Htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »
Machiel K

Machiel K

24/12/2012 16:03:15
Quote Anchor link
Ik gebruik de GET functie om een bericht te veranderen in de htcasses.

De link is nu: site.nl/bericht/veranderen?id=1.
Hoe ik het wil hebben: site.nl/bericht/veranderen/1/

Nu heb ik zelf al wat stappen ondernomen. Mijn htaccess ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^bericht/veranderen/(.*) bericht/veranderen?id=$1 [L,QSA]


Als ik naar site.nlbericht/veranderen/1 ga heb ik geen effect, en geen idee wat ik fout doe.

Htaccess is niet echt mijn ding, toch wil ik de URL's mooi hebben.

Kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:52:21
 
No One

No One

24/12/2012 16:33:41
Quote Anchor link
is een die ik gebruik. zet m in de root en handel in PHP de url af. is makkelijker dan wat jij doet en zo hoef je maar 1x die htaccess aan te passen ;). deze negeert bestaande mappen en bestanden...voor de rest stopt hij de hele url vanaf site.nl in een $_GET['request']

in jou geval krijg je dan /?request=/bericht/veranderen/1/ dus $_GET['request'] = "/bericht/veranderen/1/"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L]

RewriteRule ^(.*) /index.php?request=$1 [L]
 
Machiel K

Machiel K

24/12/2012 16:46:42
Quote Anchor link
Me pagina's rewrite ik zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L]
RewriteRule ^(.*?)$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]


Hetzelfde als @Henze zei dus, maar dan request -> pagina maken.

site.nl/index.php?pagina=bericht/veranderen werkt, maar als ik site.nl/index.php?pagina=bericht/veranderen/1 doe krijg ik een 404. Hij pakt het ID dus niet.

Die pagina's goedzetten had ik al, maar het gaat me nu om het ID.
Gewijzigd op 24/12/2012 17:56:06 door Machiel K
 
No One

No One

27/12/2012 09:23:29
Quote Anchor link
das toch simpel? in php krijg je een $_GET['pagina'] variabele met "bericht/veranderen/1" gebruik end(explode("/", $_GET['pagina'])) om de laatste variabele op te halen?
 
Machiel K

Machiel K

27/12/2012 14:39:21
Quote Anchor link
En wat gebruik ik dan om drie variable op te halen?

Toevoeging:
Eigenlijk een onhandige manier? Want er bestaat geen pagina die site.nl/bericht/veranderen/1 heet, dus krijg je een 404 error..
Gewijzigd op 27/12/2012 14:41:47 door Machiel K
 
Danny L

Danny L

27/12/2012 20:10:31
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^bericht/veranderen/([0-9]+)/?$ edit.php?id=$1 [L]


([0-9]+), omdat je alleen een ID wilt ophalen dat alleen uit getallen bestaat. Als je meerdere variabelen wil ophalen doe je gewoon simpelweg:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^bericht/veranderen/([0-9]+)/(.*?)/?$ edit.php?id=$1&extra=$2 [L]


Misschien doe ik iets verkeerds, maar bij mij werkt het wel altijd...
Gewijzigd op 27/12/2012 20:11:23 door Danny L
 
Machiel K

Machiel K

27/12/2012 20:41:51
Quote Anchor link
@Danny: Hoe stel jij dat in werking samen met een rewrite voor je pagina's (als je dat überhaupt hebt)

---

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^lijstje/veranderen/([0-9]+)/?$ lijstje/veranderen?id=$1 [L]

Zou het dus zijn in mijn geval.

Werkt alleen niet, 404 error.

Komt allemaal denk ik omdat ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*?)$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]

al gebruik om de pagina's al mooi te maken.

