.htaccess rewrite url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »
Yea Rupie

Yea Rupie

09/06/2010 19:18:28
Quote Anchor link
Heej,

Ik zou graag mijn URL's rewriten, maar het werkt niet helemaal!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.+) index.php?p=$1 [L]


voorbeeld URL: http://www.xxx.nl/faq
resultaat: Array ( [p] => index.php )
verwacht resultaat: Array ( [p] => faq )
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:00:25
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

09/06/2010 19:44:36
Quote Anchor link
RewriteRule regels worden steeds opnieuw uitgevoerd totdat er niets meer match. Dus eerste loop:
faq -> index.php?p=faq
Tweede loop:
index.php -> index.php?p=index.php
Derde loop is zelfde, dat snaptie, en dan stoptie. Je zult dus het dus zodanig moeten maken dat de tweede loop niet matcht. Dit kan je bijv. doen met een RewriteCond regel.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

09/06/2010 19:57:25
Quote Anchor link
Thx !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.+) index.php?p=$1 [L]
RewriteBase /
# END #
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 19:19:54
Quote Anchor link
* Nieuwe vraag, zelfde script/topic

Nu wil ik een 2e en 3e GET variabel toevoegen, hoe gaat dit?
Gewijzigd op 10/06/2010 19:23:18 door Yea Rupie
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 19:23:04
Quote Anchor link
Wat moet hier nog aan gebeuren dan?
Het is veel beter als je gewoon de hele query in die ene parameter doet en er dan met PHP mee aan de slag gaat: dat is veel flexibeler.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 19:28:41
Quote Anchor link
voorbeeld URL: http://www.xxx.nl/faq/6/7
verwacht resultaat: Array (
[p] => faq,
[m] => 6,
[y] => 7,
)
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 19:33:35
Quote Anchor link
Precies gewoon in PHP doen.
Je kan dit op allemaal manieren oplossen.
Kijk ook eens naar Zend_Controller_Route, in mijn ogen dicht bij de ideale oplossing.

Als je maar 1 route hebt kan het natuurlijk heel makkelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$array
= array();
list($array['p'], $array['m'], $array['y']) = explode('/', trim($_GET['p'], '/'));
?>

Maar als je meerdere mogelijkheden wilt toestaan wordt het ingewikkelder.
Je moet het 'strategy' patroon toepassen.
Dan maak je een router die de routes regelt. Bij een request gaat de router alle routes af en als er 1 'past' wordt die geselecteerd en uitgevoerd.

Edit:
Voorbeeld, in OO
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class Router
{
    protected $_routes = array();
    public function addRoute(Route $route)
    {

        $this->_routes[] = $route;
    }

    public function dispatch($query)
    {

        $query = trim($query, '/');
        // Zoek in omgekeerde volgorde
        for($i = count($this->_routes)-1; $i<=0; $i--) {
            if($this->_routes[$i]->fits($query)) return $this->_routes[$i]->getParams();
        }

        throw new Exception('No route found for '.$query);
    }
}


interface Route
{
    protected $_query, $_params;

    // Controleert of de query past in de route en zo ja, vult de gevonden parameters in in $_params
    public function fits($query);
    public function getParams();
}

?>
Gewijzigd op 11/06/2010 20:38:22 door Pim -
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

10/06/2010 20:40:54
Quote Anchor link
Ja kan in principe alles doen wat je wil. Meerdere vars gaat bijv. zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/([^/]+) index.php?p=$1&m=$2&o=$3 [L]

Hierbij heb ik de punt(die alles matcht) vervangen door "[^/]"(alles behalve /).
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 21:09:38
Quote Anchor link
Piet Verhagen op 10/06/2010 20:40:54:
Ja kan in principe alles doen wat je wil. Meerdere vars gaat bijv. zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/([^/]+) index.php?p=$1&m=$2&o=$3 [L]

Hierbij heb ik de punt(die alles matcht) vervangen door "[^/]"(alles behalve /).

Hierbij kom ik in de knoop met mijn css en afbeeldingen.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/06/2010 22:22:06
Quote Anchor link
Bedoel je dat die ook gerewrite worden? Nee toch? Want daar zorgen je twee RewriteCond regels al voor.

Of bedoel je dat je relatieve paden gebruikt? Dan heb je volgens mij twee gemakkelijke oplossingen: absolute paden gebruiken (beginnend met een /) maar dat is onhandig als je lokaal in een map en op de server in de root je site draait. Andere optie is <base href="/mijn/site/"> in de head van je HTML zetten, dan wordt dat pad altijd als basis voor je relatieve regels gebruikt.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 22:33:52
Quote Anchor link
Ik heb het gewoon allemaal in 1 map en de images appart:
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />
 
Jelmer -

Jelmer -

10/06/2010 22:35:47
Quote Anchor link
<base href="/absolute/url/naar/site"> of, waarschijnlijk aan je rewrite regels te zien dus simpelweb <base href="/"> aan HEAD toevoegen zou dat al moeten oplossen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

10/06/2010 23:12:02
Quote Anchor link
Jah maar ... je moet het zelf een beetje specificeren.
Yea Rupie op 10/06/2010 19:28:41:

Op een plek waar je een cijfer verwacht, zoals die 6 en die 7 kun je "[0-9]+" doen of bijv. nog exacter "[0-9]{1,3}"(minimaal 1 cijfer, max 3). En zodoende moet je het geheel zodanig in elkaar steken dat er geen conflicten optreden.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:07:17
Quote Anchor link
mmm.. Ik heb nu deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([0-9/]{1,2})/([0-9/]{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]

Hij gaat nog niet helemaal goed,
$2 = Maand
$3 = Jaartal
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 17:41:20
Quote Anchor link
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:54:58
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 11/06/2010 17:41:20:
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?


De pagina laad niet correct, de css doet het niet en de plaatjes ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+) index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]
RewriteBase /
# END #
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 17:56:12
Quote Anchor link
Dat komt omdat je relatieve paden gebruikt voor je css en plaatjes. Die denken dat ze in de map /pagina/1/2/ moeten zoeken. Zie mijn reacties over <base> en absolute urls.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:57:24
Quote Anchor link
Yea Rupie op 11/06/2010 17:54:58:
Jelmer rrrr op 11/06/2010 17:41:20:
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?


De pagina laad niet correct, de css doet het niet en de plaatjes ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+) index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]
RewriteBase /
# END #




Bij een url van : home/6/2010
Is dit de $_GET variabel: Array ( [page] => home )

en als ik base gebruik, komt die in home/6/

verder zal ik overal dit voorzetten: http://www.xxx.nl
Gewijzigd op 11/06/2010 18:02:32 door Yea Rupie
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 19:27:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)$ index.php?page=$1 [L]

Die $ aan het eind van het pattern staat voor "het einde". Als er niets na komt, matcht die regel niet.
Andere oplossing is om gewoon die twee RewriteRules om te wisselen, zodat de minst-specifieke, die dus het meeste matcht, onderaan staat.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

11/06/2010 20:32:29
Quote Anchor link
Yea Rupie op 11/06/2010 17:57:24:
verder zal ik overal dit voorzetten: http://www.xxx.nl

Complete domeinnaam hoeft er niet voor, pad beginnen met een / kan ook.
 
Pim -

Pim -

11/06/2010 20:38:06
Quote Anchor link
Heb je mijn post over het in PHP regelen van routes überhaupt gelezen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.