Htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »
Machiel K

Machiel K

24/12/2012 16:03:15
Quote Anchor link
Ik gebruik de GET functie om een bericht te veranderen in de htcasses.

De link is nu: site.nl/bericht/veranderen?id=1.
Hoe ik het wil hebben: site.nl/bericht/veranderen/1/

Nu heb ik zelf al wat stappen ondernomen. Mijn htaccess ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^bericht/veranderen/(.*) bericht/veranderen?id=$1 [L,QSA]


Als ik naar site.nlbericht/veranderen/1 ga heb ik geen effect, en geen idee wat ik fout doe.

Htaccess is niet echt mijn ding, toch wil ik de URL's mooi hebben.

Kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:07:30
 
No One

No One

24/12/2012 16:33:41
Quote Anchor link
is een die ik gebruik. zet m in de root en handel in PHP de url af. is makkelijker dan wat jij doet en zo hoef je maar 1x die htaccess aan te passen ;). deze negeert bestaande mappen en bestanden...voor de rest stopt hij de hele url vanaf site.nl in een $_GET['request']

in jou geval krijg je dan /?request=/bericht/veranderen/1/ dus $_GET['request'] = "/bericht/veranderen/1/"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L]

RewriteRule ^(.*) /index.php?request=$1 [L]
 
Machiel K

Machiel K

24/12/2012 16:46:42
Quote Anchor link
Me pagina's rewrite ik zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L]
RewriteRule ^(.*?)$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]


Hetzelfde als @Henze zei dus, maar dan request -> pagina maken.

site.nl/index.php?pagina=bericht/veranderen werkt, maar als ik site.nl/index.php?pagina=bericht/veranderen/1 doe krijg ik een 404. Hij pakt het ID dus niet.

Die pagina's goedzetten had ik al, maar het gaat me nu om het ID.
Gewijzigd op 24/12/2012 17:56:06 door Machiel K
 
No One

No One

27/12/2012 09:23:29
Quote Anchor link
das toch simpel? in php krijg je een $_GET['pagina'] variabele met "bericht/veranderen/1" gebruik end(explode("/", $_GET['pagina'])) om de laatste variabele op te halen?
 
Machiel K

Machiel K

27/12/2012 14:39:21
Quote Anchor link
En wat gebruik ik dan om drie variable op te halen?

Toevoeging:
Eigenlijk een onhandige manier? Want er bestaat geen pagina die site.nl/bericht/veranderen/1 heet, dus krijg je een 404 error..
Gewijzigd op 27/12/2012 14:41:47 door Machiel K
 
Danny L

Danny L

27/12/2012 20:10:31
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^bericht/veranderen/([0-9]+)/?$ edit.php?id=$1 [L]


([0-9]+), omdat je alleen een ID wilt ophalen dat alleen uit getallen bestaat. Als je meerdere variabelen wil ophalen doe je gewoon simpelweg:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^bericht/veranderen/([0-9]+)/(.*?)/?$ edit.php?id=$1&extra=$2 [L]


Misschien doe ik iets verkeerds, maar bij mij werkt het wel altijd...
Gewijzigd op 27/12/2012 20:11:23 door Danny L
 
Machiel K

Machiel K

27/12/2012 20:41:51
Quote Anchor link
@Danny: Hoe stel jij dat in werking samen met een rewrite voor je pagina's (als je dat überhaupt hebt)

---

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^lijstje/veranderen/([0-9]+)/?$ lijstje/veranderen?id=$1 [L]

Zou het dus zijn in mijn geval.

Werkt alleen niet, 404 error.

Komt allemaal denk ik omdat ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*?)$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]

al gebruik om de pagina's al mooi te maken.

