htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 18:44:54
Quote Anchor link
In welke extensie word een htaccess opgeslagen?
Ik heb namelijk een thaccess opgeslagen als .thaccess en die word niet gezien in Wamp5
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:16:13
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2013 18:47:06
Quote Anchor link
is het nu th of ht?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 18:55:35
Quote Anchor link
Het is .htaccess, met 'ht', zonder een extentie en met dubbel 'c' en 's'.
Afkomstig van Linux overigens....
Gewijzigd op 19/09/2013 18:56:28 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 19:11:52
Quote Anchor link
het is htaccess

dit staat erin

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
AuthType Basic
AuthName 'Naam'
AuthUserFile /opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd
require valid-user

ik had eerst dit in de pagina staan: include("../includes/.htaccess");
En heb dat veranderd in dit: include("../includes/.htaccess.txt");

Maar nu krijg deze melding: AuthType Basic AuthName 'naam' AuthUserFile /opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd require valid-user
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 19:13:25
Quote Anchor link
vergeet de punt ook niet ervoor.

Hét is .htaccess en dus géén htacces.txt of .htaccess.txt o.i.d

En dit is geen normaal pad:
/opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd

Draai je nou Linux?
En wat is jouw reden om .htaccess te includeren?
Gewijzigd op 19/09/2013 19:15:26 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 19:23:01
Quote Anchor link
er staat een punt voor htaccess maar als ik de map includes open met wamp zie ik alles wat erin staat wel behalve .htaccess
En nee ik draai geen Linux gewoon Windows 7
Is dat een Linux versie dan?
Ik heb dat van een of anders site gehaald via een generator of zo iets dergelijks
Gewijzigd op 19/09/2013 19:25:07 door Niek Kasius
 
- SanThe -

- SanThe -

19/09/2013 19:34:31
Quote Anchor link
Werkt niet op Windows.
Gewijzigd op 19/09/2013 19:34:48 door - SanThe -
 
Erwin H

Erwin H

19/09/2013 19:38:30
Quote Anchor link
Huh? Dan vraag ik me af hoe mijn windows machine die url's elke keer herschrijft....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 19:41:11
Quote Anchor link
.htaccess werkt prima op Windows?

Je pad die je in je .htaccess opgeeft naar is zowaar in Linux-style (geen drives zoals C:)

Verder vraag ik me nog steeds af: Waarom wil je .htaccess includeren?
Gewijzigd op 19/09/2013 19:41:47 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 22:42:32
Quote Anchor link
omdat het dan niet direct zichtbaar is voor kwaadwillende.
Maar ik zie nu dat het niet zo erg veilig is, want zoals het er nu staat kan iedere jan, piet of klaas erin met de zelfde naam als de naam die in die htaccess staat als die niet versleuteld is.
Ik heb wel een inlog bestand in mijn admin.php, maar dat werkt niet in toevoegen, en bewerken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 22:44:09
Quote Anchor link
Huh?
.htaccess is bij voorbaat al niet toegankelijk voor een buitenstaander. Probeer maar uit, maar dan moet het bestand ook echt daadwerkelijk zo heten. Anders werkt het niet, en is het gewoon zichtbaar voor jan en alleman.

Verder staan de inloggegevens ook niet in .htaccess, maar .htpasswd, en de wachtwoorden zijn door 'crypt' gehaald.

Als je het includeert, dan ziet iedereen de inhoud....
Gewijzigd op 19/09/2013 22:45:48 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

19/09/2013 23:10:37
Quote Anchor link
oke ik ga wel ff op zoek naar een turorial waar een htaccess word uitgelegd, want die werkt niet zoals het er nu staat, ik neem aan dat er nog wat voor en achter moet behalve alleen
AuthType Basic
AuthName 'Naam'
AuthUserFile /opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd
require valid-user
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2013 23:17:09
Quote Anchor link
Dit pad slaat nergens op:

/opt/www/wachtwoord/web/http://www/localhost/www/biljart/admin/team_toevoegen.php/.htpasswd

Je begint hier met een linux-style path, terwijl je Windows draait, en een URL kan niet worden opgeroepen, omdat niemand via een URL bij .htaccess kan komen. Gebruik gewoon je volledige pad:

C:\www\htdocs\bla\bla\.htpasswd
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2013 23:22:44
Quote Anchor link
babylonische spraakverwarring?

Volgens mij hoort een .htaccess bestand bij Apache. Apache is een programma welke in oa? een windows variant en in verschillende linux varianten te verkrijgen is.
Dus de vraag is niet zo zeer of je onder windows of linux werkt maar of je met Apache werkt (95% kans). Apache is trouwens de webserver voor als iemand dit leest die 50 jaar onder een steen gelegen heeft.
Deze webserver (Apache) leest in de public_html directory (kan ook je www of httpd directory zijn) altijd automatisch de instellingen in die in .htaccess gemaakt zijn. Bovendien zorgt Apache er voor dat bestanden met de naam .htaccess voor de buitenwereld niet zichtbaar zijn. Hij houdt ze verborgen dus.
Gewijzigd op 19/09/2013 23:34:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 02:11:53
Quote Anchor link
dus ik kan geen htaccess gebruiken om een bepaalde pagina mee te blokkeren zodat niet iedereen erin kan?
En heb ik dus een admin die wel beveiligt is met een inlog script, maar waar ik eigenlijk niets aan heb.

