccess staat in de map portfolio met de inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


ga dan naar http://localhost/portfolio/index/000
(--> http://localhost/portfolio/index/000 OF http://localhost/portfolio/index/000/)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:11:00
Quote Anchor link
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:28:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:11:
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen

steek je map er in ;)
"/portfolio/css.css" ...

css.css --> bestand van je css bestand

cv?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:37:00
Quote Anchor link
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:39:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:37:
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt


??

geef eens de bestandsroot en de <link> ding ;)

maar ik versta je vraag niet :s
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:44:00
Quote Anchor link
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css

*die css map zit in de portfoliomap
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:47:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:44:
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css


ajaja...
dan is uw link wel /portfolio/css/css.css eh.. :)
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:02:00
Quote Anchor link
en gaat het nu?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:09:00
Quote Anchor link
die link ligt goed hoor op mijn index pagina.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:14:00
Quote Anchor link
dus het werkt?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:17:00
Quote Anchor link
nee, als ik index.php?nav=000 intyp dan werkt mijn css ens als ik index/000/ intyp niet
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:20:00
Quote Anchor link
eeuhm...

wil je eens de code geven van index.php ...
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="stylsheets/mystyle.css" />
<title>Portfolio</title>
</head>
<body>
    <div id="container">
        <div id="containerleft">
            <div id="top"></div>
            <div id="nav">
                <ul>
                    <a id="010" href="index/000"><li>Home</li></a>
                    <li>about</li>
                    <a id="010" href="index.php?nav=010"><li>Projecten</li></a>
                    <li>Contact</li>
                </ul>
            </div>
            <div id="index">
                <div id="afbeelding">
                    <img src="layoutimg/picture.jpg" alt="afbeelding" />
                </div>
                <div id="titelbalk">
                    <img src="layoutimg/project.png" alt="projecten" />
                    <h1>Projecten</h1>
                </div>
                   <?php
                //array met toegelate paginanamen
                $aNav = array(
                    '000' => true,
                    '001' => true,
                    '010' => true,
                    '011' => true
                );
                if(isset($_GET['nav'])){
                    if(array_key_exists($_GET['nav'], $aNav)){
                        switch($_GET['nav']){
                            case
'000';
                            include('home.php');
                            break;
                            case
'001';
                            //include('about.php');
                            break;
                            case
'010';
                            include('project.php');
                            break;
                            case
'011';
                            //include('contact.php');
                            break;
                            default;

                            include('home.php');
                        }
                    }

                    else
                        echo '<p>De Pagina die u opvroeg bestaat niet</p>';
                }

                else
                    include('home.php');
                ?>
              
                <div id="bodem">
                    <p>Remeysen Thomas</p>
                </div>
            </div>    
        </div>
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:30:00
Quote Anchor link
Zelfde issue bij mij atm.

Ook ik krijg in mijn menu nog steeds shop.php?cat=Naam te zien ipv shop/naam

En als ik handmatig www.domein.nl/shop/Naam intyp is mijn CSS ook weg..


htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^shop/(.*) shop.php?cat=$1


Het menu waar de link inzit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
            <div id="category">';
            $products=new products();
            $items=$products->ShowCategory();
            $i=1;
            foreach($items as $item){
                $aantal = count($item);
                echo '<a href="shop.php?cat='.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
                if($i <= $aantal){
                    echo ' | ';
                }
                $i++;
            }
            echo '
            </div>


stylesheet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:44:00
Quote Anchor link
aan allebij::

/ - map- / -css bastand-

dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="/css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.