htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2013 13:12:47
Quote Anchor link
Nogmaals: Apache zelf zorgt er voor dat .htaccess en .htpasswd niet publiekelijk toegankelijk zijn. Roep ze voor de grap eens op, als het goed is, zal je een 403 o.i.d. te zien krijgen.

Dit heeft niks met PHP te maken, en includeren van deze bestanden is zonloos en zal alleen maar everechts werken, want het is een tekstbestand welke buiten de webserver om opgeroepen wordt.

Snap je?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:01:30
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 15:35:12
Quote Anchor link
dat eerste in nogmaals: heb ik inmiddels begrepen.
maar hoe ik die moet oproepen, al sla je me dood ik zou het niet weten.
En dat het niks met php of iets dergelijks te maken heeft kan ik nu ook wel snappen.

Maar ik heb weer een andere geprobeerd van een andere site en daar stond dat ik ook een .htpasswd moest aanmaken, maar die word weer op geslagen als een gewoon Tekstdocument en niet zoals htaccess die in de map staat zonder naam met het type HTACCESS-bestand, en ik neem aan dat htpasswd ook zo iets dergelijks moet.
maar die nieuwe zoals hier onder de blokkerd de map waar die instaat die daardoor niet zichtbaar is in wamp, ik heb dat in de map includes gezet en nu blokkeerd die de header.php en daar mee ook de style, maar wat ik dan niet begrijp is dat de inhoud van de admin en de members wel geeft want die worden daarin ook geinclude.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
AuthUserFile C://wamp/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
AuthName "Password Protected Area"
AuthType Basic

<limit GET POST>
require valid-user
</limit>

en ik weet niet of die AuthUserFile goed is.
Gewijzigd op 20/09/2013 15:38:02 door Niek Kasius
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2013 16:01:39
Quote Anchor link
Waarom een PHP-bestand met daarna een .htaccess in je pad?
Quote:
maar wat ik dan niet begrijp is dat de inhoud van de admin en de members wel geeft want die worden daarin ook geinclude.

Huh?
Gewijzigd op 20/09/2013 16:02:47 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 18:05:03
Quote Anchor link
Ik heb notpad++ geinstalleerd en die .htpasswd word daarin wel goed opgeslagen.

maar wat ik dan niet begrijp is dat de inhoud van de admin en de members wel geeft want die worden daarin ook geinclude.

Daar mee bedoel ik omdat de map includes nu niet meer zichtbaar is in de localhost ik ook geen header en de style te meer zien krijg als ik een script open omdat de include staan in alle scripts in de map, maar dat die wel de inhoud zelf die ook include staan wel weer geeft, de config en de admininhoud worden wel geplaatst maar de header met daarin een link naar de style niet.

Dus zoals hieronder
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
session_start();
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include ("../includes/header.php");
include ("../includes/config.php");

?>

<div id="main_container">
<div id="header">
bla bla
</div>
<div id="content">

<?php
include "../includes/admininhoud.php";
?>

</div>
</div>

En dat vind ik vreemd.
als je begrijpt wat ik bedoel
Gewijzigd op 20/09/2013 18:07:23 door Niek Kasius
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

20/09/2013 22:10:33
Quote Anchor link
Niek Kasius op 20/09/2013 18:05:03:
maar wat ik dan niet begrijp is dat de inhoud van de admin en de members wel geeft want die worden daarin ook geinclude.

include?!
Niek Kasius op 20/09/2013 18:05:03:
Daar mee bedoel ik omdat de map includes nu niet meer zichtbaar is in de localhost ik ook geen header en de style te meer zien krijg als ik een script open omdat de include staan in alle scripts in de map, maar dat die wel de inhoud zelf die ook include staan wel weer geeft, de config en de admininhoud worden wel geplaatst maar de header met daarin een link naar de style niet.

als je begrijpt wat ik bedoel

Geen idee wat je bedoelt. Plaats eens wat punten en hoofdletters in die zin.
Sinds je werkt met htaccess zie je de map includes niet meer?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/09/2013 00:30:49
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het wel begrijp.

de vraag van TS is waarom je via PHP wel een .htaccess bestand of een door een .htaccess afgeschermde directory kunt openen en via de browser niet.

neem het onderstaande goed in je op:

PHP draait op de webserver. Op de webserver draait ook Apache, anders zou het geen webserver zijn. PHP en Apache draaien dus naast elkaar op dezelfde computer en vormen een webserver.

Apache luistert via poort 80 naar de rest van de wereld. Omdat er in de wereld ook mensen zijn met minder goede bedoelingen zit er in Apache een lange lijst met (optionele) veiligheidsmaatregelen ingebouwd. zeg maar een soort firewall. één onderdeel van deze firewall zijn de .htaccess bestanden waarmee de beveiliging op directory niveau ingesteld kan worden.

Dus voor al het verkeer van buitenaf zijn die die regels in de .htaccess bestand van toepassing.
Alleen nu is het wel zo dat het PHP programma zoals hierboven uitgelegd naast Apache op dezelfde server staat en als het php programma een php script aan het uitvoeren is waarin staat om een bestand te openen uit een bepaalde directory dan doet het php programma dat. het php programma heeft apache namelijk helemaal niet nodig om bij de bestanden te komen want de bestanden staan voor php op de eigen computer. Sterker nog PHP kan helemaal zonder apache functioneren alleen zal de output niet meer naar een andere computer verstuurd worden.

