Html 5 canvas laat afbeeldingen niet zien.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

03/01/2013 14:59:19
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ben sinds kort bezig met de html 5 canvas.
Nu lukt simpele figuurtjes lijnen en afbeelding plaatsen makkelijk
Alleen in mijn onderstaande code ben ik bezig met het opbouwen van mijn achtergrond dat als gamelevel moet dienen.

Nu krijg ik de pngtjes wel op het scherm als ik x en y niet aanpas maar zodra ik de x en of y increase
om de tiles goed op de canvas te krijgen waardoor het een 3d level lijkt van bovenag krijg ik niks terwijl ik in firebug wel de juiste x en y waardes krijg als ik de image wil plaatsen.

Iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45

$(document).ready(function() {
   //Some variables
    var canvas = document.getElementById('maincanvas');
    var ctx = canvas.getContext("2d");
     var tiles = [
    ['gras','gras','gras','gras','gras'],
    ['gras','water','water','water','gras'],
    ['gras','water','water','water','gras'],
    ['gras','gras','gras','gras','gras']
    ];
    var x = 0;
    var y = 0;
    
        // iterate through the level array and draw each levelTile using drawTile()
        function createLvl(){
            for (var i=0; i < tiles.length; i++) {
                                x = x + 101;
                for (var j=0; j < tiles[i].length; j++) {
                    drawTile(tiles[i][j]);
                    x= x + 101;
                }
                y= y + 171;
            }
        }

        // draw a single Tile
        function drawTile(type){      
            if (type){
            
            var img = new Image();
          
            img.onload = function() {
                ctx.drawImage(img,x,y);
            };
            img.src = 'C://Users/mrozenbeek/Desktop/htmlcanvas 2/Sprites/Sprites/'+type+'.png';
            }
        }
        function startGame(){
        createLvl();
        
        }
        
        startGame();
 });
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:52:59
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/01/2013 10:33:05
Quote Anchor link
Het probleem vind je op lijn 34. Het is een probleem van scope.
De x en de y hebben niet meer de waarde die jij verwacht.
Onload is asynchroon. Dus, de code wacht niet tot de afbeelding geladen is. Eerst wordt de volledige for-lus doorlopen. Tegen het moment dat de eerste image geladen is, zijn x en y buiten je canvas scherm.

Mogelijke oplossing: zet de x en y in de drawTile scope. Ik heb ze hier x1 en y1 genoemd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
        // draw a single Tile
        function drawTile(type) {      
          var x1=x;
          var y1=y;
          if (type) {
            var img = new Image();
            img.onload = function() {
                ctx.drawImage(img,x1,y1);
            };
            img.src = 'C://Users/mrozenbeek/Desktop/htmlcanvas 2/Sprites/Sprites/'+type+'.png';
          }
        }


Verder is er nog lijn 18. Daar zal je merken dat je op die plek de x terug moet resetten (ik veronderstel op 101).
Nieuwe lijn -> x terug op de initiële x. (Herinner je je de typ machine :) ?)
Gewijzigd op 07/01/2013 10:34:13 door Kris Peeters
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

07/01/2013 10:42:48
Quote Anchor link
Je hebt gelijk!!

Zoals ik las op fora was dat hij alleen onload aanroept als je de src "vult".

Zal het zo even doen thx het werkt nu zoals het hoort.
Weer wat te doen als ik thuis kom hahaha.

En x reset zag ik ook toen ik jou oplossing probeerde ;).
Gewijzigd op 07/01/2013 10:46:55 door Michael Rozenbeek
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.