htaccess van ?p=*** naar ?***

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matshofman

matshofman

22/01/2010 22:27:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zou graag willen dat de URL van mijn website wordt veranderd van ?p=*** naar ?***.

(*** is de waarde)

ik heb dit nu in mijn .htaccess bestand staan maar dan krijg ik "500 Internal Server Error"

RewriteEngine on
RewriteRule ^?(get)$ ?p=$1

Ik hoop dat iemand mij kan helpen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matshofman
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 03:25:43
 
Bas Php

Bas Php

22/01/2010 22:50:00
Quote Anchor link
RewriteEngine on
RewriteRule ^?$ ?p=$1

volgens mij moet dit zo(A)
 
Matshofman

matshofman

22/01/2010 23:08:00
Quote Anchor link
Dan krijg ik ook "500 Internal Server Error"
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

22/01/2010 23:08:00
Quote Anchor link
Waarom zou je dat doen? De tekens na het vraagteken stellen de naam van je get waarde voor
 
Matshofman

matshofman

22/01/2010 23:16:00
Quote Anchor link
ik vind het wat mooier staan als er staar

www.website.nl/?voorbeeld

ipv

www.website.nl/?p=voorbeeld

daarom
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

22/01/2010 23:27:00
Quote Anchor link
en hoe wil jij ooit een waarde aan die get var geven?
 
Midas

Midas

22/01/2010 23:54:00
Quote Anchor link
Niet mogelijk.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

22/01/2010 23:58:00
Quote Anchor link
Idd Midas ;), wou het hem eerst zelf laten ontdekken maar jij valt meteen met de deur in huis xP


Edit:
1500ste post
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter De Schuyter
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/01/2010 00:05:00
Quote Anchor link
Waarom niet meteen:

www.website.nl/voorbeeld ?

Nog mooier.
 
- -

- -

23/01/2010 00:25:00
Quote Anchor link
Zoals je het nu doet wordt er steeds weer opnieuw verwezen:

1) ?test
2) ?p=test
3) ?p=p=test
4) ?p=p=p=test
etc.

Hoe het wel kan: in je PHP-code zet je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_GET
['p'] = $_SERVER['QUERY_STRING'];
...
rest van je code...
?>
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

23/01/2010 06:53:00
Quote Anchor link
Waarom niet zonder vraagteken?
 
Steff   an

Steff an

23/01/2010 10:19:00
Quote Anchor link
Ik weet niet waarom je het persé zo wil hebben. Zonder vraagteken is veel makkelijker...., maar zie het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{QUERY_STRING} [^=]([^&]+)
RewriteRule ^index\.php$ index.php?p=%1 [L]

Ik zeg niet dat dit werkt, maar een constructie als dit zou moeten werken. Ik heb het niet getest.

@midas & paradox: het kan dus WEL
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steff an
 
Matshofman

matshofman

23/01/2010 15:30:00
Quote Anchor link
Jonathan schreef op 23.01.2010 00:25:
Zoals je het nu doet wordt er steeds weer opnieuw verwezen:

1) ?test
2) ?p=test
3) ?p=p=test
4) ?p=p=p=test
etc.

Hoe het wel kan: in je PHP-code zet je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_GET
['p'] = $_SERVER['QUERY_STRING'];
...
rest van je code...
?>


Dat is wat ik zocht, ik had hier nog nooit van gehoord.

Bedankt
 
Roel -

Roel -

23/01/2010 15:55:00
Quote Anchor link
Ik heb nog nooit in 3 jaar PHP'en van $_SERVER['QUERY_STRING'] gehoord, maar dit is de beste manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (isset($_GET['informatie'])) {
    echo 'Dit is informatie.';
}

?>


Dan krijg je dus dit: pagina.php?informatie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.