htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 18:44:54
Quote Anchor link
In welke extensie word een htaccess opgeslagen?
Ik heb namelijk een thaccess opgeslagen als .thaccess en die word niet gezien in Wamp5
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:47:32
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2013 18:47:06
Quote Anchor link
is het nu th of ht?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 18:55:35
Quote Anchor link
Het is .htaccess, met 'ht', zonder een extentie en met dubbel 'c' en 's'.
Afkomstig van Linux overigens....
Gewijzigd op 19/09/2013 18:56:28 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 19:11:52
Quote Anchor link
het is htaccess

dit staat erin

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
AuthType Basic
AuthName 'Naam'
AuthUserFile /opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd
require valid-user

ik had eerst dit in de pagina staan: include("../includes/.htaccess");
En heb dat veranderd in dit: include("../includes/.htaccess.txt");

Maar nu krijg deze melding: AuthType Basic AuthName 'naam' AuthUserFile /opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd require valid-user
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 19:13:25
Quote Anchor link
vergeet de punt ook niet ervoor.

Hét is .htaccess en dus géén htacces.txt of .htaccess.txt o.i.d

En dit is geen normaal pad:
/opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd

Draai je nou Linux?
En wat is jouw reden om .htaccess te includeren?
Gewijzigd op 19/09/2013 19:15:26 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 19:23:01
Quote Anchor link
er staat een punt voor htaccess maar als ik de map includes open met wamp zie ik alles wat erin staat wel behalve .htaccess
En nee ik draai geen Linux gewoon Windows 7
Is dat een Linux versie dan?
Ik heb dat van een of anders site gehaald via een generator of zo iets dergelijks
Gewijzigd op 19/09/2013 19:25:07 door Niek Kasius
 
- SanThe -

- SanThe -

19/09/2013 19:34:31
Quote Anchor link
Werkt niet op Windows.
Gewijzigd op 19/09/2013 19:34:48 door - SanThe -
 
Erwin H

Erwin H

19/09/2013 19:38:30
Quote Anchor link
Huh? Dan vraag ik me af hoe mijn windows machine die url's elke keer herschrijft....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 19:41:11
Quote Anchor link
.htaccess werkt prima op Windows?

Je pad die je in je .htaccess opgeeft naar is zowaar in Linux-style (geen drives zoals C:)

Verder vraag ik me nog steeds af: Waarom wil je .htaccess includeren?
Gewijzigd op 19/09/2013 19:41:47 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 22:42:32
Quote Anchor link
omdat het dan niet direct zichtbaar is voor kwaadwillende.
Maar ik zie nu dat het niet zo erg veilig is, want zoals het er nu staat kan iedere jan, piet of klaas erin met de zelfde naam als de naam die in die htaccess staat als die niet versleuteld is.
Ik heb wel een inlog bestand in mijn admin.php, maar dat werkt niet in toevoegen, en bewerken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 22:44:09
Quote Anchor link
Huh?
.htaccess is bij voorbaat al niet toegankelijk voor een buitenstaander. Probeer maar uit, maar dan moet het bestand ook echt daadwerkelijk zo heten. Anders werkt het niet, en is het gewoon zichtbaar voor jan en alleman.

Verder staan de inloggegevens ook niet in .htaccess, maar .htpasswd, en de wachtwoorden zijn door 'crypt' gehaald.

Als je het includeert, dan ziet iedereen de inhoud....
Gewijzigd op 19/09/2013 22:45:48 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 23:10:37
Quote Anchor link
oke ik ga wel ff op zoek naar een turorial waar een htaccess word uitgelegd, want die werkt niet zoals het er nu staat, ik neem aan dat er nog wat voor en achter moet behalve alleen
AuthType Basic
AuthName 'Naam'
AuthUserFile /opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd
require valid-user
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 23:17:09
Quote Anchor link
Dit pad slaat nergens op:

/opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd

Je begint hier met een linux-style path, terwijl je Windows draait, en een URL kan niet worden opgeroepen, omdat niemand via een URL bij .htaccess kan komen. Gebruik gewoon je volledige pad:

C:\www\htdocs\bla\bla\.htpasswd
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2013 23:22:44
Quote Anchor link
babylonische spraakverwarring?

Volgens mij hoort een .htaccess bestand bij Apache. Apache is een programma welke in oa? een windows variant en in verschillende linux varianten te verkrijgen is.
Dus de vraag is niet zo zeer of je onder windows of linux werkt maar of je met Apache werkt (95% kans). Apache is trouwens de webserver voor als iemand dit leest die 50 jaar onder een steen gelegen heeft.
Deze webserver (Apache) leest in de public_html directory (kan ook je www of httpd directory zijn) altijd automatisch de instellingen in die in .htaccess gemaakt zijn. Bovendien zorgt Apache er voor dat bestanden met de naam .htaccess voor de buitenwereld niet zichtbaar zijn. Hij houdt ze verborgen dus.
Gewijzigd op 19/09/2013 23:34:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 02:11:53
Quote Anchor link
dus ik kan geen htaccess gebruiken om een bepaalde pagina mee te blokkeren zodat niet iedereen erin kan?
En heb ik dus een admin die wel beveiligt is met een inlog script, maar waar ik eigenlijk niets aan heb.