De pagina's haal ik op deze manier op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    $page
= $_GET['pagina'];

    if($page) {
        if(file_exists('pagina/'. $page.".php")) {
            include('pagina/'.$page.".php");
        }
else {
            include("pagina/404.php");  
        }
    }
else {
        include("pagina/home.php");  
    }

?>


site.nl/berichten/veranderen/1 bestaat dus niet omdat in de map pagina -> berichten -> veranderen geen 1.php staat. Er word dus een 404 geïncluded.
Gewijzigd op 27/12/2012 20:43:36 door Machiel K
 
Danny L

Danny L

27/12/2012 20:46:46
Quote Anchor link
Een oplossing zou kunnen zijn:

I.p.v.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*?)$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]


Gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^page/(.*?)$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]


Dan zijn je pagina's die je aanroept via index.php te bereiken via: site.nl/page/welkom

Persoonlijk gebruik ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f
RewriteRule ^(([^/]+/)*[^.]+)$ $1.php [L]


Wanneer je een php bestand aanmaakt: mijnpagina.php, dan kan je die bereiken via: site.nl/mijnpagina.

Met je 404 document gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ErrorDocument 404 pagina/404.php


Misschien een beetje rommelig allemaal, maar misschien heb je er wat aan ;p
 
Machiel K

Machiel K

27/12/2012 20:53:37
Quote Anchor link
Danny L op 27/12/2012 20:46:46:
Persoonlijk gebruik ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f
RewriteRule ^(([^/]+/)*[^.]+)$ $1.php [L]


Maar dan moet jij bij een pagina maken toch elke keer opnieuw alle div's ect typen? Zo'n paginasysteem is juist makkelijk omdat je dan je banner, footer niet steeds in elke php file hoeft over te nemen.
 
Danny L

Danny L

27/12/2012 20:56:05
Quote Anchor link
Je kunt een map maken genaamd 'inc', daarin zet je header.php en footer.php.
In header.php natuurlijk de html/php voor je header en footer.php de html/php voor je footer.

In elke pagina zet je gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php include("inc/header.php"); ?>

MIJN PAGINA

<?php include("inc/footer.php"); ?>
Gewijzigd op 27/12/2012 20:57:00 door Danny L
 
Machiel K

Machiel K

27/12/2012 20:58:02
Quote Anchor link
Dat kan ook. Liever wil ik site.nl/bericht/veranderen/1. Ik zal is verder zoeken.
 
No One

No One

28/12/2012 09:28:08
Quote Anchor link
Zo onhandig is mijn manier anders niet... maar zo hoef je maar 1x htaccess te pakken en kun je in PHP een script schrijven die kijkt of er een pagina is aan te roepen. bijv in het mapje bericht php bestand met naam veranderen.php en dan die laatste als variabele die in een numerieke array is op te halen onder $variables[0];

iig kun je een parser maken in php die op basis van die string de juiste code er bij roept...ik heb een OOP systeem gemaakt waarbij de eerste string (bericht) een controller/view class is en de rest wordt een functie dan kijkt ie of veranderen1 een functie is..zo nee...is veranderen dan een functie, zo ja execute.

Toevoeging op 28/12/2012 09:29:21:

Zo onhandig is mijn manier anders niet... maar zo hoef je maar 1x htaccess te pakken en kun je in PHP een script schrijven die kijkt of er een pagina is aan te roepen. bijv in het mapje bericht php bestand met naam veranderen.php en dan die laatste als variabele die in een numerieke array is op te halen onder $variables[0];

iig kun je een parser maken in php die op basis van die string de juiste code er bij roept...ik heb een OOP systeem gemaakt waarbij de eerste string (bericht) een controller/view class is en de rest wordt een functie. dan kijkt ie of "veranderen1" een functie is..zo nee...is "veranderen" dan een functie, zo ja execute met variabelen.
 
Machiel K

Machiel K

03/01/2013 12:43:15
Quote Anchor link
Op een laat moment kom ik nog even aan met mijn oplossing. Misschien wel zo vriendelijk om te zeggen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^bericht/veranderen/([0-9]+)$ index.php?pagina=bericht/veranderen&id=$1 [L,QSA]
Gewijzigd op 03/01/2013 12:43:25 door Machiel K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.