.htaccess probleem bij meerdere inputs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Reinhout

reinhout

05/01/2008 11:47:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/536/1376/

Ik heb mijn htaccess aangepast naar bovenstaande tutorial, maar ik heb heel wat problemen om iets als
index.php?page=3&id=3
om te vormen naar
mijndomein.be/3/3

-->http://reinhout.onlinetutorials.be
In het menu wordt ?page= gebruikt en aan de linker kant zijn er linkjes met ?page=&id=
mijn .htaccess code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^/(.*)/(.*)/$ index.php?page=$1&id=$2 [L]
RewriteRule ^/(.*)/$ index.php?page=$1 [L]


Ik zoek al een uur op dit ding en het is waarschijnlijk weer zo'n domme fout zijn...maar ik kan ze niet vinden -_-'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Reinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:25:23
 
- -

- -

05/01/2008 11:50:00
Quote Anchor link
Ten eerste: ik snap niet wat je wilt, en wat het probleem is. Als je dat nog even duidelijk uit kunr leggen.

Ten tweede, je moet eventjes allebei de rules kopieëren, zodat het ook zonder slash aan het einde werkt. Zo dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^/(.*)/(.*)/$ index.php?page=$1&id=$2 [L]
RewriteRule ^/(.*)/(.*)$ index.php?page=$1&id=$2 [L]
RewriteRule ^/(.*)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^/(.*)$ index.php?page=$1 [L]

Daarnaast kan je proberen die $ weg te halen, dat helpt bij mij nog wel eens.
 
Reinhout

reinhout

05/01/2008 11:59:00
Quote Anchor link
Het probleem is dat er een 404 verschijnt als je op een link klikt, of op een knopje in het menu...
Het probleem blijft met die nieuwe code
 
- -

- -

05/01/2008 12:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^(.*)/(.*)/$ index.php?page=$1&id=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?page=$1&id=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?page=$1 [L]

Of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^(.*)/(.*)/ index.php?page=$1&id=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/(.*) index.php?page=$1&id=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^(.*) index.php?page=$1 [L]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2008 12:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteRule ^(.*)/(.*)/$ index.php?page=$1&id=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?page=$1&id=$2 [L]

Deze regel doe hetzelfde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*)/(.*)/?$ index.php?page=$1&id=$2 [L]

Scheelt je weer een regel ;)
 
- -

- -

05/01/2008 12:05:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 05.01.2008 12:04:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteRule ^(.*)/(.*)/$ index.php?page=$1&id=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?page=$1&id=$2 [L]

Deze regel doe hetzelfde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*)/(.*)/?$ index.php?page=$1&id=$2 [L]

Scheelt je weer een regel ;)
Werkt dt echt? Ik had er ooit eens mee geklooid, maar dat ging niet... Nou ja, bedankt!
 
Reinhout

reinhout

05/01/2008 12:23:00
Quote Anchor link
Groter probleem :(
--> http://reinhout.onlinetutorials.be

edit:
Als ik hetvolgende gebruik werkt de ?page= wel...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine On

    # bestaande mappen of bestanden
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^.* - [L]

    # niet-bestaande mappen of bestanden
    RewriteRule ^(.*)/? index.php?page=$1 [L]

</IfModule>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
- -

- -

05/01/2008 12:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine On

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^.* - [L]

    RewriteRule ^(.*)/(.*)/? index.php?page=$1&id=$2 [L]
    RewriteRule ^(.*)/? index.php?page=$1 [L]

</IfModule>

En je moet je stylesheets (en JavaScript, RSS-feeds, etc.) absoluut (http://www.jouwsite.nl/stylesheets/style.css of /stylesheets/style.css) linken, niet relatief (../stylesheets/style.css of stylesheets/style.css).

Persoonlijk vind ik dit fijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
define ('_BASE', 'http://www.jouwsite.nl/');
define ('_BASE_CSS', _BASE . 'stylesheets/');
define ('_BASE_JS', _BASE . 'javascripts/');
?>

[...]
<style type="text/css">
    <!--
        @import "<?php echo _BASE_CSS; ?>style.css";
        @import "<?php echo _BASE_CSS; ?>forms.css";
    //-->
</style>
[...]
<script type="text/javascript" src="<?php echo _BASE_JS; ?>functions.js"></script>
<script type="text/javascript" src="<?php echo _BASE_JS; ?>prototype.js"></script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Reinhout

reinhout

05/01/2008 12:35:00
Quote Anchor link
ow, sry, wist ik niet :$
hartelijk bedankt!!!
 
- -

- -

05/01/2008 12:37:00
Quote Anchor link
Alsjeblieft ;-)
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

05/01/2008 12:38:00
Quote Anchor link
Jonathan schreef op 05.01.2008 12:30:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine On

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^.* - [L]

    RewriteRule ^(.*)/(.*)/? index.php?page=$1&id=$2 [L]
    RewriteRule ^(.*)/? index.php?page=$1 [L]

</IfModule>

En je moet je stylesheets (en JavaScript, RSS-feeds, etc.) absoluut (http://www.jouwsite.nl/stylesheets/style.css of /stylesheets/style.css) linken, niet relatief (../stylesheets/style.css of stylesheets/style.css).

Persoonlijk vind ik dit fijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
define ('_BASE', 'http://www.jouwsite.nl/');
define ('_BASE_CSS', _BASE . 'stylesheets/');
define ('_BASE_JS', _BASE . 'javascripts/');
?>

[...]
<style type="text/css">
    <!--
        @import "<?php echo _BASE_CSS; ?>style.css";
        @import "<?php echo _BASE_CSS; ?>forms.css";
    //-->
</style>
[...]
<script type="text/javascript" src="<?php echo _BASE_JS; ?>functions.js"></script>
<script type="text/javascript" src="<?php echo _BASE_JS; ?>prototype.js"></script>


kan wel als je een baseurl opgeeft
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/01/2008 12:42:00
Quote Anchor link
Offtopic:

Je CSS ziet er goed uit zeg!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2008 12:44:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 05.01.2008 12:42:
Offtopic:

Je CSS ziet er goed uit zeg!
Komt ie je bekend voor, Jan? :-P
 
Reinhout

reinhout

05/01/2008 12:46:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 05.01.2008 12:42:
Offtopic:

Je CSS ziet er goed uit zeg!

Moet je maar kunnen he :P;)
 
- -

- -

05/01/2008 12:54:00
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/01/2008 12:55:00
Quote Anchor link
@ reinhout: je moet alleen nog even een character set definieren (liefst UTF 8)
 
Reinhout

reinhout

05/01/2008 20:47:00
Quote Anchor link
Jonathan schreef op 05.01.2008 12:54:

Damn, dacht ik dat het helemaal werkte -_-'
Ligt dat ook aan zo'n slechte include?
In mijn stylesheet gebruik ik ook ../ (bij background-images) omdat dat naar een hoger gelegen map moet verwijzen...Moet ik die dan ook allemaal aanpassen


Jan Koehoorn schreef op 05.01.2008 12:55:
@ reinhout: je moet alleen nog even een character set definieren (liefst UTF 8)

Toegevoegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
Reinhout

reinhout

06/01/2008 20:42:00
Quote Anchor link
Jonathan schreef op 05.01.2008 12:54:

Moet ik nu in mijn stylesheet ook alles zonder ../ doen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/01/2008 20:44:00
Quote Anchor link
Je hebt mod rewrite gebruikt om mooie urls te krijgen?
Dan moet je je stylesheets met een absoluut pad includen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.