.htaccess multi-language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »
Bart Tuma

Bart Tuma

30/05/2011 23:23:28
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben op dit ogenblik bezig met een meer-talige website. Nu loop ik hierin vast met mijn .htaccess.

Als de bezoeker voor het eerst komt moet hij 'doorgestuurd' worden naar 'www.domein.nl/nl/' omdat de bezoeker nog geen keuze heeft gemaakt.

Mijn vraag nu is van hoe zorg ik ervoor dat Nederlands als standaard taal aangesproken wordt en indien er gekozen is voor Engels dat de URL automatisch 'www.domein.nl/en/' wordt? en dat deze ook meegezonden wordt naar de 'normale url' zoals ik hieronder doe?.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(nl|en)/werken/$ index.php?module=werken.overzicht&taal=$1 [L]


Nu kwam ik deze tegen, alleen ik kon hier geen wegwijs mee worden.
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/meertalige-website-met-fake-folders-en-htaccess/68781/

Wie kan mij hiermee helpen? alvast bedankt voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:38:44
 
The Force

The Force

31/05/2011 03:01:15
Quote Anchor link
Je zult dan met PHP moeten bijhouden welke taal de gebruiker heeft geselecteerd. Dat kan met bijvoorbeeld sessies. Als er geen sessie bestaat met dan is 'nl' de default:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!isset($_SESSION['language'])) {
    $_SESSION['language'] = 'nl';
}

?>


Je kan dan in elke link de goede taal gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://jewebsite.nl/<?php echo $_SESSION['language']; ?>/werken">Link</a>


Als iemand de taal wil veranderen pas je de sessie aan. De links veranderen dan dus ook. Je kan dan gewoon de RewriteRule gebruiken die je zelf had gepost. Het voordeel van een sessie is dat onthouden kan worden wat mensen hadden gekozen voor taal. ALs mensen dus later terugkomen op jewebsite.nl dan zou je ze meteen de goede taal kunnen voorschotelen. Daarom zou ik ook niet alle bezoekers die op de hoofdpagina komen meteen laten doorsturen naar jewebsite.nl/nl.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2011 03:11:11
Quote Anchor link
The Force op 31/05/2011 03:01:15:
Het voordeel van een sessie is dat onthouden kan worden wat mensen hadden gekozen voor taal. ALs mensen dus later terugkomen op jewebsite.nl dan zou je ze meteen de goede taal kunnen voorschotelen.

Sessie verloopt toch na sluiten browser?
 
Erwin Renkema

Erwin Renkema

31/05/2011 05:50:30
Quote Anchor link
Kan, hoef niet. Cookies en het nieuwe HTML5 Local Storage kunnen die variabelen langer vasthouden.
.htaccess is niet primair bedoeld voor dit soort redirects.

Met PHP kun je makkelijk een refresh header sturen. Zie: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/de-header-refresh-functie/305/
 
Bart Tuma

Bart Tuma

31/05/2011 16:26:53
Quote Anchor link
Als je nu een taal hebt gekozen, bijvoorbeeld Nederlands, dan zou je achter elke url '/nl/' moeten krijgen ook als een bezoek op een later tijdsstip terug keert.

Dit zal toch door middel van .htaccess dan moeten? Want als ik in mijn tekst editor een link aanmaak naar '/wereken-in-groningen/' dan zal hij toch automatisch '/nl/' ervoor moeten zetten.

Hoe krijg ik dat voor mekaar dan?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 16:35:43
Quote Anchor link
Bart, door de waarde van de sessie te echoën in je URL's.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="/<?php echo $_SESSION['UserLanguage']; ?>/home">Home</a>


Of je geeft het NIET mee in de URL en je gaat de taalbestanden ophalen afhankelijk van de waarde van de sessie. En je kunt het dan uitbreiden met bijvoorbeeld .com en .de extensies.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
# Snel en onveilig voorbeeldje:
include "includes/languages/" . $_SESSION['UserLanguage'] . ".php";
?>
Gewijzigd op 31/05/2011 16:39:14 door PHP Scripter
 
Bart Tuma

Bart Tuma

31/05/2011 16:41:34
Quote Anchor link
@php Scripter

Ja dat kan in php zelf ja, maar wat nu als je het via een editor (wysiwyg) doet? hoe zorg ik er dan voor dat door middel van de gekozen of standaard taal dat die automatisch erachteraan komt?

dus dat niet in de bron staat: http://www.domein.nl/mijn-pagina/
maar dat hij automatisch er van maakt: http://www.domein.nl/en/mijn-pagina/

En daar loop ik op vast.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 16:49:05
Quote Anchor link
Bart, dan zul je misschien iets moeten proberen met str_replace.

Even een klein voorbeeldje, heb het niet getest en je moet het nog uitwerken omdat hij niet volledig is en nu alleen de URL pakt. Maar eigenlijk moet je de hele content van de editor onderzoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function MakeMultiUrl ($InputString)
{

    $BaseUrl  = "http://www.jouwdomein.nl/";
    echo str_replace($BaseUrl, $BaseUrl . "/" . $_SESSION["UserLanguage"], $InputString);
}

?>


Toevoeging op 31/05/2011 16:50:17:

Wat ik ook niet snap. Je hebt toch ook voor elke taal een aparte inhoud ingevoerd op een editor? Dan kun je daar toch ook de URL's anders neerzetten?

Toevoeging op 31/05/2011 16:51:38:

Hallo, welkom op onze website. Klik hier voor de voorpagina!

Hello, welcome to our site. Click here for the homepage!
Gewijzigd op 31/05/2011 16:49:29 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.