Toevoeging op 21/09/2013 01:07:35:

nog een klein scriptje om het nog iets te verduidelijken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$dir_name
= 'private_map';
$filename = 'secret.txt';
$content = 'Dit is een geheime tekst.';

// -----------------------------------------------------
// installatie gedeelte
// -----------------------------------------------------

// maak een directory aan die we gaan afschermen met een .htaccess file

@mkdir($dir_name);

// maak in deze directory een test-bestandje en een .htaccess bestand
file_put_contents($dir_name . '/' . $filename, $content);
file_put_contents($dir_name . '/.htaccess', 'Deny from all');


// -----------------------------------------------------
// test gedeelte
// -----------------------------------------------------


echo 'Goed nu zal ik proberen om de inhoud van het bestand ' . $filename . ' aan u te laten zien.<br>';
echo 'De inhoud van het bestand is: <strong>' . file_get_contents($dir_name . '/' . $filename) . '</strong><br><br>';

echo 'Probeer nu zelf het bestand op te vragen: <a href="' . $dir_name . '/' . $filename . '">klik</a>';

?>
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/09/2013 02:18:16
Quote Anchor link
[/quote]
Sinds je werkt met htaccess zie je de map includes niet meer?
[/quote]
Ja

Ik heb een map met de naam biljart, En daarin staan 3 sub mappen, admin, images en includes. En in die laatste staat een .htaccess bestand.
En als ik nou de browser open met Wamp en daarin de map "biljart" open is die sub map includes niet meer zichtbaar,
En de oorzaak daarvan is dat er een HTACCESS-bestand en een HTPASSWD-bestand in staat.
De map bestaat wel want daarin staan behalve de 2 bovenstaande ook nog de config.php, header.php, style.css admininhoud.php, member_tekst.html.
En nu vind ik het vreemd dat de config, admininhoud en member_tekst wel in de andere scripten werken blijven maar de header en daarmee ook de <link> met de style niet werken.

Ja Obelix terwijl ik dit een het typen ben hoor ik je denken "dat kan niet" maar toch is het zo.
In bijna al mijn andere mappen staat een sub map "includes"
En als ik die open zijn ze allemaal zichtbaar in de browser.

Ik heb nog ff een testje gedaan en in een andere map ook een andere .htaccess geplaatst met:

order deny,allow
allow from 127.0.0.1
deny from all

en daarin laat de de map wel zien, maar ook daar word de header geblokkerd.

Dus is mijn conclusie weg ermee, en niet meer gebruiken
Gewijzigd op 21/09/2013 02:20:48 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/09/2013 07:12:09
Quote Anchor link
Niek Kasius op 21/09/2013 02:18:16:
Ik heb een map met de naam biljart, En daarin staan 3 sub mappen, admin, images en includes. En in die laatste staat een .htaccess bestand.
En als ik nou de browser open met Wamp en daarin de map "biljart" open is die sub map includes niet meer zichtbaar,
En de oorzaak daarvan is dat er een HTACCESS-bestand en een HTPASSWD-bestand in staat.
De map bestaat wel want daarin staan behalve de 2 bovenstaande ook nog de config.php, header.php, style.css admininhoud.php, member_tekst.html.
En nu vind ik het vreemd dat de config, admininhoud en member_tekst wel in de andere scripten werken blijven maar de header en daarmee ook de <link> met de style niet werken.

Probeer het onderscheid tussen lokale toegang en externe toegang te begrijpen.

Dit is het probleem: .htaccess blokkeert de HTTP-toegang. Daar staan de eerste twee letters ht van .htaccess voor. Daardoor kun je het HTML-bestand member_tekst.html niet openen via http://... en daardoor kan een browser style.css ook niet laden via een <link>-tag met daarin een http://....

Gebruik de directory /includes/ uitsluitend voor bestanden die door de webserver moeten worden gebruikt; aan lokale toegang komt geen HTTP-verkeer te pas. Verplaats andere bestanden die extern toegankelijk moeten zijn naar directory's zoals /css/ voor CSS-bestanden.
Gewijzigd op 21/09/2013 07:40:29 door Ward van der Put
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/09/2013 08:49:36
Quote Anchor link
Op de meeste servers zie je dan ook mappen per bestandstype. dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
- [public_html]
      |
      |- [css]
      |- [images]
      |- [includes]
      |- [javascript]
      |- index.php


hierbij moeten css, images en javascript ALTIJD publiekelijk toegankelijk zijn.

Denk na:
de browser haalt als eerst ALLEEN de HTML op die in index.php staat. in die html staat bijvoorbeeld dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/mystyle.css">

Dit is lauter text, dit is niet het css bestand. Hoe denk je dat de browser dan aan het css bestand komt?
Hij doet een tweede request (aanvraag) bij de webserver. Maar deze keer vraag de browser om "css/mystyle.css" inplaats van index.php. de Browser loopt in jouw geval nu tegen de .htaccess op en krijgt het css bestand niet van de webserver. en terecht ook!
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.