Ik had op mijn oude pc onderstaand inlog script, en dat stond in de admin, posten, bewerken en verwijderen, en als ik dan had ingelogd kon ik in alle scripts werken zonder opnieuw in te loggen, dus een inlog script voor alles maar toch wel apart, want als je niet had ingelogd via de admin moest je in die andere wel eerst inloggen, Maar dat werkt nu niet meer, dus daar heb ik niks meer aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
if($_GET['actie'] = 2){

    if($_POST['gebruikersnaam'] == $adminnaam && $_POST['wachtwoord'] = $password){
        Setcookie("gebruikersnaam", $_POST['gebruikersnaam'], Time()+$_POST['tijdingelogd']);
        Setcookie("wachtwoord",$_POST['wachtwoord'], Time()+$_POST['tijdingelogd']);
        echo "<h4> Je bent succesvol ingelogd! Je wordt over 2 seconden naar je pagina gestuurd.</h4>";
        echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=admin.php\">";
    }else{
        echo "<H1> <b>Error!!!!!</H1><H4>Je hebt 1 of meer velden niet correct ingevuld.</H4>";
                echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=admin.php\">";
    }
}else{
    if($_COOKIE['gebruikersnaam'] != $adminnaam && $_COOKIE['wachtwoord'] != $password){
        echo "<form name=\"inloggen\" action=\"admin.php?actie=2\" method=\"POST\">

<table width=\"300\" border=\"2\" bordercolor=\"#0000A0\" celpadding=\"2\" celspacing=\"2\">
  <tr>
      <td>Gebruikersnaam: </td><td><input type=\"adminnaam\" name=\"gebruikersnaam\" style=\"width:135\"></td>
  </tr>
  <tr>
      <td>Wachtwoord: </td><td><input type=\"password\" name=\"wachtwoord\" style=\"width:135\"></td>
  </tr>
  <tr>
      <td>Ingelogdtijd: </td><td><select size=\"1\" name=\"tijdingelogd\" style=\"width:135\">
    <option value=\"900\">een kwartier</option>
    <option value=\"1800\">half uur</option>
    <option value=\"3600\">1 uur</option>
    <option value=\"7200\">2 uur</option>
    </select></td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan=\"2\"><input type=\"submit\"  name=\"verzenden\" value=\"login\" style=\"width:285\"></td>
  </tr>
</table>
</form>
<a href=\"http://www.cafehofland.nl\"><b>Home</b></a>
";
    }
        elseif($_GET[actie] == "uitloggen"){
            setcookie( "gebruikersnaam" , "" ); setcookie( "wachtwoord" , "" );
            echo "<h4>Je bent nu uitgelogd, je wordt naar het nieuws teruggestuurd.</h4><br><br>";
            echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=admin.php\">";
    }else{


mijn nieuwe admin inlog script werkt met sessions.
En nu heb ik dat script gekopierd met een andere naam en dat werkt ook als een opzichzelf werken script.
En nu had ik dat ook met toevoegen geprobeerd, maar als ik op de toevoegen link in de admin klik gaat die wel er wel naar toe maar word de login link geblokkeerd en kan ik klikken tot ik een ons weeg, maar die doet niks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
team_toevoegen.php
<?php
 
//Controleerd of de gebruiker is ingelogt.
if(isset($_SESSION['membername'])){

echo 'Hello &nbsp;'.$_SESSION['membername']."</a> , Klik &nbsp;<a href='team_logout.php'>Hier</a> Om uit loggen";
}

else{
echo '<h3 align="center"><font color="blue"><a href="team_toevoegen_login.php">Log In</a><br /> Om de members pagina te openen!</font></h3>';
exit();
}

?>
Gewijzigd op 20/09/2013 02:12:46 door Niek Kasius
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2013 09:31:16
Quote Anchor link
Wamp bevat gewoon Apache, dus .htaccess zou gewoon moeten werken.
Over je script: Waarom sla je wachtwoorden op in een cookie?
Gewijzigd op 20/09/2013 09:33:00 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 11:55:32
Quote Anchor link
lezen Aar.
Quote:
Ik had op mijn oude pc onderstaand inlog script

dat staat nog in een backup op mijn oude schijf die ik nu gebruik als externe harde schijf.
en dat wou ik ff als voorbeeld geven
Gewijzigd op 20/09/2013 11:59:03 door Niek Kasius
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2013 12:21:09
Quote Anchor link
Maar hoe ziet nu inmiddels je .htaccess eruit?
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 12:40:48
Quote Anchor link
Die heb ik niet meer, want dat werkt niet. want als ik dat in het script zet zoals het er staat word dat het gewoon als tekst zichtbaar
Dus er zal nog wat anders bij moeten net als php, want als je daar geen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? voor zet werkt het ook niet
Gewijzigd op 20/09/2013 12:44:59 door Niek Kasius
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2013 12:44:22
Quote Anchor link
Dan klopt de bestandsnaam gewoon niet. Een .htaccess kan nooit zomaar publiekelijk zichtbaar worden.
En waarom wil je een .htaccess IN het script zetten? Ik snap die logica niet?

Verder heeft het geen zin om php-tags in je .htaccess te zetten omdat het niets anders is dan een Apache-configuratie bestand, en GEEN PHP-script.

Dus wat doe je nou precies, en wat wil je nou bereiken met het plaasen van je .htaccess IN je script?
Gewijzigd op 20/09/2013 12:45:42 door - Ariën -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

20/09/2013 13:00:55
Quote Anchor link
nou breekt me klop.
nu heb ik het nogmaals als .htaccess en nu word het wel opgeslagen als HTACCESS bestandt, vreemd dat het gisteren niet ging.

het antwoord op je vraag: omdat ik niet wil dat andere erin kunnen zodat ik er alleen mee kan werken, want die login van mijn admin werkt niet voor een ander script blijkbaar.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.