De pagina's haal ik op deze manier op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    $page
= $_GET['pagina'];

    if($page) {
        if(file_exists('pagina/'. $page.".php")) {
            include('pagina/'.$page.".php");
        }
else {
            include("pagina/404.php");  
        }
    }
else {
        include("pagina/home.php");  
    }

?>


site.nl/berichten/veranderen/1 bestaat dus niet omdat in de map pagina -> berichten -> veranderen geen 1.php staat. Er word dus een 404 geïncluded.
Gewijzigd op 27/12/2012 20:43:36 door Machiel K
 
Danny L

Danny L

27/12/2012 20:46:46
Quote Anchor link
Een oplossing zou kunnen zijn:

I.p.v.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*?)$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]


Gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^page/(.*?)$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]


Dan zijn je pagina's die je aanroept via index.php te bereiken via: site.nl/page/welkom

Persoonlijk gebruik ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f
RewriteRule ^(([^/]+/)*[^.]+)$ $1.php [L]


Wanneer je een php bestand aanmaakt: mijnpagina.php, dan kan je die bereiken via: site.nl/mijnpagina.

Met je 404 document gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ErrorDocument 404 pagina/404.php


Misschien een beetje rommelig allemaal, maar misschien heb je er wat aan ;p
 
Machiel K

Machiel K

27/12/2012 20:53:37
Quote Anchor link
Danny L op 27/12/2012 20:46:46:
Persoonlijk gebruik ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f
RewriteRule ^(([^/]+/)*[^.]+)$ $1.php [L]


Maar dan moet jij bij een pagina maken toch elke keer opnieuw alle div's ect typen? Zo'n paginasysteem is juist makkelijk omdat je dan je banner, footer niet steeds in elke php file hoeft over te nemen.
 
Danny L

Danny L

27/12/2012 20:56:05
Quote Anchor link
Je kunt een map maken genaamd 'inc', daarin zet je header.php en footer.php.
In header.php natuurlijk de html/php voor je header en footer.php de html/php voor je footer.

In elke pagina zet je gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php include("inc/header.php"); ?>

MIJN PAGINA

<?php include("inc/footer.php"); ?>
Gewijzigd op 27/12/2012 20:57:00 door Danny L
 
Machiel K

Machiel K

27/12/2012 20:58:02
Quote Anchor link
Dat kan ook. Liever wil ik site.nl/bericht/veranderen/1. Ik zal is verder zoeken.
 
No One

No One

28/12/2012 09:28:08
Quote Anchor link
Zo onhandig is mijn manier anders niet... maar zo hoef je maar 1x htaccess te pakken en kun je in PHP een script schrijven die kijkt of er een pagina is aan te roepen. bijv in het mapje bericht php bestand met naam veranderen.php en dan die laatste als variabele die in een numerieke array is op te halen onder $variables[0];

iig kun je een parser maken in php die op basis van die string de juiste code er bij roept...ik heb een OOP systeem gemaakt waarbij de eerste string (bericht) een controller/view class is en de rest wordt een functie dan kijkt ie of veranderen1 een functie is..zo nee...is veranderen dan een functie, zo ja execute.

Toevoeging op 28/12/2012 09:29:21:

Zo onhandig is mijn manier anders niet... maar zo hoef je maar 1x htaccess te pakken en kun je in PHP een script schrijven die kijkt of er een pagina is aan te roepen. bijv in het mapje bericht php bestand met naam veranderen.php en dan die laatste als variabele die in een numerieke array is op te halen onder $variables[0];

iig kun je een parser maken in php die op basis van die string de juiste code er bij roept...ik heb een OOP systeem gemaakt waarbij de eerste string (bericht) een controller/view class is en de rest wordt een functie. dan kijkt ie of "veranderen1" een functie is..zo nee...is "veranderen" dan een functie, zo ja execute met variabelen.
 
Machiel K

Machiel K

03/01/2013 12:43:15
Quote Anchor link
Op een laat moment kom ik nog even aan met mijn oplossing. Misschien wel zo vriendelijk om te zeggen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^bericht/veranderen/([0-9]+)$ index.php?pagina=bericht/veranderen&id=$1 [L,QSA]
Gewijzigd op 03/01/2013 12:43:25 door Machiel K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.