Ik had op mijn oude pc onderstaand inlog script, en dat stond in de admin, posten, bewerken en verwijderen, en als ik dan had ingelogd kon ik in alle scripts werken zonder opnieuw in te loggen, dus een inlog script voor alles maar toch wel apart, want als je niet had ingelogd via de admin moest je in die andere wel eerst inloggen, Maar dat werkt nu niet meer, dus daar heb ik niks meer aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
if($_GET['actie'] = 2){

    if($_POST['gebruikersnaam'] == $adminnaam && $_POST['wachtwoord'] = $password){
        Setcookie("gebruikersnaam", $_POST['gebruikersnaam'], Time()+$_POST['tijdingelogd']);
        Setcookie("wachtwoord",$_POST['wachtwoord'], Time()+$_POST['tijdingelogd']);
        echo "<h4> Je bent succesvol ingelogd! Je wordt over 2 seconden naar je pagina gestuurd.</h4>";
        echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=admin.php\">";
    }else{
        echo "<H1> <b>Error!!!!!</H1><H4>Je hebt 1 of meer velden niet correct ingevuld.</H4>";
                echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=admin.php\">";
    }
}else{
    if($_COOKIE['gebruikersnaam'] != $adminnaam && $_COOKIE['wachtwoord'] != $password){
        echo "<form name=\"inloggen\" action=\"admin.php?actie=2\" method=\"POST\">

<table width=\"300\" border=\"2\" bordercolor=\"#0000A0\" celpadding=\"2\" celspacing=\"2\">
  <tr>
      <td>Gebruikersnaam: </td><td><input type=\"adminnaam\" name=\"gebruikersnaam\" style=\"width:135\"></td>
  </tr>
  <tr>
      <td>Wachtwoord: </td><td><input type=\"password\" name=\"wachtwoord\" style=\"width:135\"></td>
  </tr>
  <tr>
      <td>Ingelogdtijd: </td><td><select size=\"1\" name=\"tijdingelogd\" style=\"width:135\">
    <option value=\"900\">een kwartier</option>
    <option value=\"1800\">half uur</option>
    <option value=\"3600\">1 uur</option>
    <option value=\"7200\">2 uur</option>
    </select></td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan=\"2\"><input type=\"submit\"  name=\"verzenden\" value=\"login\" style=\"width:285\"></td>
  </tr>
</table>
</form>
<a href=\"http://www.cafehofland.nl\"><b>Home</b></a>
";
    }
        elseif($_GET[actie] == "uitloggen"){
            setcookie( "gebruikersnaam" , "" ); setcookie( "wachtwoord" , "" );
            echo "<h4>Je bent nu uitgelogd, je wordt naar het nieuws teruggestuurd.</h4><br><br>";
            echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=admin.php\">";
    }else{


mijn nieuwe admin inlog script werkt met sessions.
En nu heb ik dat script gekopierd met een andere naam en dat werkt ook als een opzichzelf werken script.
En nu had ik dat ook met toevoegen geprobeerd, maar als ik op de toevoegen link in de admin klik gaat die wel er wel naar toe maar word de login link geblokkeerd en kan ik klikken tot ik een ons weeg, maar die doet niks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
team_toevoegen.php
<?php
 
//Controleerd of de gebruiker is ingelogt.
if(isset($_SESSION['membername'])){

echo 'Hello &nbsp;'.$_SESSION['membername']."</a> , Klik &nbsp;<a href='team_logout.php'>Hier</a> Om uit loggen";
}

else{
echo '<h3 align="center"><font color="blue"><a href="team_toevoegen_login.php">Log In</a><br /> Om de members pagina te openen!</font></h3>';
exit();
}

?>
Gewijzigd op 20/09/2013 02:12:46 door Niek Kasius
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2013 09:31:16
Quote Anchor link
Wamp bevat gewoon Apache, dus .htaccess zou gewoon moeten werken.
Over je script: Waarom sla je wachtwoorden op in een cookie?
Gewijzigd op 20/09/2013 09:33:00 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 11:55:32
Quote Anchor link
lezen Aar.
Quote:
Ik had op mijn oude pc onderstaand inlog script

dat staat nog in een backup op mijn oude schijf die ik nu gebruik als externe harde schijf.
en dat wou ik ff als voorbeeld geven
Gewijzigd op 20/09/2013 11:59:03 door Niek Kasius
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2013 12:21:09
Quote Anchor link
Maar hoe ziet nu inmiddels je .htaccess eruit?
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 12:40:48
Quote Anchor link
Die heb ik niet meer, want dat werkt niet. want als ik dat in het script zet zoals het er staat word dat het gewoon als tekst zichtbaar
Dus er zal nog wat anders bij moeten net als php, want als je daar geen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? voor zet werkt het ook niet
Gewijzigd op 20/09/2013 12:44:59 door Niek Kasius
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2013 12:44:22
Quote Anchor link
Dan klopt de bestandsnaam gewoon niet. Een .htaccess kan nooit zomaar publiekelijk zichtbaar worden.
En waarom wil je een .htaccess IN het script zetten? Ik snap die logica niet?

Verder heeft het geen zin om php-tags in je .htaccess te zetten omdat het niets anders is dan een Apache-configuratie bestand, en GEEN PHP-script.

Dus wat doe je nou precies, en wat wil je nou bereiken met het plaasen van je .htaccess IN je script?
Gewijzigd op 20/09/2013 12:45:42 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 13:00:55
Quote Anchor link
nou breekt me klop.
nu heb ik het nogmaals als .htaccess en nu word het wel opgeslagen als HTACCESS bestandt, vreemd dat het gisteren niet ging.

het antwoord op je vraag: omdat ik niet wil dat andere erin kunnen zodat ik er alleen mee kan werken, want die login van mijn admin werkt niet voor een ander script blijkbaar.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.